YouTube bekijken op de Xbox 360

Vind makkelijk je favoriete YouTube-video's en -abonnementen met de YouTube-app op de Xbox 360.

Je kunt YouTube op de Xbox 360 ook bedienen met je telefoon, tablet of computer.

De YouTube-app downloaden

Download de YouTube-app om aan de slag te gaan.
In- of uitloggen bij YouTube

Wanneer je de YouTube-app voor het eerst gebruikt, moet je inloggen met je Xbox Live-account. Druk op A om in te loggen. Zodra je bent ingelogd op je Xbox Live-account, volg je deze stappen om in te loggen op de YouTube-app:

Op je Xbox 360:

1. Open de YouTube-app.
  2. Open de gids aan de linkerkant en selecteer Inloggen.

Op een computer, tablet of telefoon:

1. Ga naar www.youtube.com/activate.
  2. Log in op het account dat je wilt gebruiken als dit wordt gevraagd.
  3. Voer de activatiecode in die op de Xbox 360 wordt weergegeven en klik op Doorgaan.
  4. Selecteer Accepteren op het volgende scherm.

Meer informatie over hoe je je account ontkoppelt van je Xbox 360

Video's bekijken en zoeken

Zoeken naar video's

Ga naar het hoofdmenu van YouTube en druk op Y om naar video's te zoeken. Druk tijdens het zoeken op Y om een spatie toe te voegen en op X om een teken te verwijderen.
  • Zoeksuggesties: Terwijl je een zoekopdracht invoert, worden onder het zoekvak suggesties weergegeven. Druk omhoog met de linkerstick of D-pad tot de gewenste zoekopdracht is gemarkeerd. Druk daarna op A om in te loggen.
  • Browsen door video's: Terwijl je zoekt, worden er onderaan het scherm relevante video's weergegeven. Druk naar links of rechts met de linkerstick of D-pad om door de videoresultaten te browsen.
  • Je zoekopdracht wijzigen: Druk omhoog met de linkerstick of D-pad om terug te gaan naar het zoekvak en je zoektermen te wijzigen.

Bedieningselementen voor de video

Terwijl een video wordt afgespeeld, druk je op A om de afspeelbediening weer te geven. Hiermee kun je het volgende doen:
  • Terugspoelen : Tien seconden terugspoelen.
  • Onderbreken/afspelen : De video onderbreken of hervatten.
  • Vooruitspoelen : Tien seconden vooruitspoelen.
  • Ondertiteling : Als de ondertiteling is ingeschakeld voor de video, druk je op A om deze functie aan te zetten. Als het CC-pictogram grijs is weergegeven, is ondertiteling niet beschikbaar.
  • Terugspringen: Terugspringen naar de vorige video in de playlist.
  • Vooruitspringen: Vooruitspringen naar de volgende video in de playlist.
  • Selecteer Meer acties voor extra functies:
    • Je abonneren op het kanaal
    • De video liken of disliken
    • De video als ongepast markeren
    • Zoeken naar video's
Xbox-foutmelding

Als je de foutmelding 'YouTube is momenteel niet beschikbaar' ziet, is je internetverbinding mogelijk te traag.

Volg onze richtlijnen voor probleemoplossing om het probleem op te lossen.