YouTube ja YouTube Kids lapsen vaihtoehtoina

Kun hallinnoit lapsen Google-tiliä Family Linkillä, voit ottaa lapsilukon käyttöön seuraavissa palveluissa:

Valvotun käyttökokemuksen sisältöasetukset

Mitä tarvitset

Jotta voit sallia lapsellesi YouTube Kidsin tai YouTuben valvotun käyttökokemuksen käytön, sinun on luotava hänelle Google-tili.

Vaihtoehto 1: YouTube Kids

YouTube Kidsin toiminta

YouTube Kids ‑sovelluksessa ja ‑verkkoversiossa on suosittuja lastenvideoita ja uutta sisältöä. Niiden käyttö on lapsille helppoa ja turvallista.

Sinun on määritettävä YouTube Kids lapsellesi ennen kuin hän voi käyttää sitä.

Family Linkillä voit
  • valita sopivan sisältötason
  • valita, saako lapsi käyttää YouTube Kidsin hakutoimintoa
  • kumota videoiden estoja.
Vinkki: Jos haluat muuttaa joitakin lapsen hallinnassa olevia YouTube Kidsin asetuksia, kuten äänitehosteita ja lähetystapaa, lue lisää YouTube Kidsin vanhempien oppaasta.

YouTube Kidsin asetusten muuttaminen

Tärkeää: Ennen kuin voit muuttaa asetuksia, sinun on annettava lapsellesi pääsy YouTube Kidsiin.

Family Link ‑sovelluksella

Voit siirtyä tähän asetukseen suoraan sovelluksessa napauttamalla alla olevaa painiketta:

Ota YouTuben lapsilukko käyttöön

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteellasi.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sisältörajoitukset ja sitten YouTube.
  4. YouTube Kidsin asetuksista voit
    • päivittää sisältötasoasetuksia
    • laittaa Haun päälle tai pois päältä
    • estää YouTube Kidsin käytön.
Vinkki: Jos haluat, että lapsi voi käyttää enemmän sisältöä YouTubessa, voit määrittää valvotun käyttökokemuksen YouTubeen.

YouTube-sovelluksella

1. Avaa YouTube-sovellus YouTube laitteellasi.
  2. Napauta oikeasta yläkulmasta profiilikuvaasi tai nimesi alkukirjainta.
  3. Napauta Asetukset ja sitten Vanhempien asetukset.
  4. Valitse lapsi.
  5. YouTube Kidsin asetuksista voit
    • päivittää sisältötasoasetuksia
    • laittaa Haku-toiminnon päälle tai pois päältä
    • estää pääsyn YouTube Kidsiin.

Vaihtoehto 2: YouTuben valvottu käyttökokemus

Tärkeää: Jos lapsesi on yli 13-vuotias (tai maassasi tai alueellasi sovellettavaa ikää vanhempi) ja hän päättää ylläpitää omaa tiliään, et voi valvoa hänen YouTube-käyttökokemustaan näiden asetusten avulla. Jos lisäät valvonnan hänen tililleen, voit suodattaa mahdollisesti aikuisille suunnattua sisältöä Rajoitetun tilan avulla.

Miten YouTuben valvottu käyttökokemus toimii

Tärkeää: Kaikki YouTuben ominaisuudet eivät tällä hetkellä ole valvottuja Google-tilejä käyttävien alle 13-vuotiaiden (tai maassasi tai alueellasi sovellettavaa ikää nuorempien lasten) käytettävissä. Lue lisää YouTuben valvotusta käyttökokemuksesta.

YouTuben valvottujen käyttökokemusten avulla lapsesi siirtyy YouTube Kidsistä lapsilukolliseen YouTubeen. Valvotun tilin avulla voit päättää, miten paljon YouTuben pääsyoikeuksia lapsi saa, suodattaa sisältöä, jota et halua hänen näkevän, ja hallinnoida käyttöaika-asetuksia.

Family Linkillä voit

• valita jonkin kolmesta YouTuben sisältötasoasetuksesta: Tutki, Tutki lisää tai Melkein koko YouTube.
  • keskeyttää katselu‑ tai hakuhistorian
  • kumota videoiden estoja: voit tyhjentää YouTube Kidsissä estämiesi videoiden ja kanavien luettelon.
    • Kun estät videoita tai kumoat niiden estoja YouTube Kidsissä, samat videot estetään tai niiden esto kumotaan lapsen valvotulla YouTube-tilillä.

