Luvattomista veloituksista ilmoittaminen YouTubessa

Jos näet korttisi tai pankkitilisi tiliotteella veloituksen YouTubessa tehdystä digitaalisesta ostosta, jota et ole tehnyt, voit ilmoittaa veloituksesta tukitiimillemme 120 päivän kuluessa maksutapahtumasta.

Digitaalisia ostoksia ovat

• Super Chatit, Super Stickerit, Superkiitokset ja lahjoitukset
  • kanavajäsenyydet
  • ostetut TV-ohjelmat ja elokuvat
  • YouTube Premiumin / YouTube Music Premiumin jäsenyydet
  • maksulliset virtuaalitapahtumat
  • ym.

Vaihe 1: Tunnista YouTuben veloitukset

Kaikki YouTube-ostot merkitään tiliotteeseen nimellä GOOGLE*YouTube [palvelun nimi]. Esimerkiksi YouTube Premiumin veloitus merkitään nimellä GOOGLE*YouTube Premium.

Jos veloituksen muoto ei ole tämä, se ei ole peräisin YouTubesta. Kysy lisätietoja pankiltasi tai korttisi myöntäjältä.

Vaihe 2: Kysy asiasta perheenjäseniltäsi ja kavereiltasi

Jos et tunnista YouTuben maksutapahtumaa, kysy perheenjäseniltäsi ja kavereiltasi

• ovatko he tehneet ostoksen
  • onko lapsi mahdollisesti pelannut peliä, josta on seurannut veloituksia.

Jos selviää, että veloitus oli luvaton ja tahaton mutta kyse ei ole petoksesta, pyydä hyvitystä YouTuben sivustolla.

Vinkki: Jos haluat estää luvattomat ostokset, laita ostovahvistus päälle.

Vaihe 3: Tee vaatimus ja seuraa sitä

Kun olet vahvistanut, että veloitus on peräisin YouTubesta eikä kukaan tuntemasi henkilö ole tehnyt siihen liittyvää ostosta, ilmoita veloituksesta tukitiimillemme 120 päivän sisällä maksutapahtumasta. Löydät vaatimuksen sen tekemiseen käyttämäsi sähköpostiosoitteen ja vaatimuksen tunnuksen avulla (tunnus lähetettiin sähköpostiisi).