YouTube-kanavajäsenyyksien tilastot ja ylläpito

Teemme joitain muutoksia datan keruun ja käytön menetelmiimme koskien lapsille suunnattua YouTube-sisältöä. Tämän seurauksena osa tämän artikkelin ohjeista on saattanut muuttua. Lue lisää.

Kun jäsenyydet on laitettu päälle, kanava voi luoda jäsenyysohjelman, jossa on useita tasoja ja jäsenetuja. Voit tarjota jäsenille erilaisia etuja ja jäsentasoja. Lue lisää siitä, miten katsojat voivat liittyä kanavasi jäseniksi ja millaisia etuja he saavat.

Voit tehdä muutoksia kanavasi jäsenyysohjelmaan ja perehtyä sen tilastoihin esimerkiksi seuraavissa YouTube Studion osissa:

Saatavilla on myös Members API ‐palvelu ja muita kolmannen osapuolen integrointeja, joiden avulla saat lisätietoa jäsenistäsi ja eduistasi.

Kanavajäsenyydet

Tilaa YouTube Creators ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Kanavajäsenyyksiä käyttävien sisällöntuottajien ja MCN-verkostojen vastuulla on noudattaa käyttöehtojamme ja käytäntöjämme sekä kaikkia sovellettavia lakeja ja säädöksiä.

Jäsenyydet-välilehti

YouTube Studion Jäsenyydet-välilehdeltä näet tiedot jäsenyysohjelmastasi ja jäsenistäsi. Pääset välilehdelle klikkaamalla Ansaitse ja sitten Jäsenyydet.

Jos saat uuden jäsenen ollessasi offline-tilassa, et saa siitä ilmoitusta. Näet kuitenkin jäsenet Jäsenyydet-välilehdeltä. Jos saat kanavallesi uuden jäsenen livestriimin aikana, livechatissa julkaistaan kirkkaanvihreä tervetuloviesti. Viesti kiinnitetään chatin yläosaan viideksi minuutiksi.

Jäsenyysohjelman tiedot Jäsenyydet-välilehdellä

Jäsenyydet-välilehdeltä näet esimerkiksi seuraavat tiedot jäsenyysohjelmastasi:
  1. Jäseniä yhteensä : Näin monella jäsenellä on tällä hetkellä pääsy etuihin. Lukumäärä sisältää käyttäjät, jotka ovat peruneet jäsenyyden mutta joilla on vielä pääsy etuihin laskutuskauden päättymiseen asti.
  2. Aktiiviset jäsenet: Näin monella jäsenellä on aktiivinen tilaus. Aktiivisten jäsenten määrä saadaan vähentämällä peruttujen jäsenyyksien määrä jäsenten yhteismäärästä.
  3. Tulot: Näin paljon ansaitsit edellisellä laskutuskaudella. Voit myös verrata tulojasi tätä edeltävään laskutuskauteen.
  4. Jäsenet tason mukaan: Näin paljon jäseniä (yhteensä tai aktiivisia) sinulla on ollut ajan mittaan.
  5. Rekisteröitymiset ja perumiset: Näin monta käyttäjää on liittynyt jäseneksi tai perunut jäsenyytensä edellisellä laskutuskaudella. Voit myös verrata tietoja tätä edeltävään laskutuskauteen.
  6. Palaute perumisesta: Osa jäsenistä voi ilmoittaa perumisen syyn valitsemalla jonkin valmiista monivalintavaihtoehdoista. Kohdasta "Perumiset" näet, mitä jäsenet ovat ilmoittaneet perumisen syyksi.
Huom. Laskutuskausi voi olla 28, 30 tai 31 päivää kuluvan kalenterikuukauden mukaan. Esimerkiksi syyskuussa ostettu jäsenyys antaa edut käyttöön 30 päivän ajaksi ennen seuraavaa maksua.

Tiedot kanavajäsenistä Jäsenyydet-välilehdellä

Jäsenyydet-välilehdeltä näet esimerkiksi seuraavat tiedot nykyisistä jäsenistäsi:
  1. Jäsenyyden kokonaiskesto: Näin kauan käyttäjä on ollut kanavasi aktiivinen maksava jäsen. Kokonaiskestoon lasketaan aika kaikista aiemmista jäsenyysjaksoista.
  2. Viimeisin päivitys: Näin monta päivää sitten käyttäjä liittyi tai palasi jäseneksi tai vaihtoi jäsenyystasoaan.

Voit tallentaa yhteenvedon CSV-tiedostona klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Lataa . Tähän voi mennä muutama minuutti. Sillä aikaa voit sulkea ikkunan.

Jäsenyydet-välilehden muut kortit ja työkalut

Jäsenyydet-välilehdeltä löydät muita kortteja ja työkaluja, joita voit hyödyntää jäsenyysohjelmassa:
  1. Materiaaleja: Tässä dynaamisessa kortissa on parhaita käytäntöjä, linkkejä muihin materiaaleihin sekä jäsenyyskohtaisia kokeiluja, jotka voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä.
  2. Viimeisimmät videot, joiden kautta jäseniä on tullut: Tästä näet suositut videot, joiden kautta olet saanut uusia jäseniä.
  3. Jäsenten uusimmat kommentit: Näet helposti uusimmat jäsenten lisäämät kommentit ja voit reagoida niihin nopeammin.
  4. Jäsenedut: Tästä voit ylläpitää ja muokata jäsenetuja ja jäsenyystasoja. Kortissa voi olla myös ehdotuksia ja vinkkejä koskien etuja, joita eri jäsenyystasoilla kannattaa tarjota.
    1. Esittelyvideo: Voit ladata videon, joka näkyy katsojille, kun he haluavat liittyä jäseniksi ja klikkaavat LIITY.

