Content ID ‑vaatimuksesta valittaminen

Jos kiistautit Content ID ‐vaatimuksen mutta vaatimus palautettiin voimaan, voit ehkä valittaa tästä päätöksestä. Jos videosi on estetty Content ID ‑vaatimuksella, voit ehkä ohittaa kiistautuksen ja tehdä suoraan valituksen.

Kun valitat Content ID ‑vaatimuksesta, vaatimuksen tekijälle ilmoitetaan, että hänellä on seitsemän päivää aikaa käsitellä valitus.

Ennen valituksen tekemistä

Näet Kanavan ominaisuudet ‑sivulta, voitko tehdä valituksen. Jos et täytä ehtoja, sinun on ehkä tehtävä kertavahvistus ennen kuin voit jatkaa valitukseen.

Huom. Älä tee valitusta, ellet ole täysin varma siitä, että sinulla on tarvittavat oikeudet vaatimuksen kohteena olevan sisällön käyttöön. Jos teet toistuvasti virheellisiä valituksia tai käytät valitusjärjestelmää väärin, saatat menettää mahdollisuuden valituksiin tai videollesi tai kanavallesi voidaan antaa sanktioita.

Voimaan palautetusta vaatimuksesta valittaminen

Jos Content ID ‑vaatimuksesta tekemäsi kiistautus hylätään, videota koskeva vaatimus palautuu voimaan. Voit ehkä valittaa tästä päätöksestä. Tee näin:

YouTube Studion Android-sovellus

1. Avaa YouTube Studio ‑sovellus .
  2. Napauta alavalikosta Sisältö .
  3. Valitse rajoitettu video ja napauta rajoitusta.
    • Löydät videon helpommin klikkaamalla suodatinpalkkia ja sitten Tekijänoikeudet.
  4. Valitse Tarkista ongelmat.
  5. Napauta vaatimusta.
  6. Lisää valituksen syy ja valitse Lähetä.

Valitus ilman kiistautusta

Jos videosi on estetty Content ID ‐vaatimuksella, voit ehkä ohittaa kiistautusvaiheen ja valittaa suoraan päätöksestä. Vaihtoehdon nimi on "Tee suoraan valitus".

Jos olet varma, että estovaatimus on tehty väärin perustein, suora valitus voi nopeuttaa asian käsittelyä. Tällöin vaatimuksen tekijällä on seitsemän päivää aikaa vastata valitukseen. Näin videosi voi palautua YouTubeen nopeammin.

Muista, että jos vaatimuksen tekijä hylkää valituksesi, hän voi tehdä tekijänoikeuspoistopyynnön. Jos poistopyyntö on hyväksyttävä, videosi poistetaan YouTubesta ja kanavallesi annetaan tekijänoikeusvaroitus. Jos olet kuitenkin varma, että sinulla on kaikki tarvittavat oikeudet käyttää vaatimuksen kohteena olevaa sisältöä, voit lähettää vastailmoituksen.

Näin teet valituksen suoraan ilman kiistautusta:

YouTube Studion Android-sovellus

1. Avaa YouTube Studio ‑sovellus .
  2. Napauta alavalikosta Sisältö .
  3. Valitse rajoitettu video ja napauta rajoitusta.
    • Löydät videon helpommin klikkaamalla suodatinpalkkia ja sitten Tekijänoikeudet.
  4. Valitse Tarkista ongelmat.
  5. Napauta vaatimusta.
  6. Valitse Kiistauta. Valitse Asetukset-sivulta Tee suoraan valitus.

Valituksen jälkeen

Kun olet tehnyt valituksen, vaatimuksen tekijällä on seitsemän päivää aikaa vastata siihen.

Mitä vaihtoehtoja vaatimuksen tekijällä on?

Jos videosi on poistettu YouTubesta mutta sinulla on edelleen mielestäsi tarvittavat oikeudet vaatimuksen kohteena olevan sisällön käyttöön, voit lähettää vastailmoituksen.

Valituksen peruminen

Jos muutat mieltäsi, voit perua valituksen sen lähettämisen jälkeen. Tee näin:

YouTube Studion Android-sovellus

1. Avaa YouTube Studio ‑sovellus .
  2. Napauta alavalikosta Sisältö .
  3. Valitse rajoitettu video ja napauta rajoitusta.
    • Löydät videon helpommin klikkaamalla suodatinpalkkia ja sitten Tekijänoikeudet.
  4. Valitse Tarkista ongelmat.
  5. Napauta vaatimusta ja valitse Peru valitus.
Huom. Kun perut valituksen, et voi enää valittaa samasta vaatimuksesta.
Lisätietoja valitusprosessista saat tämän videon osasta "Content ID ‑vaatimuksista valittaminen":

Content ID ‐vaatimukset ja kiistautusprosessi: Vaatimusten käsittely Studiossa

Usein kysyttyä

Mitä eroa on kiistautuksella ja suoraan tehdyllä valituksella?

