Reports

[GA4] Opret en tilpasset tragtrapport

Visualiser og analysér kunderejsen

Tilpassede tragtrapporter giver dig mulighed for at se de trin, brugere tager for at gennemføre en opgave, og vurdere, hvor mange brugere der falder fra mellem hvert trin. Du kan bruge disse oplysninger til at forbedre dit website eller din app ved at reducere antallet af ineffektive eller forladte rejser.

Sådan fungerer tilpassede tragte

Du opretter tilpassede tragtrapporter ved hjælp af tragtudforskninger. Først skal du oprette en tragtudforskning, og derefter skal du gemme udforskningen som en tragtrapport. På denne måde behandler Google Analytics udforskningen som en skabelon eller form til at oprette rapporten ud fra.

Google Analytics gemmer tragtrapporten i din rapportsamling. Rapportsamlingen indeholder alle rapporterne i din ejendom. Fra rapportsamlingen kan du tilføje tragtrapporten i navigationen til venstre, så du nemt kan få adgang til den.

Forudsætninger

Du skal have rollen Redaktør eller Administrator for at kunne oprette en tragtrapport og føje den til navigationen.

Opret en tragtrapport

1. Klik på Udforsk på menuen til venstre.
  2. Åbn eller opret en tragtudforskning. Få flere oplysninger
  3. Klik på Gem udforskningen som en rapport i samlingen  øverst til højre for at gemme udforskningen som en rapport.
    Bemærk! Knappen er kun synlig for redaktører og administratorer. Hvis knappen er nedtonet, kan du finde årsagen under Begrænsninger ved oprettelse.
  4. Angiv et navn og en beskrivelse til den nye rapport.
  5. Klik på Gem.

Din gemte rapport indeholder disse indstillinger fra tragtudforskningen:

• De anvendte filtre
  • Definitionerne på trin
  • Tragttypen (dvs. åben eller lukket)
  • Oversigt over dimensioner

Avancerede ændringer (inklusive forløbet tid og næste handling) gemmes ikke i rapporten.

Føj rapporten til din navigation

1. Klik på Se rapport i samling under den gemte udforskning.
    ELLER
    Gå til menuen til venstre, og åbn rapportsamlingen.
  2. I sektionen Samlinger skal du klikke på Rediger samling under den samling, hvor du vil tilføje rapporten.
  3. Find tragtrapporten under Træk rapporter hertil for at oprette en samling.
  4. Træk tragtrapporten fra kortet til højre, og slip den under et emne i venstre side.
  5. Klik på Gem.

Hvis samlingen ikke er udgivet, skal du klikke på Mere [] > Udgiv i rapportsamlingen for at udgive samlingen.

Opret en tragtudforskning igen ud fra rapporten

Hvis nogen sletter den oprindelige udforskning, som du oprettede tragtrapporten ud fra, kan du åbne tragtrapporten i Udforsk for at gendanne udforskningen.

Sådan åbner du rapporten som en udforskning:

1. I rapporten skal du klikke på Tilføj sammenligning over rapporten.
  2. Klik på Udforsk til højre.

Analysér tragten

Afbrydelsesfrekvens

Afbrydelsesfrekvens viser procentdelen af brugere, som du har fastholdt mellem det aktuelle trin og derefter det næste trin i en tragt. Afbrydelsesfrekvensen vises under hver søjle, der har et næste trin i tragten.

Hvis 200 brugere f.eks. påbegynder en session (det aktuelle trin), og kun 140 brugere ser et produkt (det næste trin), vil afbrydelsesfrekvensen under det aktuelle trin være 60 (30 %).

Fastholdelsesgrad

Fastholdelsegrad er det omvendte af afbrydelsesfrekvens. Det henviser til den procentdel af brugerne, som er kommet fra det forrige trin. Headeren i det næste trin viser fastholdelsesgraden. I det forrige eksempel vil headeren i det næste trin være 70 %.

