Postaaminen ja kommentteihin reagoiminen

Kommentit YouTubessa: Vastaaminen, suodattaminen ja valvominen

Jos videon omistaja on sallinut kommentit, voit kommentoida videota ja vastata muiden kommentteihin sekä antaa niille ylä- ja alapeukkuja. Voit myös muokata omia kommenttejasi tai poistaa ne. Kommentin vastaukset niputetaan alkuperäisen kommentin alle viestiketjuksi, jolloin keskustelua on helppo seurata.

Kommentit älytelevisiossa

Voit nyt lukea kommentteja ja reagoida niihin katsellessasi sisältöä älytelevision tai pelikonsolin kautta. Näet kommentit, kun siirryt videon katselusivulle ja valitset videon nimen. Näkyviin tulee Tietoja-osio, josta löydät videon kommenttipaneelin. Osiosta näet kaikki videon kommentit sekä

• sisällöntuottajan kiinnittämät kommentit
  • tykkäysten määrän
  • vastausten määrän.

Valitsemalla kommentin voit lukea sen kokonaan, nähdä vastaukset sekä antaa kommentille ylä- tai alapeukun.

Jos haluat vastata kommenttiin tai postata oman kommentin, yhdistä älytelevisio tai pelikonsoli puhelimeen ja jätä kommentti puhelimella.

Kommentin tai vastauksen lisääminen:

1. Avaa puhelimen YouTube-sovellus.
  2. Varmista, että olet kirjautunut samalle Google-tilille molemmilla laitteilla.
  3. YouTube-sovellukseen avautuu ponnahdusikkuna, jossa sinua pyydetään muodostamaan yhteys television YouTube-sovellukseen.
  4. Napauta Yhdistä.
  5. Televisiossa katsomasi videon kommentit latautuvat YouTube-sovellukseen, joten voit postata kommentteja ja reagoida niihin saumattomasti.
Huom. Uloskirjautuneena voit lukea kommentteja, mutta et voi vastata niihin tai postata omaa kommenttia.

Videon kommentoiminen

Julkiset videot

Voit kommentoida kappaleita, videoita, podcasteja ja ladattua musiikkia YouTubessa ja YouTube Musicissa. Kaikki julkisiin YouTube-videoihin lisätyt kommentit ovat julkisia, ja kuka tahansa voi vastata lisäämääsi kommenttiin. Google-sovellustilillä lisätyt YouTube-kommentit näkyvät myös verkkotunnuksen ulkopuolisille käyttäjille.

Kommentin lisääminen

1. Etsi kommenttiosio videon alta.
  2. Kirjoita Lisää kommentti... ‑kenttään.
  3. Kirjoita kommentti.
  4. Valitse Lisää kommentti.

Yksityiset videot

Kommentointi ei ole mahdollista yksityisissä videoissa. Jos haluat sallia kommentoinnin videossa, joka ei ole julkisesti saatavilla, julkaise video piilotettuna.

Piilotetut videot

Voit lisätä kommentteja piilotettuihin videoihin tai vastata niissä oleviin kommentteihin. Piilotettujen videoiden kommentit voi nähdä kuka tahansa, jolla on videon linkki. Lue lisää piilotetuista videoista ja yksityisyysasetuksista.

Jos sinulla ei ole YouTube-kanavaa, kanava luodaan automaattisesti, kun julkaiset kommentin. Pääset kanavasi ylläpitoon valitsemalla profiilikuvasi kommentin julkaisemisen jälkeen.
Kommentteihin vastaaminen

Voit vastata kappaleita, videoita, podcasteja ja ladattua musiikkia koskeviin kommentteihin YouTubessa ja YouTube Musicissa.

1. Valitse kommentin alapuolelta VASTAA.
  2. Kirjoita kommenttisi.
  3. Valitse VASTAA.
Kommenttien muotoileminen
Tilaa YouTube Viewers ‑kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Tyylimääritysten käyttö kommenteissa

Voit muotoilla kommenttiasi esimerkiksi seuraavilla erikoistageilla:

• *bold text*lihavointi
  • _italicized text_kursiivi
  • -strikethrough text-yliviivaus.

Linkkien käyttö kommenteissa

Kommenttiin lisätty URL-osoite näkyy hyperlinkkinä.

Suosikkikommenttien merkitseminen sydämellä

Voit kiittää katsojaa kommentista merkitsemällä Yhteisö-välilehdellä näkyvän kommentin sydämellä samaan tapaan kuin katselusivulla.

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Siirry Yhteisö-välilehdellä olevaan postaukseen.
  3. Näet sydänkuvakkeen ylä- ja alapeukun vieressä.

Kun merkitset kommentin sydämellä, kommentin vasemmassa alareunassa näkyy avatarisi ja pieni punainen sydän. Jos katsoja on ottanut käyttöön ilmoitukset tietokoneella tai mobiililaitteella, hän saa myös sydänmerkinnästä kertovan ilmoituksen.

Vinkki: Voit ylläpitää kommentteja myös mobiililaitteen Creator Studio ‑sovelluksella. Aloita YouTube Creator Studio ‑sovelluksen ohjekeskuksesta.
Kommenttien kiinnittäminen yläreunaan

Kommenttien kiinnittäminen edellyttää pääsyä lisäominaisuuksiin. Kun lisäominaisuudet on laitettu päälle, voi mennä 24 tuntia ennen kuin ne ovat käytettävissä kanavalla.

Voit nostaa kommentin esiin kiinnittämällä sen kommenttiosion yläreunaan. Mobiililaitteella kiinnitetty kommentti näkyy vasta, kun katsoja on laajentanut kommenttiosion. Voit kiinnittää oman kommenttisi tai fanin kommentin.

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Valitse videon alta kiinnitettävä kommentti.
  3. Klikkaa Lisää " ja sitten Kiinnitä . Jos olet jo aiemmin kiinnittänyt kommentin, tämä korvaa sen.
    Huom. Voit poistaa kommentin kiinnityksen milloin tahansa. Tämän jälkeen kommentti siirtyy takaisin alkuperäiseen paikkaansa.
  4. Vahvista klikkaamalla KIINNITÄ.

Tietokoneella katsojat näkevät kiinnitetyn kommentin katselusivun yläreunassa, ja sen yhteydessä näkyy "Kiinnitti"-kuvake ja kanavasi nimi. Mobiililaitteella kommenttiosio on laajennettava napauttamalla sitä.

Vinkki: Voit ylläpitää kommentteja myös mobiililaitteen Creator Studio ‑sovelluksella. Aloita YouTube Creator Studio ‑sovelluksen ohjekeskuksesta.
Kommenttien tykkääminen ja ei-tykkääminen

Siirry kommentin kohdalle ja valitse tykkäyskuvake tai ei-tykkäyskuvake .

Vinkki: Jos näet sopimattoman kommentin, voit tehdä ilmoituksen roskasisällöstä tai väärinkäytöstä. Sisällöntuottajat voivat lisäksi ylläpitää videoidensa kommentteja kommenttien valvontatyökaluilla.

Kommentin muokkaaminen ja poistaminen
  1. Osoita kommentin oikeaa yläreunaa.
  2. Klikkaa Lisää ".
  3. Valitse Muokkaa  tai Poista .

Usein kysyttyä kommenttien esikatselusta

Mitkä kommentit näkyvät kommenttien esikatselussa?

Kommentti voi näkyä kommenttien esikatselussa monesta eri syystä. Esimerkiksi:

• Kommentti postattiin hiljattain
  • Videon tekijä kiinnitti kommentin tai antoi sille sydämen

Miten näen kaikki kommentit?

Saat kaikki kommentit näkyviin napauttamalla mitä tahansa kohtaa kommenttien esikatselussa.

Voit palata seuraavaksi katsottaviin videoihin napauttamalla oikeasta yläkulmasta X.

Näkyvätkö kiinnitetyt kommentit kommenttien esikatselussa?

Kommenttien esikatselun tila on rajallinen, joten kommentin kiinnittäminen ei takaa sen näkymistä esikatselussa. Kiinnitetyt kommentit näkyvät kuitenkin ensimmäisenä, kun koko kommenttiosio avataan.

Koskevatko voimassa olevat kommenttien valvonta-asetukset myös kommenttien esikatselua?

Kyllä. Kaikki kommenttien valvonta-asetukset, kuten estetyt sanat ja piilotetut käyttäjät, ovat voimassa kommenttien esikatselussa. Lue lisää kommenttien ylläpidosta ja valvonnasta.

Kommenttimuistutukset, -varoitukset ja -paussit

Kommenttimuistutukset

Ennen kommentin julkaisemista saatat saada muistutuksen, jossa kannustetaan toisia kunnioittavaan vuorovaikutukseen YouTubessa. Muistutus näkyy, kun järjestelmämme havaitsee, että kommenttisi saattaa loukata muita. Mieti vielä kommenttiasi tai tutustu yhteisösääntöihin ennen sen postaamista.

Huom. Muistutus näkyy toistaiseksi vain englannin- ja espanjankielisissä kommenteissa.

Varoitukset kommenttien poistamisesta

Saatat saada ilmoituksen julkaisemasi kommentin poistamisesta. Kommentti voidaan poistaa, kun YouTuben järjestelmä havaitsee kommenttiesi toistuvasti rikkovan YouTuben yhteisösääntöjä. Jos olet eri mieltä poistosta, voit lähettää palautetta täältä.

Kommentointipaussit

Kun julkaiset kommentin, saatat saada ilmoituksen, että kommentointi on keskeytetty tililläsi. Näin voi tapahtua, kun YouTuben järjestelmä havaitsee sinun jättäneen toistuvasti kommentteja, jotka saattavat rikkoa YouTuben yhteisösääntöjä. Kommentointi voidaan keskeyttää enintään 24 tunniksi.