Overzicht YouTube Partner Manager

Het team van YouTube Partner Manager helpt je om je YouTube-kanaal optimaal te gebruiken. Het programma is alleen op uitnodiging toegankelijk en ondersteunt creators op verschillende manieren. Het is nuttig voor creators die groeistrategieën willen ontdekken, contact willen leggen met gelijkgestemde creators of een YouTube-expert willen spreken.

Wat is een partnermanager?

Een partnermanager helpt creators al hun mogelijkheden te benutten. Je kunt een partnermanager zien als je persoonlijke YouTube-expert.

Dit zijn slechts een paar manieren waarop een partnermanager je kan helpen succes te boeken op YouTube:

• Persoonlijke ondersteuning: Je spreekt je partnermanager regelmatig een-op-een. Je kunt het bijvoorbeeld hebben over persoonlijke kanaaldoelen en strategieën voor kanaaloptimalisatie of vragen stellen over hoe je een succesvol YouTube-kanaal beheert.
  • Exclusieve uitnodigingen voor evenementen en workshops voor creators: Als je een partnermanager hebt, wordt je regelmatig uitgenodigd om met gelijkgestemde creators in contact te komen bij door YouTube gesponsorde evenementen en educatieve workshops.
  • Voorproefjes van nieuwe programma's en mogelijkheden voor creators: Wees als een van eersten op de hoogte van nieuwe programma's voor creators. Krijg bijvoorbeeld toegang tot nieuwe YouTube-functies of doe mee aan experimentele pilotprogramma's.

Ons programma voor partnermanagement is een tijdelijk privilege voor uitgenodigde kanalen. Kanalen die aan de deelnamecriteria voldoen, kunnen er 6 maanden gebruik van maken. We bepalen aan de hand van verschillende criteria of partners in aanmerking komen. Denk hierbij aan kanaalgrootte, kanaalactiviteit en naleving van de communityrichtlijnen van YouTube. Meer informatie

Op de YouTube Creators-website lees je meer over de voordelen die een partnermanager biedt.

Veelgestelde vragen over het YouTube Partnerships-team

Wie kan een partnermanager krijgen?
Ons programma voor partnermanagement is momenteel alleen op uitnodiging toegankelijk.
Over het algemeen werken we samen met kanalen die:
  • gevestigd zijn in landen en regio's waar partnermanagers beschikbaar zijn,
  • deelnemen aan het YouTube-partnerprogramma,
  • groeipotentieel hebben,
  • geen waarschuwingen vanwege schending van de Communityrichtlijnen hebben ontvangen,
  • maximaal één onopgeloste waarschuwing vanwege auteursrechtklacht hebben ontvangen,
  • voldoen aan onze richtlijnen voor advertentievriendelijke content.
In welke landen is het programma voor partnermanagement beschikbaar?
In de volgende landen en regio's kun je in aanmerking komen voor een partnermanager:
  • Argentinië
  • Australië
  • Oostenrijk
  • Bahrein
  • Belarus
  • België
  • Brazilië
  • Canada
  • China
  • Denemarken
  • Egypte
  • Finland
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Hongkong
  • IJsland
  • India
  • Indonesië
  • Iran
  • Irak
  • Ierland
  • Italië
  • Japan
  • Jordanië
  • Kazachstan
  • Korea
  • Koeweit
  • Libanon
  • Mexico
  • Marokko
  • Nieuw-Zeeland
  • Noorwegen
  • Oman
  • Filipijnen
  • Polen
  • Portugal
  • Rusland
  • Saudi-Arabië
  • Spanje
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Taiwan
  • Thailand
  • Nederland
  • Turkije
  • Oekraïne
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • Vietnam
  • Jemen
Kost een partnermanager geld?
Nee, het kost niets om een partnermanager te hebben.
Ik ben aangesloten bij een MCN (Multi-Channel Network). Kan ik me toch aanmelden?
Ja, creators die bij een MCN aangesloten zijn, kunnen ook een partnermanager toegewezen krijgen.
Ik kom niet in aanmerking. Wat moet ik doen?
Je kunt allerlei resources gebruiken om je kanaal te laten groeien, zoals workshops en YouTube Pop-up Spaces. Vergeet niet om rond te kijken op de Creator Hub om te zien wat er voor jou beschikbaar is.
Hoe weet ik of de e-mails die ik krijg echt van YouTube komen?
Waarschijnlijk zullen veel mensen contact met je opnemen over je kanaal. Je kunt als volgt controleren of een e-mail daadwerkelijk van het YouTube-team afkomstig is:
  • Controleer het e-maildomein: Kijk of de e-mail is verzonden via een adres dat eindigt op @google.com, @youtube.com of @partnerships.withyoutube.com. E-mails die van YouTube of Google lijken te zijn maar van een ander domein komen, zijn waarschijnlijk nep.
  • Controleer de links: Ga na of de URL's van links en formulieren in de e-mail eindigen op youtube.com, withgoogle.com, withyoutube.com, youtube.secure.force.com of youtube.force.com.