Lue lisää YouTuben valvottujen käyttökokemusten asetuksista.

Ketkä voivat käyttää YouTuben valvottua käyttökokemusta?

Voit määrittää YouTuben valvotun käyttökokemuksen alle 13-vuotiaalle (tai maassasi tai alueellasi sovellettavaa ikää nuoremmalle) lapsellesi.

Et voi käyttää YouTuben valvottua käyttökokemusta seuraavissa tapauksissa:

• Lapsi on yli 13-vuotias (tai maassasi tai alueellasi sovellettavaa ikää vanhempi), paitsi jos olet luonut lapsen valvotun Google-tilin ennen kuin hän täytti maassasi tai alueellasi sovellettavan iän eikä lapsesi ole ottanut tiliään omaan hallintaansa.

YouTuben sisältötasoasetusten muuttaminen

Tärkeää:

Family Link ‑sovelluksella

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteellasi.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sisältörajoitukset ja sitten YouTube.
  4. Valitse Youtuben asetukset ‑kohdasta Muokkaa.
  5. Valitse sisältöasetus, jota haluat muuttaa.
  6. Vahvista valitsemalla Valitse.

YouTube-sovelluksella

1. Avaa YouTube-sovellus YouTube laitteellasi.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain.
  3. Valitse Vanhempien asetukset.
  4. Valitse lapsi.
  5. Valitse Youtuben asetukset ‑kohdasta Muokkaa.
  6. Valitse sisältöasetus, jota haluat muuttaa.
  7. Vahvista valitsemalla Valitse.

YouTuben ja YouTube Kidsin yleisten asetusten muuttaminen

Näitä asetuksia sovelletaan sekä YouTubeen että YouTube Kidsiin.

Family Link ‑sovelluksella

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteellasi.
  2. Valitse lapsi.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Sisältörajoitukset ja sitten YouTube.
  4. Yleiset asetukset ‑kohdasta voit
    • laittaa katseluhistorian keskeytyksen tai hakuhistorian keskeytyksen päälle tai pois päältä
    • tyhjentää haku- ja katseluhistorian
    • kumota videoiden eston.

Vinkki: Voit estää videoita ja kumota niiden estoja vain, jos olet ottanut YouTube Kidsin käyttöön. Kun estät videoita tai kumoat niiden estoja YouTube Kidsissä, muutokset vaikuttavat myös lapsen valvottuun YouTube-tiliin.

YouTube-sovelluksella

1. Avaa YouTube-sovellus YouTube laitteellasi.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuvasi tai nimesi alkukirjain.
  3. Valitse Vanhempien asetukset.
  4. Valitse lapsi.
  5. Yleiset asetukset ‑kohdasta voit
    • laittaa katseluhistorian keskeytyksen tai hakuhistorian keskeytyksen päälle tai pois päältä
    • tyhjentää haku‑ja katseluhistorian
    • kumota videoiden estoja
      • Voit estää videoita ja kumota niiden estoja vain, jos olet määrittänyt YouTube Kidsin. Kun estät videoita tai kumoat niiden estoja YouTube Kidsissä, samat videot estetään lapsen valvotulla YouTube-tilillä.

Vinkki: Voit tarkastella lapsen katseluhistoriaa vain lapsen laitteelta käsin.

Valvonnan lisääminen Google-tilille

Jos lisäät valvonnan alle 13-vuotiaan (tai maassasi tai alueellasi sovellettavaa ikää nuoremman lapsen) tilille, Google poistaa tililtä tilaukset ja seuraavat sisällöt:

• YouTube-videot, chatit ja kommentit
  • Livechatit, postaukset, soittolistat ja tarinat
  • Ostetut ja vuokratut YouTube-videot

Vinkki: Google suosittelee, että lapsi lataa datansa talteen ennen valvonnan lisäämistä.

Rajoitetun tilan laittaminen päälle tai pois päältä

Kun lapsi täyttää 13 (tai maassasi tai alueellasi sovellettavan iän), hän voi käyttää YouTubea ilman valvontaa. Voit auttaa lasta välttämään aikuisille suunnattua sisältöä laittamalla Rajoitetun tilan päälle.

Rajoitetun tilan laittaminen päälle tai pois päältä Family Linkissä:

1. Avaa Family Link ‑sovellus Family Link laitteellasi.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Sisältörajoitukset ja sitten YouTube.
  3. Laita Rajoitettu tila päälle tai pois päältä.

Lue lisää rajoitetusta tilasta.

Lisää aiheesta