YouTube-kanavan jäsenyystasojen ja jäsenetujen luominen ja muokkaaminen

Jos olet laittanut jäsenyydet päälle kanavallasi, voit tarjota erilaisia jäsenetuja. Edut voivat olla esimerkiksi yksilöityjä emojeita, merkkejä ja vain jäsenille näkyviä videoita.

Kanavajäsenyysohjelmassa voi olla eri hintatasoja ja jäsenetuja. Jos tasoja on useita, ylemmän tason edut täydentävät alemmalla tasolla saatuja etuja. Toisin sanoen kalleimpien tasojen jäsenet saavat automaattisesti alempien tasojen edut. Voit luoda enintään kuusi eri jäsenyystasoa, ja kullakin tasolla pitää olla 1–5 etua. Muistathan, että kaikkien jäsenillesi tarjottavien etujen on oltava kanavajäsenyyskäytäntöjen mukaisia.

Kun olet luonut jäsenyystasot ja ‑edut, voit

Kanavajäsenyydet

Tilaa YouTube Creators ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Kanavajäsenyyksien tasot

Voit luoda enintään kuusi erihintaista jäsenyystasoa. Jos jäsenyystasoja on useita, muista, että kaikki alempien tasojen edut sisältyvät ylempiin tasoihin. Katso, mitä muilla alueilla olevat jäsenet maksavat jäsentasoille asettamiesi hintojen mukaan.

Jäsenyystason lisääminen

Voit lisätä kanavallesi jopa kuusi eri hintaista tasoa. Kullakin tasolla on oltava 1–5 etua.

Jäsenyystasojen lisääminen

1. Avaa YouTube Studio tietokoneella.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Ansaitse.
  3. Klikkaa Jäsenyydet-välilehteä.
  4. Klikkaa "Vaihe 1: Lisää tasoja ja etuja" ‐kentästä Muokkaa.
  5. Seuraa ohjeita näytöllä. Kun olet valmis, valitse Julkaise.

Tarkistamme ennen tasojen ja etujen julkaisemista, että ne ovat kanavajäsenyyskäytäntöjen mukaisia. Siihen menee noin päivä.

Jäsenyystason poistaminen

Jos poistat tason, poistat samalla kaikki kyseisen tason jäsenet. Poistetulla tasolla olleet jäsenet menettävät etunsa välittömästi, ja heille hyvitetään viimeisen kuukauden maksu.

Tason poistaminen

1. Avaa YouTube Studio tietokoneella.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Ansaitse.
  3. Klikkaa Jäsenyydet-välilehteä.
  4. Klikkaa "Vaihe 1: Lisää tasoja ja etuja" ‐kentästä Muokkaa.
  5. Valitse poistettava taso ja sitten klikkaa Poista .
  6. Seuraa ohjeita näytöllä. Kun olet valmis, valitse Julkaise.

Kanavajäsenyyksien edut

Luo ja julkaise vähintään yksi etu jäsenille. Etuja voi olla enintään viisi. Näiden etujen tarjoaminen jäsenille on pakollista, joten mieti tarkkaan, pystytkö toteuttamaan tarjoamasi edut lupaamallasi tavalla.

Etujen on oltava käytäntöjen ja ehtojen mukaisia. YouTube ei ole vastuussa sisällöntuottajien tarjoamista eduista.

Esimerkkejä kanavajäsenille tarjottavista eduista:

Yksilöidyt tai oletusarvoiset kanavamerkit
Jäsenet voivat erottua livechatissa, kommenteissa ja yhteisövälilehdellä erityisillä jäsenmerkeillä. Saatavana on kahdeksan erilaista merkkiä. Kukin merkki osoittaa, kuinka kauan katsoja on ollut kyseisen kanavan maksava jäsen. Jos esimerkiksi aktiivinen jäsen on liittynyt kanavallesi vuosi sitten mutta hän on maksanut jäsenyydestä vain yhdeksänä kuukautena kahdestatoista, merkki osoittaa, että hän on ollut jäsenenä yhdeksän kuukautta.
Kussakin merkissä näkyy jokin seuraavista ajoista:
  • Uusi
  • 1 kuukausi
  • 2 kuukautta
  • 6 kuukautta
  • 1 vuosi
  • 2 vuotta
  • 3 vuotta
  • 4 vuotta
  • 5 vuotta

Voit käyttää oletusarvoisia YouTube-merkkejä tai ladata kanavallesi omia, yksilöityjä merkkejä. Voit myös käyttää näitä merkkityyppejä sekaisin ja tarjota yksilöityjä merkkejä tietyn aikaa jäseninä olleille ja oletusarvoisia muille.

