Om brug af lokationsoplysninger på Google Displaynetværket

Hvorfor bruges der lokationsoplysninger på Google Displaynetværket?

Google Displaynetværket er en samling bestående af over 2 millioner websites, videoer og apps (heriblandt Google-ejede tjenester såsom Gmail og YouTube), hvor udgiverne har indgået samarbejde med Google om at give annoncører lov til at vise annoncer.

Hos Google bestræber vi os altid på at sikre, at brugerne får en nyttig og relevant annonceoplevelse, og i den forbindelse spiller lokationsoplysninger en vigtig rolle.

Google deler ikke din lokationshistorik og eventuelle andre personhenførbare oplysninger med annoncører.

Hvordan bruges lokationsoplysninger i forbindelse med annoncevisning på Displaynetværket?

På Displaynetværket kan du få vist annoncer baseret på oplysninger om din aktuelle lokation, herunder oplysninger, der udledes af enhedens IP-adresse eller andre signaler.

Afhængigt af dine indstillinger i Mit annoncecenter kan du også få vist annoncer i Gmail og på YouTube baseret på din aktivitet, mens du har været logget ind på din Google-konto. Dette omfatter den aktivitet på Displaynetværket, der er gemt via indstillingen Web- og appaktivitet.

Du styrer selv, hvilke data der gemmes på din Google-konto, og du kan til enhver tid vælge at deaktivere tilpassede annoncer. Når tilpassede annoncer er deaktiveret, bruger Google ikke de data, der er gemt på din Google-konto, til at sikre, at du får vist mere relevante annoncer.

​Hvis du har tilvalgt Lokationshistorik, bruger Google også oplysningerne til at give annoncører mulighed for at måle, hvor effektiv en onlineannoncekampagne er til at generere besøg i fysiske detailhandelsbutikker. Der rapporteres kun samlede statistikker til annoncører, og med henblik på dette kombinerer Google data om din onlineaktivitet, f.eks. i form af annonceklik, med de oplysninger fra Lokationshistorik, der er relevante i forhold til en annoncørs butikker. Disse oplysninger samles med det formål at estimere, hvor ofte brugere, der har set en annonce fra en onlineannoncekampagne, har besøgt annoncørens butik. Din lokationshistorik og eventuelle andre personhenførbare oplysninger bliver ikke delt med annoncører.

Sådan registrerer Google din omtrentlige lokation, eller hvilket land du befinder dig i, når du gennemser websites på Google Displaynetværket

Alt efter hvilke produkter du benytter, indhenter Google muligvis forskellige typer oplysninger, som er altafgørende for, at tjenesterne fungerer efter hensigten, og som kan være med til at sikre, at du får vist mere nyttige annoncer. Her er nogle eksempler på, hvordan vi kan få oplysninger om din aktuelle lokation, eller hvilket land du befinder dig i:

• Via IP-adressen for din internetforbindelse: IP-adresser bruges til at oprette forbindelse mellem din enhed og de websites og tjenester, du benytter. IP-adresser er til dels baseret på geografi, hvilket betyder, at der kan indhentes oplysninger om dit nærområde via de websites, du besøger. Hos Google bruger vi muligvis den IP-adresse, din enhed har fået tildelt af din internetudbyder, til at fastslå din omtrentlige lokation.
  • Via det website, du gennemser, eller din tidligere aktivitet: Når du besøger et website eller bruger en app på Displaynetværket, bliver metadata vedrørende besøget eller sessionen, f.eks. browsertidszone, domæne, sideindhold, browsertype og sidesprog, muligvis brugt til at estimere, hvilket land du befinder dig i, eller hvilket nærområde du er interesseret i. Disse metadata bliver muligvis brugt som supplement til de lokationssignaler, vi får via din IP-adresse, dit VPN eller din proxy-tjeneste eller andre netværksoplysninger. Det kan også være, at vi fastslår din aktuelle lokation ud fra din tidligere browser- eller appaktivitet.

Læs Googles privatlivspolitik vedrørende lokationsoplysninger for at få flere oplysninger.