YouTube kijken op de PlayStation

Je kunt nu YouTube-video's bekijken op je PlayStation. In de YouTube-app kun je de kanalen bekijken waarop je geabonneerd bent en naar content zoeken in de YouTube-app. Ontdek hoe je je telefoon, tablet of computer als afstandsbediening gebruikt.

De YouTube-app downloaden

Download de YouTube-app om aan de slag te gaan.

Je Google-account koppelen aan je PlayStation-account

Je kunt je Google- en PlayStation-accounts koppelen om gameplay van je console uit te zenden en te delen op YouTube.

Ontdek hoe je inlogt op je PlayStation-account. Als je geen toegang meer hebt tot het apparaat, kun je ook schakelen tussen accounts of uitloggen.

Opmerking: Als je je Google-account aan je PlayStation-account koppelt, word je niet automatisch ingelogd bij YouTube. Je moet dus nog inloggen bij de YouTube-app.
Videobedieningselementen
Nadat je een video hebt geselecteerd om af te spelen, zie je een balk met afspeelbediening. Hiermee kun je het volgende doen:
  • Onderbreken/hervatten : Druk op X op je afstandsbediening terwijl de videovoortgangsbalk wordt weergegeven om de video te pauzeren of hervatten.
  • Vooruitspoelen : Druk rechts op de controller terwijl de voortgangsbalk is geselecteerd om de video vooruit te spoelen.
  • Terugspoelen : Druk links op de controller terwijl de voortgangsbalk is geselecteerd om de video terug te spoelen.
  • Ondertiteling : Als er ondertiteling is voor de video, selecteer je om de ondertiteling aan of uit te zetten en de weergave-instellingen voor de ondertiteling aan te passen.
  • Markeren : Meld de video vanwege ongepaste content.

Als je een video afspeelt, kun je Meer acties selecteren om extra opties te ontdekken. Je vindt hier:

• Je abonneren op het kanaal
  • De video beoordelen
  • De video melden vanwege schending van de Communityrichtlijnen
Opmerking: Video's kunnen maximaal in 4K met 60 frames per seconde worden afgespeeld.

Zoeken naar video's

Met gesproken zoekopdrachten kun je video's zoeken in de YouTube-app. Dit doe je zo:

1. Sluit een microfoon aan op je DualShock®-controller (of sluit een PlayStation® Camera met ingebouwde microfoon aan).
  2. Open de YouTube-app en ga naar de zoekpagina.
  3. Selecteer de microfoon aan de linkerkant van het schermtoetsenbord (nog sneller: druk op L2 L2 voor sneltoets naar microfoon op je controller).
  4. Spreek in de microfoon en zeg waarnaar je op zoek bent.
  5. De resultaten worden weergegeven.

360°-video's bekijken

Je kunt 360°-video's bekijken op je PlayStation 4 of 5. Als je 360°-video's bekijkt, kun je zowel de linker- als de rechterjoystick op de aangesloten controller gebruiken om rond te kijken in de video.

Een 2e apparaat koppelen aan je PlayStation

Je kunt je telefoon, tablet of computer als afstandsbediening gebruiken. Ontdek hoe je je PlayStation koppelt via de YouTube-website of de mobiele YouTube-app.

Een video uploaden

Je kunt gameplayvideo's rechtstreeks naar YouTube uploaden met de Share-toets op je PlayStation. Dit doe je zo:

1. Druk op de Share-toets op je PS4-controller en selecteer Videoclip uploaden.
  2. Selecteer de clip die je wilt uploaden en kies YouTube.
  3. Kies een start- en/of eindpunt en voeg een titel, beschrijving en tags toe.
  4. Controleer de privacyinstellingen en kijk of je naar het juiste kanaal uploadt.
  5. Selecteer Delen.

Je clip wordt nu geüpload. Je kunt de voortgang van je uploads volgen op de pagina Meldingen van de PS4 of PS5.