Huom. Kaikki jäsenet saavat saman merkin uskollisuuden perusteella.

Omien kanavamerkkien lataaminen

Voit käyttää oletusarvoisia YouTube-merkkejä tai ladata kanavallesi omia, yksilöityjä merkkejä. Voit myös käyttää näitä merkkityyppejä sekaisin ja tarjota yksilöityjä merkkejä tietyn aikaa jäseninä olleille ja oletusarvoisia muille.

Kun lataat omia merkkejä, sinun on valittava jokaiseen kohtaan eri merkki. Jos et tee valintaa, tyhjiin kohtiin lisätään jompikumpi seuraavista:

• arvokkain oma merkkisi
  • kyseistä jäsenyyskestoa vastaava oletusarvoinen YouTube-merkki.

Kanavamerkkien lataaminen ja muokkaaminen:

1. Kirjaudu YouTube Studioon tietokoneella.
  2. Valitse Ansaitse ja sitten Jäsenyydet ja sitten Uskollisuusmerkit.

Kanavamerkkien tekniset vaatimukset

Tiedostomuoto: JPEG tai PNG.

Tiedostokoko: alle 1 Mt.

Kuvan mitat: vähintään 32 x 32 pikseliä.

Merkit näkyvät kommenteissa ja Yhteisö-välilehdellä 14 x 14 pikselin kokoisina. Livechatissa merkkien koko on 16 x 16 pikseliä.

Jäsenille tarkoitetut yhteisöpostaukset
Voit jakaa sisältöä ainoastaan kanavasi jäsenten näkyville Yhteisö-välilehdellä. Jos kanavallasi on tasoja, voit myös jakaa yhteisöpostauksia tietyillä tasoilla oleville jäsenille.
Jäsenille tarkoitettujen yhteisöpostausten luominen:
  1. Klikkaa profiilikuvaasi .
  2. Valitse Näytä kanava.
  3. Klikkaa Yhteisö-välilehteä.
  4. Valitse Näkyvyys-valikosta, haluatko postauksen olevan julkinen vai näkyvän vain jäsenille tai vain tietyn tason jäsenille. Oletusasetus on julkinen.
  5. Lisää postauksen tiedot.
  6. Klikkaa Julkaise.
Yksilöidyt jäsenemojit
Yksilöityjen emojien avulla kanavasi jäsenet voivat käyttää eksklusiivisia emojeita videoidesi kommenteissa ja livechatissa.
Yksilöidyt emojit eivät ole oletuksena käytössä, joten sinun on lisättävä ne itse. Voit ladata yksilöityjä emojeita jäsenyyssivulta valitsemalla "Omat merkit ja emojit" ‑kortista Muokkaa. Lue lisää emojien luomisesta.
Huom. Lisäämäsi emojit ovat kaikkien jäsenten käytettävissä jäsenyystasosta riippumatta.

Yhteisnimi

Kun lataat ensimmäisen emojisi, kaikkien emojiesi nimiä varten luodaan yhteinen etuliite eli yhteisnimi. Kanavajäsenet voivat käyttää tätä nimeä apuna emojien lisäämisessä. Voit myös käyttää kanavan emojin lisäämiseen merkkiyhdistelmää :_ .

Yhteisnimen tulee olla 3–10 merkkiä pitkä. Nimet eivät ole YouTubessa yksilöllisiä. Suosittelemme valitsemaan brändiisi helposti yhdistettävän yhteisnimen.

Omia emojeja voi käyttää videoiden kommenteissa tai livechateissa.

Emojin nimi

Kullakin emojilla on nimi, jota jäsenet voivat käyttää emojin kirjoittamiseen livechatissa. Jos haluat muuttaa emojin nimeä, poista emoji ja lataa se uudelleen. Emojin nimessä pitää olla 3–10 aakkosnumeerista merkkiä, ja sen pitää olla yksilöllinen omassa emoji-perheessään (ei koko YouTubessa).

