Kom godt i gang med Mit annoncecenter

I denne artikel kan du læse om følgende:

Hvad er Mit annoncecenter?

Mit annoncecenter giver dig større kontrol over, hvilke annoncer du får vist i Google-tjenester, f.eks. Søgning, YouTube og Discover, ved at give dig mulighed for at tilpasse annoncer og administrere dine privatlivsindstillinger – enten direkte fra de annoncer, du ser, eller i selve Mit annoncecenter.

Gå til Mit annoncecenter

Vælg, om du vil se personligt tilpassede annoncer

I Mit annoncecenter kan du nemt styre, om Google skal vise dig personligt tilpassede annoncer eller ej. Du kan til enhver tid aktivere eller deaktivere personligt tilpassede annoncer i Google-tjenester.

Når du aktiverer personligt tilpassede annoncer, kan dine annoncer virke mere relevante, fordi dine oplysninger og de valg, du har foretaget i Mit annoncecenter, kan bruges til at finde annoncer for produkter og brands, der interesserer dig.

Når du deaktiverer personligt tilpassede annoncer, bruger Google ikke de oplysninger eller den aktivitet, der er gemt på din Google-konto, eller dine valg i Mit annoncecenter til at vise dig annoncer. De annoncer, du får vist, er i stedet for baseret på kontekst – det vil sige, at de er baseret på generelle faktorer som f.eks. tidspunktet på dagen eller emnet på den video, det website eller den app, du ser.

Få flere oplysninger om, hvordan personligt tilpassede annoncer fungerer på Google.

Tilpas annonceemner og brands

Med Mit annoncecenter kan du tilpasse dine annoncer ved at vælge de emner og brands, du gerne vil se flere eller færre annoncer om. Når du tilpasser dine annoncer, får du mere kontrol over, hvilke typer annoncer du får vist i Google-tjenester såsom Søgning og YouTube.

Når du tilpasser din annonce, påvirker det Googles afgørelse af, hvilke annoncer der skal vises. Hvis du fortæller Google, at du gerne vil se flere annoncer om vandreture og færre annoncer om smykker, begynder du muligvis at se flere annoncer om friluftsliv og færre annoncer om halskæder.

Når du tilpasser dine annoncer, medfører det ikke blokering af annonceemner eller brands
Når du tilpasser dine annoncer, betyder det ikke, at du generelt får vist flere eller færre annoncer. Når du fortæller Google, at du gerne vil se færre annoncer om et emne eller brand, begynder du snart at se færre annoncer om dette emne eller brand. I nogle tilfælde kan du dog stadig få vist en annonce om det pågældende emne eller brand. Hvis du f.eks. gerne vil se færre annoncer om smykker, men bruger Google Søgning til at finde øreringe, får du muligvis vist annoncer for øreringe.

Du kan tilpasse dine annoncer på fanen Tilpas annoncer i Mit annoncecenter eller direkte i de annoncer, du ser i nogle Google-tjenester.

Få flere oplysninger om, hvordan du tilpasser de annoncer, du får vist.

Vælg, hvilke oplysninger Google må bruge til at vise dig personligt tilpassede annoncer

Med Mit annoncecenter kan du styre og opdatere, hvilke oplysninger Google bruger til at vise dig personligt tilpassede annoncer, herunder:

• Oplysninger fra din Google-konto
  • Kategorier, der bruges til at vise dig annoncer
  • Aktiviteter, der bruges til at vise dig annoncer
  • Områder, hvor du har brugt Google

Du kan styre de oplysninger, som Google bruger til at vise dig personligt tilpassede annoncer på fanen Administrer privatliv  i Mit annoncecenter.

Få flere oplysninger om, hvordan du styrer de oplysninger, som Google bruger til at vise dig personligt tilpassede annoncer.

Mit annoncecenter i annoncer

Du kan åbne Mit annoncecenter direkte i de annoncer, du ser i visse Google-tjenester, f.eks. Søgning og YouTube, ved at vælge menuen Mere . Med Mit annoncecenter kan du:

• Blokere en annonce
  • Rapportere en annonce
  • Give annoncen et like
  • Tilpasse, hvilke annoncer du får vist
  • Få flere oplysninger om annoncøren
  • Se, hvilke oplysninger der blev brugt til at vise dig den pågældende annonce

Få flere oplysninger om, hvordan du styrer de annoncer, du ser.

Mit annoncecenter vil være tilgængeligt i alle Google-tjenester i 2023.