Handleiding Multi-Channel Network (MCN)

Kanalen verwijderen uit je MCN

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken. Neem contact op met je YouTube-partnermanager om toegang te krijgen.

Een kanaal verwijderen uit je netwerk

Volg deze stappen om een kanaal te verwijderen uit een Multi-Channel Network (MCN):

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Kanalen  in het linkermenu.
  3. Ga naar het kanaal dat je wilt verwijderen en selecteer dit.
  4. Klik op ONTKOPPELEN en dan BEVESTIGEN.

Verzoeken om een MCN-netwerk te verlaten

Als je als creator bij een MCN aangesloten bent en je volgens je contract het netwerk kunt verlaten, kun je een verzoek indienen om de toegang van het MCN tot je kanaal in te trekken.

De gevolgen voor claims

Claims die zijn gegenereerd door de items van het kanaal, kunnen worden vrijgegeven, afhankelijk van of de eigendomsinformatie van het item is geüpdatet voordat het kanaal het MCN verlaat:

• Als het eigendom van een item vóór de ontkoppeling wordt overgedragen aan een nieuwe Content Manager, blijven alle claims actief.
  • Als het eigendom van een item vóór de ontkoppeling wordt verwijderd, deactiveren we claims op door gebruikers gegenereerde video's en op video's die zijn geüpload door het kanaal.
  • Als het eigendom van een item niet verandert voordat het kanaal wordt ontkoppeld, blijven claims op door gebruikers gegenereerde video's actief. Het referentiebestand dat gekoppeld is aan die items, wordt gedeactiveerd. Alle claims op video's die zijn geüpload door het kanaal dat je ontkoppelt, worden vrijgegeven.

Bekijk meer informatie over hoe je kanalen ontkoppelt van een Content Manager.

Opmerking: Kanalen die worden verwijderd uit je MCN of die worden overgedragen aan andere Content Managers, kunnen hun historische opbrengstgegevens verliezen van de tijd dat ze deel uitmaakten van je netwerk. We raden kanalen aan om hun opbrengstgegevens te downloaden en op te slaan voordat ze worden verwijderd of overgedragen. Bekijk meer informatie over de wijzigingen in de rapportage nadat het eigendom van het kanaal is overgedragen.