Yksilöityjen emojien latausmäärä

Kun saat lisää jäseniä, voit avata lisää paikkoja uusille yksilöidyille emojeille. Et saa tästä erikseen ilmoitusta.
Jäsenten määrä Emojien määrä
0 4
2 5
5 6
10 7
15 8
20 9
30 10
40 11
50 12
75 13
100 14
125 15
150 16
175 17
200 18
225 19
250 20
300 21
350 22
400 23
450 24
500 25
600 26
700 27
800 28
900 29
1 000 30
1 200 31
1 400 32
1 600 33
1 800 34
2 000 35
2 200 36
2 400 37
2 600 38
2 800 39
3 000 40
3 200 41
3 400 42
3 600 43
3 800 44
4 000 45
4 200 46
4 400 47
4 600 48
4 800 49
Yli 5 000 54

Yksilöityjen emojien tekniset tiedot

Tiedostomuoto: mieluiten JPEG, PNG tai GIF.
  • Huom. GIF-tiedostot näkyvät staattisina kuvina, eivät animaatioina.
Tiedostokoko: alle 1 Mt.
Kuvan mitat: 48 x 48 pikseliä (suositus) – 480 x 480 pikseliä.

Laitekohtaiset erot

Emojit näkyvät erikokoisina mobiililaitteilla ja tietokoneen näytöillä. Näin saat emojit näyttämään hyviltä molemmilla alustoilla:
Mobiililaitteet: Emojien koko on 24 x 24 kuvapistettä. Kuvaa skaalataan laitteen kuvapistetiheyden mukaan.
Useimmilla näytöillä emojien koko on 24 x 24 kuvapistettä. Retina- ja HiDPI-laitteilla kuvien koko on 48 x 48 kuvapistettä tai suurempi.
Jäsenvideot
"Vain jäsenille tarkoitetusta julkiseksi" ‐ominaisuuden avulla voit ladata sisältöä, joka näkyy tietyn ajan vain kanavasi jäsenille ennen laajempaa julkaisua. Näin jäsenet näkevät sisällön ja voivat reagoida siihen ennen muita.
Kun lataat sisältöä asetuksella "Vain jäsenille tarkoitetusta julkiseksi", ilmoitamme jäsenille, että he näkevät sisällön ennen muuta yleisöä. Kun video muuttuu julkiseksi, siitä lähetetään ilmoitus kaikille tilaajille.
Tutkimuksemme mukaan ennakkojulkaisujen tarjoaminen jäsenille ei yleensä heikennä videoiden tuloksia sen jälkeen, kun niistä tulee julkisia.
  • Tutkimuksessa olivat mukana kanavat, jotka julkaisivat vähintään yhden ennakkojulkaisuvideon ja yhden heti julkisesti saatavilla olevan videon tammi-helmikuussa 2023.

Vain jäsenille tarkoitetusta julkiseksi ‑asetuksen valinta uudelle lataukselle

1. Lataa video.
  2. Valitse näkyvyydeksi Vain jäsenille tarkoitetusta julkiseksi.
  • Jos jäsenyystasoja on useita, valitse millä tasoilla videon katsominen on mahdollista.
  1. Valitse päivämäärä ja aika, jolloin video muuttuu julkiseksi.

Vain jäsenille tarkoitetun videon mainostaminen

Jäsenille tarkoitetut videot voivat näkyä jäsenten etusivulla ja tilausfiidissä sekä kanavasivun Sisältö- ja Yhteisö-välilehdillä. Voit kertoa katsojille uudesta jäsenvideosta julkaisemalla sen URL-osoitteen jossain seuraavista:

• Kortit
  • Julkinen yhteisö
  • Soittolistat

Jäsenvideot näkyvät välittömästi määritetyn jäsenyystason valinneille jäsenille. Muut kuin jäsenet näkevät videon yhteydessä ilmoituksen, että se on vain jäsenten saatavilla, sekä ohjeet jäseneksi liittymiseen.

Jäsenille tarkoitettu livechat
Chatin voi vaihtaa vain jäsenten käyttöön julkisten livestriimien aikana. Livestriimi näkyy tämän jälkeenkin kaikille, mutta vain jäsenet voivat osallistua keskusteluun. Näin laitat vain jäsenille tarkoitetun livechatin päälle:
  1. Kirjaudu YouTube Studioon tietokoneella.
  2. Klikkaa LUO .
  3. Valitse Aloita livestriimi .
  4. Valitse vasemmalta Striimaa.
  5. Näin luot striimin:
    1. Asetusten kopiointi aiemmasta striimistä: Valitse aiempi striimi ja klikkaa Kopioi asetukset.
    2. Uuden striimin luominen: Lisää uuden striimin tiedot ja klikkaa Luo striimi.
  6. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset .
  7. Valitse Livechat-kohdasta Laita jäsen-chat päälle.
  8. Klikkaa Tallenna.
Jäsenille tarkoitetut livestriimit

Voit luoda vain kanavasi jäsenille tarkoitettuja livestriimejä.

