Over rapportlogboeken en BigQuery

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Standard; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Standard en Education Plus; Enterprise Essentials Plus.  Versies vergelijken

U kunt Google Workspace-logboeken en -gebruiksrapporten exporteren naar Google BigQuery. Met BigQuery kunt u het volgende doen:

• Individuele activiteitsgegevens analyseren voor de controlelogboeken Beheerdersconsole, Google Agenda, Apparaten, Gmail, Google Drive, Logins, Google Groepen, OAuth-tokens en SAML, en updates aan de Reports API.
  • Rapporten maken in verschillende apps door activiteitsrapporten te combineren met gebruiksgegevens uit andere apps die in uw organisatie worden gebruikt.
  • Geavanceerde zoekopdrachten uitvoeren voor Google Workspace-activiteiten door directorygegevens van de organisatie toe te voegen aan BigQuery.
  • Verzamelde gebruiksstatistieken rapporteren voor gebruikersaccounts, Drive, Chrome OS, Classroom, Agenda, Google Meet, apparaatbeheer, Gmail en updates aan de Reports API.
  • Aangepaste rapporten en dashboards maken met analysetools, zoals Looker Studio en visualisatiepartners van derden die zijn geïntegreerd met BigQuery.

Beschikbaarheid van gegevens

U kunt informatie verzamelen over:

• Gebruiksrapporten: Alle gebruikers in het domein, ongeacht hun licentie, voor gebruikstabellen.
  • Controlelogboeken
    1. Drive- en apparaatlogboekgegevens kunnen worden geëxporteerd voor individuele gebruikers. Voor domeinen met Cloud Identity Premium of een Enterprise-versie en andere abonnementen (bijvoorbeeld Workspace Business, Business Plus) kunnen Drive- en Apparaatlogboekgegevens worden geëxporteerd voor alle gebruikers. niet alleen de gebruikers met een Cloud Identity Premium- of Enterprise-licentie.
    2. Voor andere logboeken (Beheerder, Agenda, Groepen) worden gegevens van alle gebruikers geëxporteerd. (Dit geldt voor alle versies.)

Deze gegevens zijn beschikbaar in 1 BigQuery-dataset met 2 verzameltabellen: activity_ en usage_. Elke verzameltabel bevat 1 tabel voor elke dag dat de export is geslaagd.

Binnen de dataset zijn er 2 tabellen met 2 verschillende indelingen:

• Activiteitentabellen (activity_): Activiteitentabellen bevatten alle logboekgegevens die momenteel beschikbaar zijn voor rapporten. Zie Reports API Activities (Reports API-activiteiten) voor een beschrijving van elke record.
    Opmerking: Zoeken in e-maillogboeken is beschikbaar via een andere functie in de Beheerdersconsole.
  • Gebruikstabellen (usage_): Gebruikstabellen bevatten gegevens over het gebruik van Google Workspace-services in uw account. Ze bevatten verzamelde statistieken over uw domein. Zie Reports API: Customer Usage Parameters (Reports API: gebruiksparameters voor klanten) voor een beschrijving van elke record.

Opmerking: U kunt Google Workspace-controlelogboeken delen met Google Cloud. Zie Gegevens delen met Google Cloud Platform-services voor meer informatie.

Veld dat is geïntroduceerd tijdens een BigQuery-export

Tafel Veld Beschrijving
gebruik upload_time_sec

Elke rij bevat het veld upload_time_sec dat wordt geüpdatet als het BigQuery-exportproces ongeveer dagelijks wordt uitgevoerd.

Het systeem kan een rij voor een bepaalde datumwaarde elke dag updaten tot 30 dagen na de eerste datum. Zo kan het systeem de velden corrigeren terwijl de gegevensbronnen worden verwerkt die bijdragen aan de velden in die rij. Het veld upload_time_sec wordt bij elke update ook tegelijkertijd geüpdatet.

Volgende stappen

Als u aan de slag wilt met BigQuery voor rapportlogboeken, moet u het volgende doen: