Vanliga frågor om exponeringar och klickfrekvens

Få svar på vanliga frågor om exponeringar och klickfrekvens med följande vanliga frågor.

Varför har min video en hög klickfrekvens och en genomsnittlig visningslängd men lågt antal exponeringar?

Kreatörer jämför med andra videor på sin kanal, men YouTubes system rankar varje video mot alla andra videor som en tittare kanske väljer att titta på. Även om en video ger bra resultat jämfört med andra videor på din kanal kan det bero på att videor från andra kanaler får ännu bättre resultat. Det är vanligt att videor med färre exponeringar och visningar har högre klickfrekvens och genomsnittlig visningslängd. De högre siffrorna beror på att de har visats av en mer begränsad och trogen målgrupp. När du jämför videoresultat bör du tänka på att datan kan återspegla skillnaderna mellan målgrupperna.

Vad ska jag undvika att göra med min klickfrekvensdata?

• Ta beslut utan tillräcklig data. Det är viktigt att titta på klickfrekvensen efter att ha fått ett stort antal exponeringar. Undvik att kontrollera klickfrekvensen direkt efter uppladdningen.
  • Förbättringar på grund av små ändringar i klickfrekvensen. Det är vanligt att ha små variationer i klickfrekvensen och det kräver inte omedelbara åtgärder. Förbättringar kan vara till hjälp om en förändring i klickfrekvensen är statistiskt signifikant.
  • Testa flera miniatyrer eller titlar på samma video. Det är svårt att se till att varje video ses av samma tittare. Skillnader i klickfrekvens kan bero på trafikkällor i stället för titeln eller miniatyren.

Hur vet jag om klickfrekvensen för exponeringar är hög eller låg?

Klickfrekvensen för exponeringar mäter hur ofta tittarna har tittat på en video efter att ha sett en registrerad exponering på YouTube. Det står troligtvis för en del av kanalens totala visningar eftersom alla exponeringar inte räknas in här, till exempel visningar på externa webbplatser eller slutskärmar.

Klickfrekvensen för exponeringar varierar beroende på innehållstyp, användare och var på YouTube exponeringen visades. Tänk på att videominiatyrerna alltid konkurrerar med andra videor, oavsett om de visas på startsidan, Kommer härnäst på visningssidan, i sökresultat eller i prenumerationsflöden.

Hälften av alla kanaler och videor på YouTube har en klickfrekvens för exponeringar på mellan 2 och 10 %.

För nya videor och kanaler (t.ex. mindre än en vecka gamla) eller videor med färre än 100 visningar kan intervallet vara ännu större. Om en video får många visningar (till exempel om den visas på startsidan) är det naturligt att klickfrekvensen är lägre. Videor där de flesta exponeringarna kommer från källor som din kanalsida kan ha högre klickfrekvens.

Det bästa är att jämföra klickfrekvenser mellan videor på lång sikt och tänka på hur deras trafikkällor påverkar klickfrekvensen.

Undvik att försöka öka din klickfrekvens genom att använda miniatyrer eller titlar som är klickbete. YouTube rekommenderar en video för tittarna om den är relevant för dem och om videons genomsnittliga visningslängd tyder på att den intresserar tittarna. Klickbetesvideor brukar ha en låg genomsnittlig visningslängd och chansen är därför mindre att de blir rekommenderade av YouTube. Du kan se om din miniatyr är ett klickbete om den får hög klickfrekvens, men låg genomsnittlig visningslängd och färre exponeringar än förväntat.

Varför har jag fler visningar än exponeringar?

Om en stor mängd trafik till din video kommer från andra källor än YouTube kan du ha fler visningar än exponeringar. När en tittare ser en videominiatyr räknas det inte alltid som en exponering och alla visningar kommer inte från miniatyrexponeringar. Läs vad som räknas som en registrerad exponering.

Varför överensstämmer inte mätvärdet för klickfrekvens med mina beräkningar?

Klickfrekvensen är baserad på visningar som kommer från räknade exponeringar. Om du delar det totala antalet videovisningar med antalet exponeringar kanske siffran inte stämmer överens med klickfrekvensen. Vissa visningar kommer inte från exponering av miniatyrer.

Vilken är kopplingen mellan exponeringar och intäktsgenerering?

Om en video inte lämpar sig för en bred målgrupp enligt våra riktlinjer för communityn kan det begränsa antalet exponeringar. Den här begränsningen kan även leda till färre visningar och mindre intäkter. Om en video inte lämpar sig för de flesta annonsörer enligt riktlinjerna för annonsvänligt innehåll kan videon få ett begränsat antal eller inga annonser.

Obs! Tänk på att de här förslagen baseras på sammanställd framgångsfrekvens på YouTube. De garanterar inte något specifikt resultat i just ditt fall.