De uploadspreadsheet voor art-tracks gebruiken

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Content Manager gebruiken om hun auteursrechtelijk beschermde content te beheren.

Als je art-tracks wilt maken voor je opnamen, heb je de mediabestanden en metadata van de opnamen nodig. Je kunt art-track-items maken door bestanden te uploaden via de DDEX-feed voor YouTube Music of met de spreadsheet voor bulkuploads Audio - Art-tracks.

Je kunt geen vertaalde titels of artiestennamen opgeven via de spreadsheet, en ook geen lijst met bijdragers. Gebruik de DDEX-feed om deze items op te nemen.

Zo maak je art-tracks met de spreadsheet:

1. Log in bij Studio Content Manager.

2. Selecteer Contentlevering  in het linkermenu.

3. Klik op het tabblad Templates.

4. Zoek de template Audio - Art-tracks en klik op het downloadicoon .

5. Vul de metadata voor je geluidsopname in de spreadsheet in. Gebruik een aparte rij per opname.

In de spreadsheettemplate staan instructies over welke gegevens je in welke kolommen moet invullen. Zie Art-tracks maken voor meer informatie over hoe YouTube de metadata gebruikt in de resulterende art-track. Zie Richtlijnen voor spreadsheetindelingen voor informatie over de juiste indeling van de spreadsheet.

Voer alle velden in als platte tekst, dus ook velden met datums of alleen numerieke waarden (zoals UPC).
  6. Als je klaar bent met de spreadsheet en de mediabestanden waarnaar je hebt verwezen, ga je verder met de stappen in Content uploaden met de pakketuploader.

Zie Bestandsindeling voor bronnen voor meer informatie over de vereisten voor artwork- en opnamebestanden.