Rapporten downloaden in Studio Content Manager

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken. Neem contact op met je YouTube-partnermanager om toegang te krijgen.
In Studio Content Manager kun je csv-bestanden met je uiteindelijke opbrengst- en prestatiegegevens downloaden. De rapporten worden automatisch gegenereerd en blijven 60 dagen beschikbaar. Rapporten worden na 60 dagen verwijderd in overeenstemming met het beleid voor gegevensbewaring.

Je rapporten downloaden

Volg deze stappen om rapporten in Studio Content Manager te vinden en te downloaden:

1. Log in bij Studio Content Manager
  2. Selecteer Rapporten in het linkermenu.
  3. Selecteer bovenaan de pagina welk type rapport je wilt downloaden. Meer informatie over rapportsoorten
  4. Kies naast Bekijken de optie Wekelijks of Maandelijks.
    • Wekelijkse rapporten laten standaard de afgelopen 2 maanden zien. Rapporten die ouder zijn dan 2 maanden worden uit onze database verwijderd.
    • Maandelijkse rapporten met opbrengsten laten standaard de afgelopen 2 maanden zien. Je kunt de totale bedragen van voorgaande maanden bekijken als je de rapporten uitvouwt.
  5. Selecteer de versie van het rapport dat je wilt downloaden (bijvoorbeeld versie 1.0 of versie 1.1).
  6. Klik op de rapportnaam om het rapport te downloaden.
Microsoft Excel voor Macintosh biedt geen ondersteuning voor UTF-8-codering. Als je metadata niet-Latijnse tekens bevat, gebruik dan een andere spreadsheetapplicatie, zoals Google Spreadsheets.

Beschikbare rapporten

Financieel overzicht

Op het tabblad Financieel overzicht vind je het rapport Betalingsoverzicht. Dit rapport geeft een overzicht van je opbrengsten en aanpassingen. Het wordt meestal na de 17e van elke maand gepubliceerd.

Rapport Betalingsoverzicht
Rapportnaam Beschrijving
Betalingsoverzicht Het rapport Betalingsoverzicht bevat je totale opbrengst uitgesplitst per opbrengsttype (bijvoorbeeld advertenties, abonnementen en transacties). Aanpassingen zijn ook in het overzicht verwerkt. De totale opbrengst wordt weergegeven in USD en in je eigen betalingsvaluta.

Financiële rapporten

Deze rapporten bevatten de definitieve opbrengst en worden meestal tussen de tiende en de veertiende van elke maand gepubliceerd.

Financiële rapporten
Rapportnaam Beschrijving
Advertentieopbrengst

Het rapport Advertentieopbrengst bevat gegevens over opbrengsten en weergaven van video's met advertenties.

Opbrengst uit abonnementen Het rapport Opbrengst uit abonnementen bevat opbrengst van YouTube Music, Google Play Muziek en YouTube Premium.
Opbrengst uit transacties

Het rapport Opbrengst uit transacties bevat opbrengsten uit film- (EST) en videoverhuur (VOD).

Het rapport Opbrengst uit transacties is alleen beschikbaar voor tv- en filmpartners.

Opbrengst uit audio-abonnementen Het rapport Opbrengst uit audio-abonnementen bevat de YouTube Music-opbrengst van gebruikers die:
  • niet on demand luisteren, maar alsof ze naar een radio luisteren,
  • schermloze apparaten met de Google Assistent gebruiken (zoals Google Home).
Advertentieopbrengst na aanpassingen

Het rapport Advertentieopbrengst na aanpassingen geeft een overzicht van de aanpassingen in de advertentieopbrengst. Dit omvat ook gegenereerde inkomsten tijdens geschillen en opbrengsten na oplossing van een itemconflict.

Dit rapport wordt alleen gepubliceerd als er aanpassingen zijn voor een bepaalde maand.

Aanpassing op kanaalniveau

In het rapport Aanpassing op kanaalniveau staan de inhoudingen en herinjecties, indien van toepassing, bij kanalen die ons beleid voor inkomsten genereren met YouTube-kanalen hebben geschonden. Dit rapport is opgesplitst per kanaal, de valutacode en de reden voor de inhoudingen.

Dit rapport is alleen beschikbaar voor CMS-partners zonder muziek en partners die zijn aangesloten bij een MCN.

Opbrengst uit abonnementen na aanpassingen

Het rapport Opbrengst uit abonnementen na aanpassingen bevat een overzicht van de aanpassingen in de abonnementsopbrengst.

Dit rapport wordt alleen gepubliceerd als er aanpassingen zijn voor een bepaalde maand.

Betaalde functies Het rapport Betaalde functies omvat opbrengst uit:
  • Super Chat-aankopen (SCT)
  • Lidmaatschappen (SPT)
  • Super Stickers (SST)
  • BrandConnect (YTBC)
Overige rapporten Aangepaste rapporten (niet beschikbaar voor alle gebruikers).

Prestatierapporten

Prestatierapporten worden meestal wekelijks gepubliceerd. Sommige rapporten kunnen vaker gepubliceerd worden. Deze prestatierapporten zijn beschikbaar:

• Videorapport
  • Itemrapport
  • Referentierapport
  • Claimrapport
  • Prestatierapport voor campagnes
Prestatierapporten
Rapportnaam Beschrijving
Video's Het rapport Video's omvat:
  • Videostatus
  • Ingeschakelde advertenties
  • Aantal weergaven
  • Item-ID
  • Beleid

Het rapport Video's is 3 keer per week beschikbaar. Het rapport bevat geen opbrengstgegevens.

Als een video wordt geclaimd op basis van meerdere items, worden er meerdere item-ID's weergegeven in de kolom Item-ID en maar één set metadata van het item.

Items Het rapport Items bevat alle belangrijke informatie over je items. Er zijn 3 itemrapporten beschikbaar:
  • Rapport Item
  • Rapport Itemconflicten
  • Rapport Items (aandelen)
Informatie in dit rapport die niet in andere rapporten wordt opgenomen:
  • Eigendomsregio's
  • Itemtype
  • Deelitem-ID
  • Actieve en inactieve referenties
  • Overeenkomstbeleid
Dit document is handig voor partners die het onderstaande willen doen:
  • Een reeks items checken om te bepalen of informatie over de eigenaar klopt
  • Deelitem-ID's afstemmen op samengestelde item-ID's
  • Alle items met een bepaald overeenkomstbeleid weergeven
Deze rapporten worden (indien beschikbaar) dagelijks gepubliceerd.
Referenties

Het rapport Referenties bevat alle actieve referentiebestanden en bijbehorende overeenkomsten.

Claims

Het rapport Claims bevat een volledige lijst met alle actieve claims die aan het account zijn gekoppeld, met bij elke claim de bijbehorende kenmerken en instellingen.

Campagnes

Het rapport Campagneprestaties toont hoe vaak er is geklikt op campagnekaarten bij geschikte video's.