YouTube Kids ‑profiilin luominen

YouTube Kidsiin kirjautunut vanhempi voi luoda oman profiilin kullekin kotitaloudessaan asuvalle lapselle. Katseluasetukset ja suositukset ovat profiilikohtaisia, joten jokainen lapsi voi käyttää YouTube Kids ‑sovellusta itselleen sopivalla tavalla.

Profiileja voi käyttää kaikilla laitteilla, joihin vanhempi on kirjautunut sisään ja joihin on asennettu YouTube Kids ‑sovellus. Lue lisää.

Profiilin luominen

Lastenprofiilit ovat käytettävissä vain YouTube Kids ‑sovelluksessa ja vain silloin, kun vanhempi on kirjautunut sisään. Yhdelle tilille voi luoda kahdeksan profiilia.

YouTube Kidsin käytön aloittaminen

Jos kirjaudut sisään

Jos kirjaudut YouTube Kids ‐sovellukseen, saat käyttöösi enemmän ominaisuuksia ja lapsilukkoasetuksia. Näin pääset alkuun:

1. Jos laitteellasi on jo tili, jolla haluat kirjautua sisään, valitse tili ja napauta Kirjaudu sisään. Jos sinulla ei vielä ole Google-tiliä, lisää tai luo Google-tili seuraamalla ohjeita. Kun olet lisännyt tilin, napauta Kirjaudu sisään.
Muista vahvistaa syntymäpäiväsi Google-tilillä, niin tiedämme, että olet yli 18-vuotias. Jos syntymäpäivää ei ole vahvistettu, et voi kirjautua YouTube Kidsiin Google-tililläsi.
  1. Lue YouTube Kidsin vanhemman suostumuksen tiedot. Jos hyväksyt sen, napauta Valmis ja lisää salasanasi.
  2. Luo lapsellesi profiili. Pyrimme yksilöimään sovelluksen lapsesi iän mukaan. Kun ilmoitat syntymäkuukauden, sovellus käyttää sitä käyttökokemuksen kohdistamiseen tarkemmin lapsen ikään sopivaksi. Tieto näkyy vain sinulle ja lapsellesi.
  3. Valitse lapselle sopiva sisältöasetus. Voit valita seuraavista vaihtoehdoista:
    • Päiväkoti-ikäiset (enintään 4-vuotiaat)
    • Esikouluikäiset (5–8-vuotiaat)
    • Kouluikäiset (9–12-vuotiaat)
    • Hyväksy sisältö itse
  4. Lapsi voi nyt käyttää YouTube Kidsiä. Valitse ensin sovellusta käyttävän lapsen profiili. Voit muuttaa lapsilukkoasetuksia milloin tahansa asetuksista .

Jos jatkat ilman kirjautumista

1. Ratkaise laskutehtävä vahvistaaksesi, että olet aikuinen.
  2. Valitse haluamasi sisältöasetus. Valinnalla on merkitystä, sillä se vaikuttaa videoiden saatavuuteen sovelluksessa. Voit valita seuraavista vaihtoehdoista:
    • Päiväkoti-ikäiset (enintään 4-vuotiaat)
    • Esikouluikäiset (5–8-vuotiaat)
    • Kouluikäiset (9–12-vuotiaat)
    • Hyväksy sisältö itse (jos valitset Hyväksy sisältö itse, sinua pyydetään kirjautumaan sisään)
  3. Lue Ilmoitus vanhemmille. Jos hyväksyt sen, valitse Hyväksyn.
  4. Nyt lapsesi voi käyttää YouTube Kidsiä. Voit muuttaa lapsilukkoasetuksia milloin tahansa asetuksista tai kirjautua sisään, niin saat käyttöösi enemmän asetuksia ja valintoja.

