Soittolistojen ja videoiden hakeminen hashtagien avulla

Hashtagit ovat avainsanoja, joita edeltää symboli #. Hashtagien avulla voit helposti yhdistää sisältösi muihin videoihin tai soittolistoihin, joissa käytetään samaa hashtagia YouTubessa ja YouTube Musicissa. Niiden avulla katsojat ja kuuntelijat voivat myös löytää aiheeseen liittyvää sisältöä haun kautta.

Hashtagien lisääminen YouTube-videoihin tai YouTube Music ‐soittolistaan

Voit lisätä hashtageja sisällön nimeen ja kuvaukseen, kun lataat videon tai kuvaat Shorts-videon YouTubeen tai luot soittolistan YouTube Musicissa.

Hashtagin lisääminen YouTube-videoon:

1. Lisää #-symboli nimeen tai kuvaukseen ja sitten ala kirjoittaa aihetta tai avainsanaa, jonka haluat liittää videoosi. Järjestelmämme ehdottaa suosittuja hashtageja, jotka vastaavat kirjoittamaasi.
  2. Suositun hashtagin avulla voit mainostaa videotasi samaa hashtagia käyttävien videoiden joukossa. Täysin uudella hashtagilla voit puolestaan kuvata tarkemmin sisältöäsi.

Videon nimen yhteydessä näkyy enintään kolme kuvaukseen lisäämistäsi hashtageista (eniten mielenkiintoa herättävät). Hashtagit näkyvät edelleen videon kuvauksessa, ja videosi voivat edelleen näkyä hakutuloksissa. Nimeen ja kuvaukseen lisätyistä hashtageista tulee linkkejä, joiden kautta näkee samalla hashtagilla merkityt muut videot.

Hashtagin lisääminen YouTube Music ‑soittolistaan:

1. Valitse Kirjasto ja sitten Soittolistat.
  2. Etsi luomasi soittolista, jota haluat muokata.
  3. Valitse Lisää "ja sitten Muokkaa ja muuta soittolistan nimeä tai lisää kuvaus.
  4. Lisää #-symboli soittolistan nimeen tai kuvaukseen.

Soittolistan nimeen tai kuvaukseen lisätyt hashtagit toimivat klikattavina linkkeinä, joiden kautta näkee samalla hashtagilla merkityt muut videot ja soittolistat.

Suositellut hashtagit

Kun lisäät Shorts-videoon tekstiä ja alat lisätä hashtagia, näet ehdotuksia sisältöön sopivista hashtageista. Suositellut hashtagit perustuvat lisättyyn tekstiin ja aiemmin ladattuun sisältöön.

Hashtag-ehdotusten vieressä näkyvä kellokuvake ilmaisee, että olet käyttänyt hashtagia aiemmin.

Hashtageja koskevat käytännöt

YouTubeen ladattavien videoiden tavoin hashtagien on oltava yhteisösääntöjen mukaisia. Käytäntöjemme vastaiset hashtagit eivät näy sisällön alla, ja ne saatetaan poistaa. Noudata seuraavia käytäntöjä, kun käytät hashtageja:

• Ei välilyöntejä: Hashtageissa ei saa käyttää välilyöntejä. Jos haluat käyttää hashtagissa kahta sanaa, voit kirjoittaa ne peräkkäin (#KaksiSanaa, #kaksisanaa).
  • Liikakäyttö: Älä lisää videoon tai soittolistaan liikaa hashtageja. Mitä enemmän tageja lisäät, sitä vähemmän niistä on hyötyä sisältöä hakeville katsojille tai kuuntelijoille. Jos hashtageja on yli 60, niitä ei oteta lainkaan huomioon. Hashtagien liikakäyttö voi johtaa videon poistamiseen latauksista tai hausta.
  • Harhaanjohtava sisältö: Älä lisää hashtageja, jotka eivät liity suoraan videoon tai soittolistaan. Harhaanjohtavat tai aiheeseen liittymättömät hashtagit voivat johtaa videon tai soittolistan poistamiseen. Lue lisää harhaanjohtavaa metadataa koskevista käytännöistä.
  • Ahdistelu: Älä lisää hashtagia, jos sen tarkoitus on ahdistella, nöyryyttää, pelotella tai uhkailla yksityishenkilöä tai ryhmää tai paljastaa heistä tietoja. Käytännön rikkominen johtaa videon tai soittolistan poistamiseen. Lue lisää ahdistelua ja nettikiusaamista koskevista käytännöistä.
  • Vihamielinen sisältö: Älä lisää hashtageja, jotka yllyttävät väkivaltaan yksityishenkilöitä tai ihmisryhmiä kohtaan tai lietsovat heihin kohdistuvaa vihaa. Älä käytä rasistisia, seksistisiä tai muulla tavoin herjaavia hashtageja. Käytännön rikkominen johtaa videon tai soittolistan poistamiseen. Lue lisää vihamielistä sisältöä koskevasta käytännöstä.
  • Seksuaalinen sisältö: Seksuaaliset tai voimakasta kielenkäyttöä sisältävät hashtagit voivat johtaa videon tai soittolistan poistamiseen. Jos video on suunniteltu seksuaalisesti provosoivaksi, sitä ei todennäköisesti hyväksytä YouTubeen. Lue lisää seksuaalista sisältöä koskevasta käytännöstä.
  • Sopimaton kielenkäyttö: Hävyttömyyksien tai loukkaavien termien käyttö hashtageissa voi johtaa ikärajoitukseen tai vaihtoehtoisesti videon tai soittolistan poistamiseen.
  • Kelpaamattomat hashtagit: Hashtagit ovat sallittuja, mutta kuvauksessa ei edelleenkään saa käyttää tavanomaisia kuvaavia tageja tai toistuvia lauseita. Käytännön rikkominen voi johtaa videon tai soittolistan poistamiseen tai rangaistukseen. Lue lisää harhaanjohtavaa metadataa koskevista käytännöistä.