Videohoofdstukken

Met videohoofdstukken deel je de video op in verschillende gedeelten, elk met een eigen voorbeeld. Zo kun je verschillende delen van de video makkelijk opnieuw bekijken voor meer informatie en context. Creators kunnen hun eigen videohoofdstukken toevoegen aan hun geüploade video's of kiezen voor automatische hoofdstukken. Hoofdstukken kunnen in de transcripts verschijnen. Creators kunnen zich ook afmelden voor automatische videohoofdstukken in YouTube Studio.

Opmerking: Niet alle video's komen in aanmerking voor automatische hoofdstukken en niet alle video's die in aanmerking komen, hebben automatische hoofdstukken. Als het kanaal actieve waarschuwingen heeft of als de content misschien ongepast is voor sommige kijkers, is de functie niet beschikbaar.

How to Add Chapters to Your Videos Using Timestamps

Zo voeg je je eigen videohoofdstukken toe:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Content.
  3. Klik op de video die je wilt bewerken.
  4. Voeg een lijst met tijdstempels en titels toe bij de beschrijving.
    • Zorg dat het eerste tijdstempel in de lijst begint met 00:00.
    • Je video moet ten minste drie tijdstempels hebben in oplopende volgorde.
    • Videohoofdstukken moeten minimaal 10 seconden duren.

5. Klik op OPSLAAN.

Opmerking: Met deze optie overschrijf je automatische videohoofdstukken.

Zo gebruik je automatische videohoofdstukken:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Content.
  3. Klik op de video die je wilt bewerken.
  4. Klik op MEER TONEN en selecteer onder Automatische hoofdstukken de optie Automatische hoofdstukken en belangrijke momenten toestaan (als deze beschikbaar zijn en je in aanmerking komt). Dit selectievakje is standaard aangevinkt voor alle nieuwe uploads. Je kunt automatische videohoofdstukken ook voor meerdere video's tegelijk aanzetten.
  5. Klik op OPSLAAN.
Opmerking: Niet alle video's komen in aanmerking voor automatische hoofdstukken en niet alle video's die in aanmerking komen, hebben automatische hoofdstukken. Als het kanaal actieve waarschuwingen heeft of als de content misschien ongepast is voor sommige kijkers, is de functie niet beschikbaar.

Automatische videohoofdstukken uitzetten

Zo zet je automatische videohoofdstukken uit voor een specifieke video:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Content.
  3. Klik op de video die je wilt bewerken.
  4. Klik op MEER WEERGEVEN en deselecteer Automatische hoofdstukken toestaan (als ze beschikbaar zijn en ik in aanmerking kom) onder Automatische hoofdstukken.
  5. Klik op OPSLAAN.
Opmerking: Je kunt je ook afmelden voor automatische videohoofdstukken in meerdere video's tegelijk.

Zo zet je automatische videohoofdstukken uit voor een specifieke video:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik op Instellingen .
  3. Klik op Standaardinstellingen voor uploads.
  4. Klik op Geavanceerde instellingen en vink Automatische hoofdstukken toestaan (als ze beschikbaar zijn en ik in aanmerking kom) uit.
  5. Klik op OPSLAAN.