Inzicht in hoe locatie wordt gebruikt door het Google Display Netwerk

Waarom gebruikt het Google Display Netwerk locatiegegevens?

Het Google Display Netwerk is een verzameling van meer dan 2 miljoen websites, video's en apps, waaronder enkele property's die eigendom zijn van Google, zoals Gmail en YouTube. Deze uitgevers werken samen met Google om advertenties van adverteerders te tonen.

De kern van wat Google doet, is nuttige, betekenisvolle advertentiebelevingen bieden. Locatiegegevens zijn daarin onmisbaar. Locatie kan de functionaliteit relevanter en nuttiger maken.

Google deelt uw locatiegeschiedenis en andere informatie waaraan u te herkennen bent niet met adverteerders.

Hoe wordt locatie gebruikt om advertenties te tonen in het Display Netwerk?

U kunt advertenties in het Display Netwerk te zien krijgen op basis van uw locatie. Dat kan een locatie zijn die is afgeleid van het IP-adres van het apparaat of andere signalen.

Afhankelijk van uw instellingen in Mijn advertentiecentrum ziet u mogelijk ook advertenties in Gmail en YouTube op basis van uw activiteit terwijl u bent ingelogd op uw Google-account. Daartoe behoort onder andere activiteit in het Display Netwerk die is opgeslagen in uw Web- en app-activiteit.

U heeft de controle over de gegevens die worden opgeslagen in uw Google-account en kunt gepersonaliseerde advertenties altijd uitzetten. Als gepersonaliseerde advertenties uitstaan, gebruikt Google de gegevens in uw Google-account niet om u relevantere advertenties te laten zien.

Als u Locatiegeschiedenis aanzet, gebruikt Google de informatie ook om adverteerders te helpen meten hoe een online advertentiecampagne van invloed is op bezoeken aan fysieke winkels. Google rapporteert alleen verzamelde statistieken aan adverteerders. Google combineert daarvoor uw gegevens over online activiteiten, zoals advertentieklikken, met informatie over de locatiegeschiedenis voor de winkels van een adverteerder. We gebruiken deze informatie op een verzamelde manier om te schatten hoe vaak gebruikers die een online advertentiecampagne hebben gezien, de winkel van de adverteerder hebben bezocht. We delen uw locatiegeschiedenis of andere informatie waaraan u herkend kunt worden niet met adverteerders.

Hoe Google uw algemene locatie of land bepaalt als u websites bekijkt in het Google Display Netwerk

Afhankelijk van de producten die u gebruikt, kan Google verschillende soorten informatie krijgen die essentieel zijn om de services te laten werken en om advertenties nuttiger voor u te kunnen maken. Hieronder staan enkele voorbeelden van hoe we uw locatie of land kunnen achterhalen:

• Via het IP-adres van uw internetverbinding: we gebruiken IP-adressen om uw apparaat te koppelen aan de websites en services die u gebruikt. IP-adressen zijn ruwweg gebaseerd op geografie locatie. Dit betekent dat elke website die u gebruikt, bepaalde informatie kan krijgen over de omgeving waar u zich bevindt. Google kan het IP-adres dat uw internetprovider aan uw apparaat heeft toegewezen, gebruiken om uw algemene locatie te bepalen.
  • Van de website die u bekijkt of activiteit in het verleden: als u een website of app in het Display Netwerk bezoekt, kunnen de metadata van het bezoek, zoals browsertijdzone, domein, paginacontent, browsertype en paginataal, worden gebruikt om een schatting te maken van uw land of de omgeving waarin u geïnteresseerd bent. Deze metadata kunnen we gebruiken naast de locatiesignalen die we krijgen via uw IP-adres, VPN, proxyservice of andere netwerkgegevens. Daarnaast kunnen we een locatie bepalen op basis van eerdere browse- of app-activiteit.

Bekijk het privacybeleid van Google voor locatie voor meer informatie.