180°- of 360°-video's uploaden

YouTube ondersteunt het uploaden en afspelen van sferische 180°- of 360°-video's op computers met de volgende browsers: Chrome, Firefox, MS Edge en Opera.

Je kunt 180°- en 360°-video's ook bekijken met de YouTube-app of met de YouTube VR-app die beschikbaar is voor de meeste VR-headsets. Ontdek hoe je met een VR-headset helemaal in een video kunt opgaan.

Meer informatie over hoe je 360°- en 180°-video's maakt.

Voor 180°- en 360°-video's heb je de nieuwste versie van Chrome, Opera, Firefox of MS Edge nodig. Gebruik op je mobiele apparaat de nieuwste versie van de YouTube-app.
Stap 1: De video maken
  1. Voeg het bestand samen met de software die bij de camera is meegeleverd of gebruik andere software om 180°- en 360°-beelden samen te voegen.
  2. Zorg ervoor dat de reeksinstellingen in je bewerkingssoftware zijn ingesteld op VR en overeenkomen met je onbewerkte opnamen.

Enkele tips:

Stap 2: Upload voorbereiden

Als je een 180°- of 360°-video wilt uploaden, moet je het bestand eerst bewerken met een script of een app zoals Adobe Premiere (2019 of hoger). Meer informatie over het uploaden van 360°- of 180°-video's.

Stap 3: Het bestand uploaden

Voordat je het bestand publiceert, kun je controleren of de 360°-weergave is ingeschakeld door de video op je computer te bekijken. Het kan tot een uur duren voordat de 360°-weergave beschikbaar is.

360°-video's hebben linksboven een draaiknop en het beeld kan worden gedraaid met de WASD-toetsen. Zo weet je of 360°-weergave aanstaat voor je video. Je kunt ook het beeld aanklikken en verschillende kanten op slepen.

Leer hoe je ruimtelijke audio gebruikt. Hiermee horen kijkers het geluid van je video's uit alle richtingen, net als in het echte leven.