Näin Google Display ‑verkosto käyttää sijaintia

Miksi Google Display ‐verkosto käyttää sijaintitietoja?

Google Display ‐verkosto koostuu yli kahdesta miljoonasta verkkosivustosta, videosta ja sovelluksesta (joihin kuuluu myös joitakin Googlen omistamia palveluita, kuten Gmail ja YouTube). Julkaisijat tekevät yhteistyötä Googlen kanssa voidakseen näyttää mainostajien mainoksia.

Hyödyllisten ja mielekkäiden mainoskokemusten tarjoaminen on Googlen toiminnassa keskeistä, ja sijaintitiedoilla on siinä tärkeä rooli. Sijainti voi tehdä kokemuksesta relevantimman ja paremman.

Google ei jaa mainostajille sijaintihistoriaasi tai muita tunnistetietojasi.

Miten sijaintia käytetään mainosten kohdistamiseen Display-verkostossa?

Display-verkoston mainokset voivat näkyä sijaintisi perusteella. Sijainti voidaan selvittää esimerkiksi laitteen IP-osoitteesta tai muista signaaleista.

My Ad Centerissä valitsemistasi asetuksista riippuen saatat nähdä Display-verkostossa tekemiisi asioihin perustuvia mainoksia myös Gmailissa ja YouTubessa, kun olet kirjautuneena Google-tilillesi. Tässä huomioidaan verkko- ja sovellustoimintaasi tallennettu Display-verkostoa koskeva toiminta.

Päätät itse, mitä dataa Google-tilillesi tallennetaan, ja voit milloin tahansa laittaa personoidut mainokset pois päältä. Sen jälkeen Google ei käytä Google-tilillesi tallennettua dataa osuvampien mainosten näyttämiseen.

Jos olet ottanut käyttöön sijaintihistorian, Google käyttää tietoja myös auttaakseen mainostajia mittaamaan sitä, miten verkkomainoskampanjat vaikuttavat toimipistekäynteihin. Google raportoi mainostajille vain koontitilastoja. Tätä varten verkkotoimintadatasi (esim. mainosten klikkaukset) yhdistetään mainostajan toimipisteisiin liittyviin sijaintihistoriatietoihin. Tietoja käytetään kootusti sen arvioimiseen, kuinka usein verkkomainoskampanjan nähneet käyttäjät ovat käyneet mainostajan toimipisteessä. Google ei jaa mainostajille sijaintihistoriaasi tai muita tunnistetietojasi.

Miten Google määrittää karkean sijaintisi tai maasi, kun selaat sivustoja Google Display ‐verkostossa?

Käyttämistäsi tuotteista riippuen Google saattaa saada erilaisia tietoja, jotka ovat tärkeitä palveluiden toiminnan kannalta ja joiden avulla mainoksista voidaan tehdä sinulle hyödyllisempiä. Alla on esimerkkejä siitä, miten voimme saada tietoa sijainnistasi tai maastasi.

• Internetyhteytesi IP-osoitteesta: IP-osoitteiden avulla luodaan yhteys laitteesi ja käyttämiesi sivustojen ja palveluiden välille. IP-osoitteet perustuvat karkeasti maantieteelliseen sijaintiin. Tämä tarkoittaa, että kaikki käyttämäsi sivustot voivat saada tietoa siitä, missä suunnilleen olet. Google saattaa käyttää internetpalveluntarjoajan laitteellesi osoittamaa IP-osoitetta karkean sijaintisi määrittämiseen.
  • Selaamaltasi sivustolta tai aiemmasta toiminnastasi: Kun käyt Display-verkoston sivustolla tai sovelluksessa, käynnin metadataa (esim. selaimen aikavyöhyke, verkkotunnus, sivun sisältö, selaintyyppi ja sivun kieli) voidaan käyttää sen arvioimiseen, missä maassa olet tai mistä alueesta suunnilleen olet kiinnostunut. Metadataa voidaan käyttää IP-osoitteesta, VPN:stä, välityspalvelimesta tai muista verkkotiedoista saatujen sijaintisignaalien lisäksi. Sijainti voidaan päätellä myös aiemman selaus- tai sovellustoiminnan perusteella.

Lue lisää Googlen sijaintia koskevasta tietosuojakäytännöstä.