Vereisten voor verwijderingsverzoeken vanwege auteursrechtschending: niet-videocontent

Je kunt een verzoek indienen om andere content dan video's (zoals een afbeelding in een kanaalbanner) te verwijderen als je denkt dat deze content inbreuk maakt op je auteursrecht. Als we de content verwijderen, krijgt het kanaal van de uploader een waarschuwing vanwege een auteursrechtklacht.

Als je een verwijderingsverzoek vanwege auteursrechtschending wilt indienen voor niet-videocontent, moet je de vereiste informatie hieronder vermelden. Zonder deze informatie kunnen we niet verdergaan met je verzoek.

Neem deze informatie op in de hoofdtekst (niet een bijlage) van een e-mail naar copyright@youtube.com. Je kunt je melding ook via fax of post versturen.

Houd rekening met het volgende
  • Je kunt geen verwijderingsverzoek vanwege auteursrechtschending indienen voor een heel kanaal. Maar als je denkt dat kanaalelementen (zoals de beschrijving van een kanaal) inbreuk maken op je auteursrecht, kun je een verzoek tot verwijdering van content indienen aan de hand van de vereisten hieronder.
  • Ons webformulier is de makkelijkste manier om een verwijderingsverzoek in te dienen voor een video die volgens jou inbreuk maakt op je auteursrecht. Met dit webformulier kun je geen verwijderingsverzoek indienen voor niet-videocontent.
Dien geen onjuiste informatie in. Misbruik van onze procedures, bijvoorbeeld door bedrieglijke documenten in te dienen, kan leiden tot beëindiging van je account of andere juridische gevolgen hebben.

Neem de volgende vereiste informatie op in de hoofdtekst (niet een bijlage) van een e-mail naar copyright@youtube.com. Je kunt deze ook via fax of post versturen.

1. Je contactgegevens

YouTube en de uploader van de content die je wilt laten verwijderen, kunnen contact met je opnemen over je verzoek. Neem daarom minimaal één van de volgende contactgegevens op in je verzoek:

• Je e-mailadres
  • Je fysieke adres
  • Je telefoonnummer

2. Beschrijving van je auteursrechtelijk beschermde werk

Geef in je verzoek een duidelijke en volledige beschrijving van de auteursrechtelijk beschermde niet-videocontent die je wilt beschermen.

Als je denkt dat er inbreuk is gemaakt op meer van je auteursrechtelijk beschermde werken, is het wettelijk toegestaan om een representatieve lijst van deze werken op te nemen in je verzoek.

3. Specifieke URL's van de betreffende content

Je verzoek moet specifieke links bevatten naar de niet-videocontent die volgens jou inbreuk maakt op je rechten. De links moeten worden gestuurd in een specifieke URL-indeling. Algemene informatie zoals de kanaalnaam of kanaal-URL is niet genoeg.

Hieronder vind je de geldige URL-indelingen voor het melden van vermeend inbreukmakende niet-videocontent:

Type content Geldige URL-indeling Waar je de URL kunt vinden
Kanaalbannerafbeeldingen

www.youtube.com/channel/UCxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

OF

www.youtube.com/user/xxxxxxxxx

Ga naar de kanaalpagina en dan Klik met de rechtermuisknop op de adresbalk en dan Kopiëren.

Kanaalbeschrijvingen www.youtube.com/user/xxxxxxxxx/about

Ga naar het gedeelte Over van het kanaal en dan Klik met de rechtermuisknop op de adresbalk en dan Kopiëren.

Clips www.youtube.com/clip/xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Klik op de titel van de clip en dan Klik met de rechtermuisknop op de adresbalk en dan Kopiëren.
Videoreacties www.youtube.com/watch?v=xxxxxxxxxx&lc=xxxxxxxxxxxxxxxxxx Klik op de plaatsingsdatum van de betreffende reactie (de pagina wordt opnieuw geladen) en dan Klik met de rechtermuisknop op de adresbalk en dan Kopiëren.
Postreacties www.youtube.com/channel/xxxxxxxxxxx/community?lc=xxxxxxxxxxxx&lb=xxxxxxxxxxxx Klik op de plaatsingsdatum van de betreffende reactie (de pagina wordt opnieuw geladen) en dan Klik met de rechtermuisknop op de adresbalk en dan Kopiëren.
Communityposts https://www.youtube.com/post/xxxxxxxxxxxxxxxxxxx Klik op de plaatsingsdatum van de betreffende communitypost (de pagina wordt opnieuw geladen) en dan Klik met de rechtermuisknop op de adresbalk en dan Kopiëren.
Lidmaatschapsbadges, emoji's en beschrijvingen van speciale voordelen van de creator Beginnend met yt3.ggpht.com/xxxxx Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en dan Adres van afbeelding kopiëren

Vermeld ook de URL van het kanaal:

www.youtube.com/channel/UCxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

OF

www.youtube.com/user/xxxxxxxxx

Ga naar de kanaalpagina en dan Klik met de rechtermuisknop op de adresbalk en dan Kopiëren.
Playlistbeschrijvingen

www.youtube.com/playlist?list=xxxxxxxxxxxxxxxx

Klik op de titel van de playlist en dan Klik met de rechtermuisknop op de adresbalk en dan Kopiëren

Profielfoto's
Super Stickers Beginnend met lh3.googleusercontent.com/xxxxx Klik op het dollarteken  in een live chat en dan Super Sticker  en dan Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en dan Adres van afbeelding kopiëren.

Vermeld ook de URL van het kanaal:

www.youtube.com/channel/UCxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

OF

www.youtube.com/user/xxxxxxxxx

Ga naar de kanaalpagina en dan Klik met de rechtermuisknop op de adresbalk en dan Kopiëren.

4. Ga akkoord met de volgende 2 verklaringen en neem ze op in je verzoek:

'Ik ben te goeder trouw van mening dat het gebruik van het materiaal op de manier waarover een klacht is ingediend, niet de goedkeuring heeft van de auteursrechteigenaar of hun vertegenwoordiger, of in strijd is met de wet.'

'De informatie in deze melding is juist en ik verklaar op straffe van vervolging voor meineed dat ik de eigenaar van het auteursrecht ben of bevoegd ben te handelen namens de eigenaar van een exclusief recht dat onderwerp is van de vermeende inbreuk.'

5. Je handtekening

Volledige verwijderingsverzoeken hebben de fysieke of digitale handtekening nodig van de auteursrechteigenaar of een vertegenwoordiger die bevoegd is namens de eigenaar te handelen.

Auteursrechteigenaren of gemachtigde vertegenwoordigers kunnen aan deze vereiste voldoen door hun volledige officiële naam onder het verzoek te zetten als handtekening. Een volledige officiële naam is een voor- en achternaam, geen bedrijfsnaam.

Neem alle vereiste informatie hierboven op in de hoofdtekst van een e-mail (niet in een bijlage) naar copyright@youtube.com. Je kunt deze ook via fax of post versturen.

Meer informatie