Gebruikers verbergen op je kanaal

Je kunt specifieke kijkers verbergen voor andere leden van het publiek van je kanaal.

Als je personen verbergt, worden hun reacties niet op je kanaal weergegeven, ook niet op de pagina Reacties in YouTube Studio. Ze kunnen ook geen clips maken van je video's of livestreams.

Misbruik, intimidatie, ongepaste content en privacyklachten kun je melden via het Veiligheidscentrum.

Een gebruiker verbergen

Iemand op je kanaal verbergen:

1. Zoek een reactie die een kijker op je kanaal of bij een video heeft achtergelaten.
  2. Selecteer naast de reactie Meer '' en dan Op kanaal verbergen .

Een gebruiker verbergen in YouTube Studio

Zo verberg je iemand op je kanaal in YouTube Studio:

1. Zoek de kanaal-URL van de gebruiker op de homepage van het kanaal.
  2. Ga naar YouTube Studio.
  3. Selecteer Instellingen en dan Community in het linkermenu.
  4. Plak de kanaal-URL in het vak Verborgen gebruikers.
  5. Klik op Opslaan.

Zoeken wie je hebt verborgen

In YouTube Studio kun je een lijst zien met de kijkers die je hebt verborgen. De lijst vind je als volgt:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Instellingen en dan Community in het linkermenu.
  3. Bekijk in het vak Verborgen gebruikers de kijkers die je hebt verborgen.

Een gebruiker tonen

Je kunt mensen uit je lijst Verborgen gebruikers verwijderen om hun nieuwe reacties te tonen. Iemand weer weergeven:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Instellingen en dan Community in het linkermenu.
  3. Zoek in het vak Verborgen gebruikers de gebruiker die je wilt weergeven.
  4. Selecteer Verwijderen  naast de naam van de persoon.
  5. Klik op Opslaan.

Meer informatie over gebruikers verbergen

Wat gebeurt er als je iemand verbergt?

Alle eerdere reacties op je video's van dat kanaal worden binnen 48 uur verborgen.

Krijgen gebruikers die je verbergt een melding?

Nee. Als je iemand verbergt, krijgt deze persoon geen melding.

Wat gebeurt er als je iemand weer weergeeft?

Toekomstige reacties van het kanaal worden dan weer getoond bij je video's en in YouTube Studio.
Eerdere reacties van die persoon op je video's blijven verborgen.