Resoldre problemes d'àudio o de vídeo amb les pujades a YouTube

Si tens problemes amb l'àudio o el vídeo de la pujada, prova de seguir aquests passos per resoldre'ls.

Problemes d'àudio

L'àudio i el vídeo no estan sincronitzats

Comprova que la durada de les pistes d'àudio i de vídeo sigui la mateixa. Si la pista d'àudio és més curta o més llarga que el vídeo, és possible que l'àudio i el vídeo no se sincronitzin correctament.

Per editar les pistes d'àudio i de vídeo, fes servir un programari d'edició de vídeo abans de penjar el contingut a YouTube.

L'àudio es reprodueix en un ordinador, però no en un dispositiu mòbil

Si el so del vídeo es reprodueix correctament en un ordinador, però no en un dispositiu mòbil, és possible que l'àudio no tingui una bona compatibilitat amb la reproducció mono.
Els vídeos sovint tenen àudio estèreo, que conté àudio per a altaveus esquerres i drets (com ara auriculars). La majoria dels dispositius mòbils només tenen un altaveu. Quan el dispositiu mòbil reprodueix àudio estèreo, ha de convertir-lo en àudio mono (un sol altaveu) abans de reproduir-lo.
Si l'àudio del vídeo no té una bona compatibilitat amb la reproducció mono, el procés de conversió a mono pot reduir la qualitat de l'àudio o silenciar-lo. Això passa sobretot quan es combinen diverses gravacions d'àudio en un vídeo.
Comprova que l'àudio estigui "en fase".
Altres problemes relacionats amb l'àudio o el vídeo

Pots editar la configuració del vídeo per resoldre'n problemes habituals d'àudio i de vídeo. Segueix aquests passos per revisar i canviar la configuració del vídeo:

Obre el vídeo en un programa d'edició de vídeo

Per obrir el vídeo sense processar, utilitza un programa d'edició de vídeo a l'ordinador. Si has gravat el vídeo amb un dispositiu mòbil, pots obrir-lo amb l'aplicació d'edició del mateix mòbil.

Comprova la configuració del vídeo

A l'editor de vídeos, comprova que la configuració del vídeo coincideixi amb la nostra configuració recomanada per penjar vídeos.

Configuració de vídeo:
  • Tipus de compressió: H.264.
  • Fotogrames per segon: els valors que es prefereixen són 24, 25, 30, 48, 50 i 60 fotogrames per segon. També s'accepten altres valors de fotogrames per segon menys habituals, com ara 23,98, 29,97 i 59,94.
  • Velocitat de les dades: automàtica.
  • Fotogrames clau: automàtics.
  • Reordenació dels fotogrames: desmarcat.
Configuració d'àudio i so:
  • Format: AAC-LC
  • Taxa de bits: 128 kbps-256 kbps
  • Freqüència de mostratge: 44100 o 48000
Altres opcions de configuració:
  • Mida: tria la mida original del vídeo.

Desa i exporta el vídeo

Un cop la configuració del vídeo sigui la recomanada, torna a penjar-lo a YouTube.

Problemes de vídeo

Un vídeo nou no es pot reproduir en les qualitats més altes (4K i 1080p)

Quan penges un vídeo, primer es processa en baixa qualitat. Aquest procés permet que la pujada tardi menys a completar-se. Les qualitats més altes, com ara 4K o 1080p, poden tardar més a processar-se. Durant aquest procés, és possible que el teu vídeo no estigui disponible en qualitats més altes fins al cap d'unes hores.

Si vols que les pujades noves estiguin disponibles en totes les qualitats, prova de penjar els vídeos com a ocults i fer-los públics un cop totes les qualitats estiguin disponibles. Obtén més informació sobre la qualitat de vídeo en pujades noves.

Nota: és possible que les qualitats més altes, com ara 4K, no estiguin disponibles en determinats dispositius o navegadors a causa de limitacions de la plataforma.

Els colors no es mostren correctament

Si els colors no es mostren correctament, assegura't que les característiques de transferència del vídeo, els colors primaris i les metadades del coeficient de matriu de color coincideixen amb la manera com es va masteritzar.

Si els colors encara no es renderitzen correctament, és possible que sigui a causa del navegador o del dispositiu. Per tal d'aïllar el problema, prova el vídeo original i el que vas penjar a YouTube en altres navegadors.

Altres problemes relacionats amb l'àudio o el vídeo

Pots editar la configuració del vídeo per resoldre'n problemes habituals d'àudio i de vídeo. Segueix aquests passos per revisar i canviar la configuració del vídeo:

Obre el vídeo en un programa d'edició de vídeo

Per obrir el vídeo sense processar, utilitza un programa d'edició de vídeo a l'ordinador. Si has gravat el vídeo amb un dispositiu mòbil, pots obrir-lo amb l'aplicació d'edició del mateix mòbil.

Comprova la configuració del vídeo

A l'editor de vídeos, comprova que la configuració del vídeo coincideixi amb la nostra configuració recomanada per penjar vídeos.

Configuració de vídeo:
  • Tipus de compressió: H.264.
  • Fotogrames per segon: els valors que es prefereixen són 24, 25, 30, 48, 50 i 60 fotogrames per segon. També s'accepten altres valors de fotogrames per segon menys habituals, com ara 23,98, 29,97 i 59,94.
  • Velocitat de les dades: automàtica.
  • Fotogrames clau: automàtics.
  • Reordenació dels fotogrames: desmarcat.
Configuració d'àudio i so:
  • Format: AAC-LC
  • Taxa de bits: 128 kbps-256 kbps
  • Freqüència de mostratge: 44100 o 48000
Altres opcions de configuració:
  • Mida: tria la mida original del vídeo.

Desa i exporta el vídeo

Un cop la configuració del vídeo sigui la recomanada, torna a penjar-lo a YouTube.