YouTuben Tilastot

YouTuben Tilastoista näet tarkempia tietoja jäsenistä ja tuloista. Pääset YouTuben Tilastoihin kirjautumalla YouTube Studioon ja sitten valitsemalla Tilastot.

Jäsenyyksien yleisötiedot YouTuben Tilastoissa

Näet tiedot kanavajäsenistä seuraavasti:
  1. Kirjaudu YouTube Studioon ja sitten valitse Tilastot ja sitten Yleisö
  2. Klikkaa Jäseniä yhteensä ‐korttia. Kortissa näkyy jäsenten kokonaismäärä sekä aktiivisten jäsenten määrä kunakin päivänä tai ajan mittaan.
    • Jos haluat lisätietoja jäsenistä, klikkaa Näytä lisää. Aikaväliä muuttamalla näet seuraavien mittareiden tulokset valitulla aikavälillä:
      1. Kaikki jäsenet ja aktiiviset jäsenet
      2. Uudet jäsenet
      3. Jäsenyyden peruneet
      4. Menetetyt jäsenet (jäsenyyden peruneet, jotka menettivät etunsa laskutuskauden päätyttyä)
  3. Avainmittarikortin kaaviosta näet, kuinka monta jäsentä olet saanut tai menettänyt eri aikoina.

Jäsentulot YouTuben Tilastoissa

Näin näet ylätason tulotiedot jäsenyysohjelmasta:
  1. Kirjaudu YouTube Studioon ja sitten valitse Tilastot ja sitten Tulot.
  2. Klikkaa Tapahtumatulot-korttia. Kortista näet, kuinka monta tapahtumaa tietyllä aikavälillä on ollut. Tapahtumat ovat joko uusia jäsenyyksiä tai jäsenyyden uusimisia.

Näin näet tarkemman erittelyn jäsenyysohjelman tulodatasta:

1. Kirjaudu YouTube Studioon ja sitten valitse Tilastot ja sitten Tulot.
  2. Etsi ja valitse Näin ansaitset rahaa ‐kortti.
  3. Valitse Jäsenyydet. Voit valita oman aikavälin tai suodattaa dataa videomuodon mukaan.

Lahjajäsenyyksien data YouTuben Tilastoissa

Näet lahjajäsenyyksiä koskevat raportit YouTuben Tilastoista. Valitse "Jäsenyyden tyyppi", niin näet, kuinka monta lahjajäsenyyttä valitulla aikavälillä on ostettu ja lunastettu.

Kanavajäsenyyksien tulonjako ja hyvitykset

Jäsentulojen jakaminen

Tulonjako sisällöntuottajille

Sisällöntuottajat saavat 70 % jäsenyystuloista sovellettavien verojen ja maksujen vähentämisen jälkeen. YouTube vastaa tällä hetkellä kaikista maksutapahtumien kuluista (kuten credit-korttikuluista).

Sisällöntuottajien tulonjako MCN-verkostoissa

Jos kuulut MCN-verkostoon, kysy asiasta kyseiseltä verkostolta. Joillakin MCN-verkostoilla saattaa olla ylimääräinen tulonjakoon liittyvä käytäntö. Osuutesi jäsenyystuloista voi siis olla pienempi kuin 70 %.
Sinä ja MCN-verkostosi olette vastuussa jäsentuloja ja niiden veroja koskevan lainsäädännön noudattamisesta.

Jäsenyyksien perumiset, lopettamiset ja hyvitykset

Jäsenen pyytäessä hyvitystä YouTube katsoo oman harkintansa mukaan, onko pyyntö perusteltu. Jos myönnämme jäsenelle hyvityksen, AdSense for YouTube ‑tililtäsi vähennetään oma osuutesi maksettavasta hyvityksestä. Lue lisää YouTuben maksullisten kanavajäsenyyksien hyvityskäytännöstä.
Jos kanavan jäsenyysohjelma lopetetaan jostakin alla mainitusta syystä, kaikille aktiivisille maksaville jäsenille hyvitetään heidän viimeisin maksunsa:
  • kanavan sulkeminen
  • YouTube-kumppaniohjelmasta poistaminen
  • väärinkäyttö tai petos
  • käyttöehtojen tai käytäntöjen rikkominen.
Huom. Hyvitettävä summa vähennetään kanavan tuloista.

Usein kysyttyä tilastoista ja ylläpidosta

Voinko poistaa kanavajäsenen?

Et voi poistaa ketään jäseneksi liittynyttä, mutta voit estää jäsenen kommentit. Jos haluat estää yksittäisten katsojien kommentit, sinun on määritettävä kommenttien ja livechatin suodattimet.

Voinko estää kanavajäsentä kommentoimasta?

Jos haluat estää yksittäisten katsojien kommentit, sinun on määritettävä kommenttien ja live-chatin suodattimet.