Kun vaatimus kiistautetaan ensimmäisen kerran, vaatimuksen tekijällä on 30 päivää aikaa vastata siihen. Jos hän hylkää kiistautuksen, voit ehkä valittaa päätöksestä. Tämän jälkeen vaatimuksen tekijällä on seitsemän päivää aikaa vastata valitukseen.

Tee suoraan valitus ‑vaihtoehto on saatavilla vain silloin, kun video estetään Content ID ‑vaatimuksella. Tässä vaihtoehdossa ensimmäinen kiistautus ja sen 30 päivän käsittelyaika ohitetaan ja käsittely alkaa sen sijaan suoraan valituksesta. Tämän jälkeen vaatimuksen tekijällä on seitsemän päivää aikaa vastata valitukseen. Asian käsittely voi siis nopeutua.

Jos vaatimuksen tekijä hylkää valituksesi, hän voi lähettää tekijänoikeuspoistopyynnön. Jos poistopyyntö on hyväksyttävä, videosi poistetaan YouTubesta ja kanavallesi annetaan tekijänoikeusvaroitus. Voit kuitenkin edelleen lähettää vastailmoituksen, jos olet varma, että poistopyyntö on virheellinen.

Milloin kannattaa tehdä valitus suoraan ilman kiistautusta?

Jos videosi on estetty Content ID ‐vaatimuksella, sinulla on mahdollisuus valittaa päätöksestä suoraan ilman kiistautusta. Tee suoraan valitus ‑vaihtoehto voi kannattaa, jos sinulla on mielestäsi varmasti oikeudet sisällön käyttöön ja haluat käsitellä asian nopeammin.

Muista kuitenkin, että jos vaatimuksen tekijä hylkää valituksesi, hän voi tehdä tekijänoikeuspoistopyynnön. Jos poistopyyntö on hyväksyttävä, videosi poistetaan YouTubesta ja kanavallesi annetaan tekijänoikeusvaroitus. Jos olet kuitenkin varma, että sinulla on kaikki tarvittavat oikeudet käyttää vaatimuksen kohteena olevaa sisältöä, voit lähettää vastailmoituksen.

Viime kädessä voit itse valita, milloin haluat käyttää valitusmahdollisuutta. Jos et ole varma asiasta, pyydä apua lakiasiantuntijalta.

Miksi Tee suoraan valitus ‑vaihtoehto on saatavilla vain Content ID ‑vaatimuksille, joissa video estetään?

Videot, jotka ovat saaneet estovaatimuksen, eivät näy YouTubessa missään maassa tai tietyissä maissa riippuen vaatimuksen tekijän käytännöstä. Jos olet varma, että estovaatimus on tehty väärin perustein, suora valitus voi nopeuttaa asian käsittelyä. Näin videosi voi palautua YouTubeen nopeammin.

Muissa vaatimustyypeissä (kaupallistaminen ja seuranta) video pysyy näkyvillä YouTubessa Content ID ‑vaatimuksesta huolimatta. Jos sekä sinä että vaatimuksen tekijä yritätte kaupallistaa vaatimuksen kohteena olevan videon, videosta kertyy tuloja kiistautuksen käsittelyn aikanakin. Kun kiistautus on ratkaistu, tulot maksetaan osapuolelle, joka on ratkaisun perusteella niihin oikeutettu. Lue lisää kaupallistamisesta Content ID ‐kiistautuksen aikana.
Voinko perua jo lähetetyn valituksen?
Kyllä, voit perua aiemmin lähettämäsi valituksen seuraamalla näitä ohjeita. Muista kuitenkin, ettet voi valittaa vaatimuksesta uudelleen, jos perut valituksesi.
Valitukseni hylättiin, ja videoni on poistettu. Mitä voin tehdä?

Jos valituksesi on hylätty mielestäsi väärin perustein tai sisällön käytön arvioinnissa ei ole huomioitu kohtuullista käyttöä ja muita erikoistapauksia, voit lähettää vastailmoituksen. Vastailmoitus on YouTubelle lähetettävä oikeudellinen pyyntö palauttaa video, joka on poistettu väitetyn tekijänoikeusrikkomuksen vuoksi.

Vaihtoehtoja on muitakin:

Jos videosta on tehty useita vaatimuksia ja valitan niistä kaikista yhdellä kertaa, voinko saada useita tekijänoikeusvaroituksia?
Videosta voidaan tehdä useita Content ID ‐vaatimuksia tai poistopyyntöjä, mutta tekijänoikeusvaroituksia voi saada vain yhden kerrallaan.

Lue lisää