YouTube kijken op de Nintendo Switch

Je kunt nu YouTube-video's bekijken op de Nintendo Switch. Je kunt de kanalen bekijken waarop je geabonneerd bent, naar content zoeken en je mobiele apparaat als afstandsbediening gebruiken.

De YouTube-app downloaden

Download de YouTube-app om aan de slag te gaan.

In- of uitloggen bij YouTube

1. Ga naar Inloggen.
  2. Log in met je Google-account. Heb je meerdere Google-accounts? Kies dan het account dat je voor YouTube gebruikt.
  3. Nadat je bent ingelogd, krijg je mogelijk een lijst te zien met Google-identiteiten die aan je account zijn gekoppeld. Kies het account dat aan je YouTube-kanaal is gekoppeld. Als je een merkaccount zonder YouTube-kanaal selecteert, kun je niet inloggen.
Opmerking: Als je de app opent, wordt je gevraagd om een Nintendo-account te selecteren. Je kunt YouTube gebruiken met ieder Nintendo-account.

Meer informatie over hoe je je account ontkoppelt van je Nintendo Switch

Videobedieningselementen

Ontdek YouTube met de linkerjoystick of de D-pad van een aangesloten controller. Veegbewegingen worden momenteel niet ondersteund in de YouTube-app.
Nadat je een video hebt geselecteerd om af te spelen, verschijnt er een balk met afspeelbediening en kun je de volgende acties uitvoeren:
  • Home: teruggaan naar het startscherm door op B te drukken.
  • Afspelen Play icon: de video afspelen of hervatten. Je kunt ook op A drukken.
  • Ondertiteling : ondertiteling tonen als deze beschikbaar is voor de video.

Als je een video afspeelt, kun je onder 'Meer acties' meer opties zien:

• Je abonneren op het kanaal.
  • De video beoordelen.
  • De video markeren vanwege schending van de communityrichtlijnen.
Opmerking: De screenshotfunctie op de Nintendo Switch wordt niet ondersteund in de YouTube-app.

Zoeken naar video's

Ga naar het hoofdmenu van YouTube en druk op X om naar video's te zoeken. Als je je zoekopdracht invoert, druk je op Y om een spatie toe te voegen en op B om een teken te verwijderen.
  • Browsen door video's: Terwijl je zoekt, worden er onderaan het scherm relevante video's weergegeven. Druk naar links of rechts met de linkerstick of D-pad om door de videoresultaten te browsen.
  • Je zoekopdracht bewerken: Druk opnieuw op X of klik op het toetsenbordpictogram om het toetsenbord te openen zodat je kunt typen.
Opmerking: De touchscreenfunctie werkt met het zoektoetsenbord als het apparaat in de handheld-modus wordt gebruikt.

Je kijk- en zoekgeschiedenis wissen

Ga als volgt te werk om de kijk- of zoekgeschiedenis te wissen:
  1. Ga naar Instellingen .
  2. Selecteer Kijkgeschiedenis wissen of Zoekgeschiedenis wissen.

Hiermee wis je de kijk- of zoekgeschiedenis van je account en je geschiedenis met bekeken stories op alle apparaten.

Ouderlijk toezicht van Nintendo en inloggen

De Nintendo Switch-app biedt opties voor ouderlijk toezicht. Deze vind je in de systeeminstellingen van de console. Als ouderlijk toezicht is aangezet, kan de YouTube-app vergrendeld zijn.

Zo zet je ouderlijk toezicht aan of uit op je Nintendo Switch:

1. Ga naar Systeeminstellingen.
  2. Selecteer Ouderlijk toezicht.
  3. Selecteer Ouderlijk toezicht instellen.
  4. Selecteer Ik heb de app geïnstalleerd. Wat nu? of Ik heb geen smartapparaat en volg de aanwijzingen.
  5. Selecteer het gewenste Beperkingsniveau.

Bij de beperkingsniveaus 'Kind' en 'Jong kind' is de YouTube-app vergrendeld. Bij Tiener en Geen beperking is de app ontgrendeld.

Opmerking: Als je ouderlijk toezicht wilt aanzetten, maar niet voor de YouTube-app, ga je naar Beperkingsniveau en dan Aangepaste Instellingen en dan Beperkte software.

Je mobiele apparaat koppelen

Gebruik je mobiele apparaat als afstandsbediening. Je kunt het apparaat koppelen via m.youtube.com, de YouTube-app voor Android of de YouTube-app voor iOS.

Gekochte content bekijken

Je kunt je gekochte content openen en bekijken op het tabblad Bibliotheek van de YouTube-app.
Opmerking: Op dit moment is het niet mogelijk content rechtstreeks via het apparaat te kopen.

360°-video's bekijken

Je kunt 360°-video's bekijken op je Nintendo Switch. Als je 360°-video's bekijkt, kun je zowel de linker- als de rechterjoystick op de aangesloten controller gebruiken om rond te kijken in de video.

Videokwaliteit

In de handheld-modus heeft het ingebouwde scherm een maximale resolutie van 720p. In de dock-modus is de maximale resolutie 1080p.
Je kunt de videokwaliteit als volgt aanpassen terwijl je kijkt:
  1. Selecteer Meer 3 dot menu icon in de videospeler.
  2. Kies Kwaliteit .
  3. Selecteer de gewenste videokwaliteit.