Contactgegevens in verwijderingsverzoeken vanwege auteursrechtschending

Je moet bepaalde persoonlijke informatie invoeren als je een verwijderingsverzoek vanwege auteursrechtschending indient via ons webformulier.

Hoe je informatie wordt gebruikt

• Als een video is verwijderd vanwege auteursrechtschending, wordt de naam van de auteursrechteigenaar op YouTube getoond in plaats van de video.
    • Als je een geldig wettelijk alternatief opgeeft, zoals een bedrijfsnaam of de naam van een vertegenwoordiger die je hebt gemachtigd om namens jou op te treden, dan beoordelen we de naam. Wordt de naam goedgekeurd, dan gebruiken we die.
    • De naam van de auteursrechteigenaar die je opgeeft, wordt aan het openbare verslag van je verzoek toegevoegd. Meer informatie over het openbare verslag van je verzoek tot verwijdering van content.
  • Om een verwijderingsverzoek vanwege auteursrechtschending te kunnen verwerken hebben we je volledige officiële naam nodig. Deze kan worden gedeeld met de uploader van de video die vanwege auteursrechtschending is verwijderd.
  • We kunnen het primaire e-mailadres in je verzoek tot verwijdering van content delen met de uploader van de video die vanwege auteursrechtschending is verwijderd. De uploader kan contact met je opnemen om de waarschuwing vanwege de auteursrechtklacht op te lossen.
  • Je fysieke adres en telefoonnummer worden niet openbaar gemaakt, tenzij deze worden opgevraagd in het kader van een rechtszaak. Als YouTube informatie moet delen, laten we je dit vooraf weten.
  • We delen de beschrijving van het vermeend inbreukmakende werk met de uploader van de video die vanwege auteursrechtschending is verwijderd, zodat deze begrijpt waarom de video is verwijderd.

Openbaar verslag van verzoeken tot verwijdering van content

De uploader van de inbreukmakende video kan een kopie van je verwijderingsverzoek aanvragen. Deze informatie staat in dit openbare verslag:

• Naam van de auteursrechteigenaar
  • Primair e-mailadres
  • Secundair e-mailadres (een optioneel veld in het webformulier)
  • Je volledige officiële naam
  • Je beschrijving van het vermeend inbreukmakende werk
  • Je reacties op verzoeken van YouTube om meer informatie. YouTube vraagt om meer informatie als je oorspronkelijke verwijderingsverzoek onvolledig is of ongeldig lijkt.

Zorgen over het delen van contactgegevens

Als je denkt dat iemand je intimideert op YouTube, kun je misschien beter melding maken van intimidatie en cyberpesten in plaats van auteursrechtschending.

Hoewel zorgen over intimidatie en auteursrechtschending elkaar soms overlappen, is een verwijderingsverzoek vanwege auteursrechtschending misschien niet de beste keuze in dit soort gevallen. Check ook of er sprake is van uitzonderingen op het auteursrecht, zoals redelijk gebruik, voordat je een verwijderingsverzoek vanwege auteursrechtschending indient.

Gemachtigde vertegenwoordigers (zoals een advocaat) kunnen ook een verwijderingsverzoek vanwege auteursrechtschending namens de auteursrechteigenaar indienen. Ze moeten dan hun eigen YouTube-account gebruiken om het verzoek in te dienen. Ook moeten ze hun relatie met de auteursrechteigenaar vermelden in het verwijderingsverzoek.