Tietokoneella:

1. Kirjaudu YouTube Studioon tietokoneella.
  2. Klikkaa LUO .
  3. Valitse Aloita live .
  4. Luo livestriimi seuraamalla ohjeita.
  5. Näkyvyysasetuksista voit valita, ketkä kanavan jäsenet voivat katsoa livestriimiä:
    • Jos haluat striimin näkyvän kaikille jäsenille, valitse "Kaikki maksavat jäsenet".
    • Voit sallia livestriimin katselun vain tietyn tason jäsenille valitsemalla tason, jolla striimi on katsottavissa.
  6. Jos haluat luoda vain jäsenille näkyvän yhteisöpostauksen, jossa on linkki livestriimiin, seuraa ohjeita näytöllä. Jos jäsenten ilmoitukset ovat päällä, he saavat tiedon, kun luot uuden vain jäsenille tarkoitetun livestriimin.

Mobiililaitteella:

1. Avaa mobiililaitteen YouTube-sovellus.
  2. Napauta alareunasta Luo .
  3. Napauta Aloita live.
  4. Napauta Lisäasetukset.
  5. Napauta Näytä lisää.
  6. Valitse näkyvyysasetuksista Vain jäsenille ja valitse sitten, ketkä kanavajäsenet voivat katsoa livestriimiä:
    • Jos haluat striimin näkyvän kaikille jäsenille, valitse "Kaikki maksavat jäsenet".
    • Voit sallia livestriimin katselun vain tietyn tason jäsenille valitsemalla tason, jolla striimi on katsottavissa.
  7.  Napauta Seuraava.
  8. Napauta Aloita live.
Jäsensaavutusviestit
Kanavajäsenet voivat postata livechatiin yhden korostetun erikoisviestin joka kuukausi kiitokseksi uskollisesta jäsenyydestään. Nämä jäsensaavutusviestit ovat saatavilla vain jäsenille, jotka ovat jäsenenä vähintään toista kuukautta peräkkäin. Jäsensaavutusviestejä voi lähettää vain livestriimien ja ensiesitysten aikana. Vain kanavajäsenet voivat lähettää jäsensaavutusviestejä, mutta ne näkyvät kaikille.
Ominaisuus on automaattisesti päällä kanavallasi. Jos et halua jäsenten saavan jäsensaavutusviestejä, voit ottaa ominaisuuden pois päältä. Näin otat jäsensaavutusviestit pois päältä:
  1. Kirjaudu YouTube Studioon ja sitten Ansaitse.
  2. Valitse Jäsenyydet ja sitten ota Jäsensaavutusviestit pois päältä.
Huom. Kaikki ehdot täyttävät jäsenet voivat käyttää jäsensaavutusviestejä, joten niitä voi näkyä paljon ensimmäisessä livestriimissä ominaisuuden käyttöönoton jälkeen. Käyttö kuitenkin hiipuu pikku hiljaa, koska jokainen jäsen voi lunastaa yhden jäsensaavutusviestin kuukaudessa.
Kiitoshylly

Voit huomioida kanavasi jäseniä lisäämällä heidän avatarinsa kanavasivun yläreunan hyllylle. Hyllyn avulla voit kiittää kanavasi jäseniä julkisesti ja osoittaa muille, miten paljon jäseniäsi arvostat. Esillä olevat jäsenet ovat sattumanvaraisesti valittuja ja vaihtuvat usein, jotta useat jäsenet pääsevät valokeilaan. Kanavasivullasi käyvät jäsenet näkevät aina oman avatarinsa hyllyllä. Jos jäsen peruu jäsenyytensä, hän ei enää näy hyllyllä.

Ominaisuus on automaattisesti päällä, kun kanavallasi on vähintään kahdeksan jäsentä. Jos et halua hyllyn näkyvän, voit ottaa ominaisuuden pois päältä. Näin otat Kiitoshyllyn pois päältä:

Näin otat Kiitoshyllyn pois päältä:

1. Kirjaudu YouTube Studioon tietokoneella.
  2. Valitse Ansaitse ja sitten Jäsenyydet.
  3. Laita Kiitoshylly pois päältä.
Jäsenille tarkoitetut Shorts-videot
Shorts-jäsenvideot ovat mainio tapa tarjota kanavajäsenille säännöllistä, kevyttä sisältöä. Voit esimerkiksi jakaa lyhyitä pätkiä kulissien takaa, julkaista klippejä tulevista videoista sekä vastata kysymyksiin. Nämä Shorts-videot näkyvät vain jäsenille, joten voit kokeilla niissä julkista sisältöäsi rennompaa tai spontaanimpaa tyyliä.