Når du holder markøren over et trin i rapporten, kan du se det antal brugere, som har gennemført det aktuelle trin. I det forrige eksempel vil du se 200 brugere, når du holder markøren over det aktuelle trin, og du vil se 140 brugere, når du holder markøren over det næste trin.

Se tragttrin

Klik på Se tragttrin for at åbne en skrivebeskyttet visning af de trin, som udgør tragten. Du kan ikke ændre trinnene eller betingelserne i tragten fra denne visning.

Åbne og lukkede tragte

Du kan se, om en rapport er en åben eller en lukket tragt, øverst til venstre i søjlediagrammet.

• En åben tragt viser data for brugere, der kommer ind på et hvilket som helst trin i tragten.
  • En lukket tragt viser data for brugere, der kommer ind på det første trin i tragten.

Hvis du kigger på en åben tragt, vil du se stablede søjler i tragten. Den øverste søjle viser antallet og procentdelen af brugere, som har startet tragten på det aktuelle trin. Den nederste søjle viser antallet og procentdelen af brugere, som er fortsat fra det forrige trin.

Undersøg dine data ved hjælp af tabellen

Tabellen under søjlediagrammet hjælper dig med at analysere dataene i tragten og giver dig mulighed for at segmentere dataene efter en dimension.

Dimensionerne i dimensionsvælgeren kommer fra indholdet i sektionen Dimensioner for den oprindelige tragtudforskningen. Metrics øverst i tabellen er antallet af aktive brugere, der gennemfører hvert trin i tragten.

Juster størrelsen på diagrammet

Du kan zoome ind og ud af søjlediagrammet med knapperne + og - nederst til højre i diagrammet. Hvis du zoomer ind, øges størrelsen af hver søjle, så du kan se mindre søjler tydeligere.

Bemærk! Hvis du zoomer ind, så højden af en søjle er større end højden af grafen, føjer Analytics en kurve til søjlen. Kurven angiver, at søjlen ikke er målfast.

Juster datointervallet

Rapporten viser som standard data for de seneste 28 dage. Du kan justere datointervallet via rullemenuen øverst til højre i rapporten. Få flere oplysninger

Begrænsninger ved oprettelse

Du kan oprette op til 200 tilpassede rapporter pr. ejendom.

Du kan ikke gemme en tragtudforskning som en rapport i disse situationer:

• Et filter, i kolonnen Filtre under Faneindstillinger, har en betingelse, der ikke understøttes af Rapporter
  • Der er anvendt mere end 5 filtre i kolonnen Filtre under Faneindstillinger
  • Segmenter anvendes i kolonnen Segmentsammenligninger under Faneindstillinger
  • Tragten indeholder dimensioner, metrics eller operatorer, der ikke understøttes af Rapporter
  • Du har oprettet en tendenstragt i stedet for en standardtragt

Grænser for gemte rapporter

• Når du gemmer en tragtudforskning som en tragtrapport, kan du kun slette eller omdøbe tragtrapporten og tilføje eller fjerne tragtrapporten fra rapportsamlinger. Hvis du vil redigere tragtrapporten, skal du redigere den oprindelige tragtudforskning og gemme udforskningen som en ny rapport.
  • Advarslen "Der vises delvise data for datointervallet" vises, når datointervallet i en tragtrapport er uden for opbevaringen af hændelsesdata for ejendommen. Hvis en ejendom f.eks. har en dataopbevaring på 2 måneder, vises denne advarsel for en rapport med et datointerval på 6 måneder. Du kan løse denne advarsel ved at justere datointervallet.
  • Den gemte rapport afspejler tragtudforskningen, da du gemte rapporten. Det betyder, at den gemte rapports tilknytning til udforskningen fjernes. Når du gemmer rapporten, påvirker de ændringer, du foretager i udforskningen, ikke rapporten. Eventuelle ændringer af rapporten påvirker heller ikke udforskningen.