Punten gebruiken in de Google Play Store

Je kunt punten gebruiken voor het volgende:
  • In-app- of in-game-items
  • Kortingsbonnen om in-app of in-game items met korting te kopen
  • Google Play-tegoed
  • Partner Rewards

Punten gebruiken

Tip: Als een item grijs wordt weergegeven, heb je mogelijk niet genoeg punten voor dat item. Ga na hoeveel punten je hebt.

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Play-punten en dan Gebruiken.
  4. Selecteer een item, kortingsbon of Play-tegoed of doneer aan een goed doel.
  5. Tik op Punten gebruiken.

Als je punten gebruikt voor in-app- of in-game-items of om een goed doel te steunen, kun je geen terugbetaling krijgen.

Meer informatie over het teruggavebeleid van Play Points

Kortingsbonnen die je hebt aangeschaft met je punten zoeken en gebruiken

Je korting wordt automatisch toegepast als je een in-app-aankoop doet die voldoet aan de voorwaarden van de kortingsbon. Kortingsbonnen die je hebt gekregen door punten in te wisselen, verlopen na een jaar.

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto.
  3. Tik op Play Points.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Puntengeschiedenis.
In-app- of in-game-items die je hebt aangeschaft met je punten zoeken en gebruiken
Open de app of game om het item te vinden dat je hebt aangeschaft met je punten.
Punten gebruiken voor Google Play-tegoed
Elk Google Play-tegoed dat je krijgt door punten in te wisselen, verloopt na een jaar. Meer informatie over wat je kunt kopen met Google Play-tegoed
Punten voor een bestelling gebruiken op het moment dat je afrekent
Vanuit in aanmerking komende landen kun je een aantal punten toepassen op je bestelling en daarnaast een andere betaalmethode gebruiken om de aankoop af te ronden. Je kunt dit doen op het moment dat je afrekent. De punten worden afgetrokken van je saldo zodra de transactie start. Als de transactie mislukt, worden de punten binnen 1 tot 7 dagen teruggezet naar je account, afhankelijk van de betaalmethode die je hebt gebruikt.
Punten gebruiken voor vouchers van derden
Als je je Play-punten inwisselt voor een voucher van derden, wordt deze opgeslagen op het tabblad met speciale voordelen.
  1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto.
  3. Tik op Play Points.
  4. Tik op Speciale voordelen.