Kanalen vermelden in videotitels en -beschrijvingen

Met vermeldingen kun je de naam of gebruikersnaam van een ander kanaal opnemen in de titel of beschrijving van je video. Als je andere kanalen vermeldt, krijgen de creators daar een melding over in hun inbox. Meer informatie

Als je kanaalnaam of gebruikersnaam wordt vermeld in de video van iemand anders, wordt de kans dat die video aan je fans wordt getoond niet groter.

Een andere creator vermelden

Zo voeg je een vermelding toe als je de titel of beschrijving van de video maakt of bewerkt:

1. Typ het symbool @ gevolgd door een kanaalnaam of gebruikersnaam.
  2. Kies de kanaalnaam of gebruikersnaam uit de lijst met aanbevolen kanalen.

Je kunt zoveel creators vermelden als je wilt, zolang de namen maar binnen de tekenlimiet passen.

Vermeldingen van je kanaal bekijken

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Reacties in het linkermenu.
  3. Kies het tabblad Vermeldingen.
Bekijk samenwerkingstips voor creators.

Meldingen over vermeldingen wijzigen

Je krijgt geen melding van elke vermelding. Je krijgt alleen een melding over belangrijke vermeldingen, bijvoorbeeld als een creator met een vergelijkbaar aantal abonnees je vermeldt.

Ga naar YouTube-meldingen beheren voor meer informatie over het beheren van meldingen.