Meer informatie over de URL's van je YouTube-kanaal

Je kanaal kan meer dan één URL hebben die je kijkers naar de homepage van je kanaal leidt. Deze URL's zien er soms heel verschillend uit, maar ze brengen je kijkers allemaal naar dezelfde plaats: je kanaal. Gebruikersnaam-URL's, gepersonaliseerde URL's en oude gebruikersnaam-URL's zijn allemaal vormen van gepersonaliseerde URL's. Je kunt alle URL's die aan je kanaal zijn gekoppeld, bekijken op youtube.com/handle.

Kanaal-URL (op basis van je kanaal-ID)

Voorbeeld: youtube.com/channel/UCUZHFZ9jIKrLroW8LcyJEQQ

Dit voorbeeld is een standaard-URL voor YouTube-kanalen. De letters en cijfers aan het eind van de URL zijn je unieke kanaal-ID.

Je gebruikersnaam-URL bekijken

Zo vind je de gebruikersnaam-URL van je kanaal:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Aanpassen en dan Basisinformatie.
  3. Je vindt je gebruikersnaam-URL onder Gebruikersnaam.

Gebruikersnaam-URL

Voorbeeld: youtube.com/@youtubecreators

Er wordt automatisch een gebruikersnaam-URL gemaakt als je als kanaaleigenaar een gebruikersnaam kiest of deze wijzigt. Het eind van de URL begint met een @-teken en bevat de gekozen gebruikersnaam. Gepersonaliseerde URL's die je al hebt, blijven werken.

Meer informatie over hoe je je gebruikersnaam bekijkt of wijzigt

Gepersonaliseerde URL

Voorbeeld: youtube.com/c/YouTubeCreators

Je kunt geen nieuwe gepersonaliseerde URL's meer instellen of wijzigen. Gepersonaliseerde URL's die je al hebt, blijven werken.Alle verouderde URL's leiden gebruikers nu om naar de nieuwe URL van je kanaal die is gebaseerd op je gebruikersnaam.

URL gebaseerd op verouderde gebruikersnaam

Voorbeeld: youtube.com/user/YouTube

Je kanaal heeft misschien een gebruikersnaam, afhankelijk van het moment waarop je kanaal is gemaakt. Je hebt nu geen gebruikersnaam meer nodig voor een kanaal, maar je kunt deze URL nog steeds gebruiken om kijkers naar je kanaal te leiden. Dit kan ook als je kanaalnaam is veranderd nadat je je gebruikersnaam had gekozen. Bestaande gebruikersnamen kunnen niet worden gewijzigd.