Jos et ole vielä kirjautunut YouTube Kidsiin (tai olet kirjautunut YouTube Kidsiin mutta et ole vielä luonut profiilia)

1. Avaa YouTube Kids ‑sovellus ja napauta sitten profiilin valitsinta vasemmasta yläkulmasta.
  2. Näet valintaikkunan, jossa sinua kehotetaan luomaan profiili. Valitse Aloita.
  3. Valitse Google-tili, jolla luot profiilin. Sinua saatetaan pyytää vahvistamaan syntymäpäiväsi Google-tililläsi, jotta tiedämme, että olet aikuinen.
  4. Jos tilillesi ei ole rekisteröity suostumusta, näet vanhemman suostumuslomakkeen. Lue se, ja jos hyväksyt sen, napauta Valmis ja lisää salasanasi. Jos tilillesi on rekisteröity suostumus, vahvista henkilöllisyytesi kirjoittamalla salasanasi.
  5. Lisää lapsen etunimi (tai lempinimi) ja ilmoita hänen ikänsä ja syntymäkuukautensa (ei pakollinen) profiilin luomista varten. Tiedot näkyvät vain sinulle ja lapsellesi.
  6. Katso seuraavaksi lyhyt video tai lue sovelluksen videoiden valintatavoista ja vanhempien vaihtoehdoista.
  7. Valitse lapselle sopiva sisältöasetus. Valinnalla on merkitystä, sillä se vaikuttaa videoiden saatavuuteen sovelluksessa. Voit valita seuraavista vaihtoehdoista:
    • Päiväkoti-ikäiset (enintään 4-vuotiaat)
    • Esikouluikäiset (5–8-vuotiaat)
    • Kouluikäiset (9–12-vuotiaat)
    • Hyväksy sisältö itse
  8. Lapsen profiili on nyt luotu.

• Luo toinen profiili napauttamalla Lisää .
    • Siirry eteenpäin napauttamalla oikealle osoittavaa nuolta .
Huom. Keskeneräiset profiilit poistuvat kolmen päivän kuluttua.

Sisältöasetuksen valitseminen

Voit valita lapselle sopivan sisältöasetuksen:

• Päiväkoti-ikäiset‑sisältöasetuksen (enintään 4-vuotiaat) videoissa korostuvat luovuus, leikkisyys, oppiminen ja tutkiminen. Hakutuloksissa näkyy vain 4-vuotiaille ja sitä nuoremmille suositeltua sisältöä. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken alle kouluikäisille sopimattoman sisällön, mutta kaikkia videoita ei ole tarkastettu erikseen. Jos näet meiltä ohi mennyttä sopimatonta sisältöä, estä video tai ilmoita siitä meille, niin tarkastamme sen pian. Lue lisää.
  • Esikouluikäiset-sisältöasetuksella (5–8-vuotiaat) lapset voivat hakea ja selailla lauluja, piirrettyjä, askarteluvideoita ja muuta vastaavaa sisältöä. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken esikouluikäisille sopimattoman sisällön, mutta emme pysty tarkastamaan jokaista videota erikseen. Siksi vastaan saattaa tulla sopimatonta sisältöä, joka on jäänyt meiltä huomaamatta. Tällä asetuksella hakutuloksissa näytetään vain enintään 8-vuotiaille tarkoitettua sisältöä. Voit halutessasi ottaa hakutoiminnon pois päältä seuraamalla lapsilukkoasetuksen ohjeita. Lue lisää.
  • Kouluikäiset-sisältöasetuksella (9–12-vuotiaat) lapset voivat hakea ja selailla enemmän sisältöä, esimerkiksi musiikkivideoita sekä peli- ja tiedeaiheisia videoita. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken aikuisille suunnatun sisällön, mutta emme pysty tarkastamaan jokaista videota erikseen. Siksi vastaan saattaa tulla sopimatonta sisältöä, joka on jäänyt meiltä huomaamatta. Tällä asetuksella hakutuloksissa näkyy vain enintään 12-vuotiaille suositeltua sisältöä. Voit halutessasi laittaa haun pois päältä lapselta. Lue lisää.
  • Hyväksy sisältö itse ‑asetuksella lapsesi voi katsoa vain sinun hyväksymiäsi videoita, kanavia tai kokoelmia. Kokoelmat ovat tiettyjen aiheiden (kuten tiede tai musiikki) mukaan ryhmiteltyjä videoita ja kanavia. Tällä asetuksella lapsesi ei voi hakea sisältöä.