Tips til livestreaming på YouTube

Du kan nå ud til dine seere i realtid via en livestream med video, chat og meget mere.

Introduktion til livestreaming på YouTube

Abonner på YouTube Creators-kanalen for at få de seneste nyheder, opdateringer og tips.

Kom godt i gang ved at konfigurere din konto med livestreaming, og vælg, hvordan du vil gå live:

1. Aktivér livestreaming

Hvis du vil livestreame, må livestreaming ikke være blevet begrænset på din kanal inden for de seneste 90 dage, og du skal have en verificeret kanal.

2. Vælg en streamingmetode

Du kan streame på tre måder: Via mobil, webcam eller koder. Vælg den, der passer bedst til det, du streamer.

Mobil

God til vlogging og hurtige opdateringer fra din telefon eller tablet.

Hvis du vil oprette en livestream på mobil, skal du opfylde kravene.

Se, hvordan du livestreamer på mobil.

Webcam

Livestream fra din computer. Du skal bruge en computer med et webcam.

Se, hvordan du livestreamer med et webcam.

• Du kan bruge et softwarekodningsprogram som Wirecast eller www.youtube.com/webcam.
  • Vi anbefaler professionelle hardwarekodere for at få begivenheder med højere produktionsværdier.

Koder

Med kodere kan du streame gameplay, overlejringer og bruge hardware som f.eks. for-forstærkere, mikrofoner og kameraer. Denne type stream bruges tit til gaming, sportsbegivenheder, koncerter og konferencer.

Se, hvordan du livestreamer med en koder.

Sådan livestreamer du med kodere:

• Konfigurer koderne til en livestream mindst 2 timer i forvejen.
  • Start koderne mindst 15 minutter, før begivenheden er planlagt til at starte.
  • Før du klikker på Start streaming, skal du tjekke forhåndsvisningen i Kontrolrum for live-events.
  • Ved testkoder-failover skal du stoppe den primære koder eller tage dens Ethernet-kabel ud. Sørg for, at afspilleren går over til reservekoderen.
  • Verificer integriteten for alle lokale arkivfiler. Tjek, at filstørrelsen for det lokale arkiv vokser.
  • Tjek, at begivenheden er tilgængelig via kanal- og afspilningssiderne.
  • Tjek, at begivenheden er tilgængelig via mobilenheder.
  • Overvåg hele tiden streams for at tjekke lyd- og videokvaliteten.
  • Når din begivenhed er stoppet på YouTube, skal du stoppe koderen.

Få oplysninger om, hvordan du livestreamer fra din computer med YouTube Studio.

Ting, du skal være opmærksom på

• Hvis du ikke har prøvet det før, skal du ikke bekymre dig om at lave den perfekte video. Det vigtigste er at komme i gang. Du har mulighed for at redigere videoindstillinger eller slette videoen på et senere tidspunkt.
  • Du har ikke brug for dyrt udstyr – du kan nøjes med det, du har lige ved hånden.
  • Husk, at det skal være sjovt. Tænk på, hvad der inspirerer dig, og gå så i gang.

Vores anbefalinger:

Prøv en testlivestream for at blive fortrolig med det. Du kan angive din video som offentlig eller skjult, før livestreamen starter.

Næste: Se tips til optimering af din video