Vereisten voor meldingen van auteursrechtschending: video's

Tip: Ons webformulier is de makkelijkste manier om een verwijderingsverzoek in te dienen voor een video die volgens jou inbreuk maakt op je auteursrecht.

Als je andere content dan video's (zoals een kanaalbanner) wilt laten verwijderen, moet je deze informatie opgeven.

Als je een melding van auteursrechtschending wilt indienen voor een video, moet je de informatie hieronder vermelden. Zonder deze informatie kunnen we niet verdergaan met je verzoek.

Neem deze informatie op in de hoofdtekst van een e-mail (niet een bijlage) naar copyright@youtube.com. Je kunt je verzoek ook indienen via fax of post.

1. Je contactgegevens

YouTube en de uploader van de content die je wilt laten verwijderen, kunnen contact met je opnemen over je verzoek. Neem daarom minimaal één van de volgende contactgegevens op in je verzoek:

• Je e-mailadres
  • Je fysieke adres
  • Je telefoonnummer

2. Beschrijving van je auteursrechtelijk beschermde werk

Geef in je verzoek een duidelijke en volledige beschrijving van de auteursrechtelijk beschermde content die je wilt beschermen.

Als je denkt dat er inbreuk is gemaakt op meer van je auteursrechtelijk beschermde werken, is het wettelijk toegestaan om een representatieve lijst van deze werken op te nemen in je verzoek.

3. Specifieke URL's van de betreffende video's

Je verzoek moet specifieke links bevatten naar de video of video's die volgens jou inbreuk maken op je auteursrecht.

Geef de exacte video-URL's op met de volgende indeling:

www.youtube.com/watch?v=xxxxxxxxxxx

Algemene informatie zoals een kanaalnaam of kanaal-URL is niet genoeg.

4. Ga akkoord met de volgende 2 verklaringen en neem ze op in je verzoek:

'Ik ben te goeder trouw van mening dat het gebruik van het materiaal op de manier waarover een klacht is ingediend, niet de goedkeuring heeft van de (vertegenwoordiger van de) auteursrechteigenaar of in strijd is met de wet.'

'De informatie in deze melding is juist en ik verklaar op straffe van vervolging voor meineed dat ik de eigenaar van het auteursrecht ben of bevoegd ben te handelen namens de eigenaar van een exclusief recht dat onderwerp is van de vermeende inbreuk.'

5. Je handtekening

Voor een volledig verwijderingsverzoek is de fysieke of digitale handtekening vereist van de auteursrechteigenaar of een vertegenwoordiger die bevoegd is namens de eigenaar te handelen.

Auteursrechteigenaren of gemachtigde vertegenwoordigers kunnen aan deze vereiste voldoen door hun volledige officiële naam onder het verzoek te zetten als handtekening. Een volledige officiële naam is een voor- en achternaam, geen bedrijfsnaam.

Neem de informatie hierboven op in de hoofdtekst (niet een bijlage) van een e-mail naar copyright@youtube.com. Je kunt je verzoek ook indienen via fax of post.