Uuden latauksen asettaminen jäsenvideoksi

1. Valitse videotiedosto, jonka
  • pituus on enintään 60 sekuntia
  • kuvasuhde on joko neliö tai pystysuuntainen.
  1. Valitse Näkyvyys-asetukseksi Vain jäsenille.
  2. Viimeistele lataus.

Aiemmin ladatun Shorts-videon asettaminen jäsenvideoksi

1. Siirry YouTube Studioon tietokoneella tai avaa YouTube Studio ‐mobiilisovellus .
  2. Valitse Sisältö.
  3. Etsi Shorts-video, jonka haluat asettaa jäsenvideoksi.
  4. Valitse Muokkaa ja sitten Näkyvyys ja sitten Vain jäsenille ja sitten Tallenna.
Huom. Jos tallennat ja lataat Shorts-videon samalla kertaa, näkyvyysvaihtoehto "Vain jäsenille" ei välttämättä ole valittavissa. Voit kuitenkin ladata Shorts-videon piilotettuna ja muuttaa myöhemmin sen vain jäsenille näkyväksi.

Muiden jäsenvideoiden tavoin jäsenille tarkoitettujen Shorts-videoiden on oltava täysin alkuperäistä sisältöä, eivätkä ne saa sisältää kolmansien osapuolten omistamaa musiikkia, mukaan lukien Shorts-musiikkikirjaston musiikki.

Jäsenet löytävät jäsenvideot Shorts-fiidistä ja etusivun fiidistä sekä Katso seuraavaksi ‐osiosta. Kanavasi jäsenet eivät saa ilmoitusta Shorts-jäsenvideoista.

Jäsenvideot
Jäsenvideot-ominaisuuden avulla voit ladata videoita vain kanavasi jäsenten nähtäville. Voit myös muuttaa aiemmin ladattujen videoiden näkyvyysasetusta niin, että ne näkyvät vain jäsenille. Kuka tahansa voi löytää videon, mutta vain tietyn tason jäsenet voivat katsoa sen.
Jäsenvideoissa saa olla vain alkuperäistä sisältöä. Älä käytä videoita, joihin liittyy tekijänoikeusvaatimuksia esimerkiksi musiikkikumppaneilta.

Uuden latauksen asettaminen jäsenvideoksi

1. Lataa video.
  2. Valitse Näkyvyys-kohdasta "Vain jäsenille".
  • Jos jäsenyystasoja on useita, valitse millä tasoilla videon katsominen on mahdollista.
  1. Viimeistele lataus.

Aiemmin ladatun videon asettaminen vain jäsenten katseltavaksi

1. Siirry YouTube Studioon tietokoneella tai avaa YouTube Studio ‐mobiilisovellus .
  2. Valitse Sisältö.
  3. Etsi video, jonka haluat asettaa jäsenvideoksi.
  4. Valitse Muokkaa ja sitten Näkyvyys ja sitten Vain jäsenille ja sitten Tallenna.
  • Jos jäsenyystasoja on useita, valitse millä tasoilla videon katselu on mahdollista.

Jäsenvideoiden mainostaminen

Jäsenet löytävät jäsenvideot Jäsenyydet-, Sisältö‑ ja Yhteisö-välilehdiltä. Videot saattavat näkyä myös jäsenen etusivulla tai tilausfiidissä.

Jäsenvideoita voi näkyä myös sellaisten katsojien etusivun fiidissä, joille kanavan sisältöä on suositeltu mutta jotka eivät ole jäseniä. Tämä voi auttaa heitä löytämään kanavajäsenyysohjelmia, joista he saattavat olla kiinnostuneita. Muut kuin jäsenet näkevät videon pikkukuvan ja nimen, mutta itse videon katselu edellyttää jäsenyyttä.

Voit kertoa katsojille uudesta jäsenvideosta julkaisemalla sen URL-osoitteen jossain seuraavista:

• Kortit
  • Julkinen yhteisö
  • Soittolistat

Jäsenvideo on välittömästi valitun tason kanavajäsenten nähtävillä. Muut kuin jäsenet näkevät videon yhteydessä ilmoituksen, että se on vain jäsenten saatavilla, sekä ohjeet jäseneksi liittymiseen.