Striimauksen virheilmoitukset

Livetapahtuman hallintapaneeli ja Livetapahtumien hallinta tarkistavat, ettei YouTubeen lähettämässäsi striimissä ole virheitä. Virheet näytetään Tilan osoittimen vieressä Livetapahtumien hallinnan yläreunassa.

Jokaisen virheen vieressä on aikaleima, joka ilmaisee, milloin se viimeksi tapahtui. Jos virhettä ei korjata, se näytetään yhä uudelleen. Punaisena näytettävät virheet ovat vakavia ja saattavat estää tapahtumasi aloittamisen tai johtaa ongelmien näkymiseen käyttäjille. Keltaisena näytettävät virheet ovat keskitason virheitä ja saattavat heikentää tapahtumasi laatua.

Alla on näet kaikki mahdolliset virheet:

Livestriimien päivittäinen enimmäisraja saavutettu:

Jotta YouTube olisi turvallinen paikka kaikille, olemme rajoittaneet kanavalle 24 tunnin aikana ladattavien livestriimien määrää. Ohjeet päivärajan nostamiseen saat tästä artikkelista.

Virheellinen striimin muoto

Enkooderisi on asetettu tuottamaan jotain muuta muotoa kuin H.264-videota ja AAC-ääntä. Muuta asetukseksi H.264-video ja AAC-ääni, jotta striimi voidaan muuntaa oikein.

• Muuta videon säilömuotoa. Nykyinen säilömuoto ei sovellu tähän määritykseen.
  • Audiostriimi on koodattu pakkausmuotoon, jota ei tueta. Määritä striimille tuettu äänen pakkausmuoto (AAC, MP3).
  • Aseta striimin videon pakkauksenhallinnaksi H.264. Video on koodattu väärällä pakkauksenhallinnalla.
  • Korjaa striimin videon pakkauksenhallintaprofiili. Video on koodattu väärällä pakkauksenhallinnalla.

Virheelliset siirtonopeudet

Jos et käytä muuttuvan resoluution aloituspistettä, sinun on käytettävä täsmälleen samaa siirtonopeutta, jonka valitsit Tuloasetukset-sivulla. Jos käyttämäsi kaistanleveys ei ole riittävä valitsemallesi resoluutiolle, harkitse resoluution pienentämistä. Oikeat siirtonopeudet jokaiselle resoluutiolle ovat nähtävissä enkooderin asetuksissa. Käytä virheilmoituksia apuna varmistaaksesi, että videosi muunnetaan ja lähetetään oikein.

• Suosittelemme, että asetat audiostriimin bittinopeudeksi 128 kt/s. Audiostriimin nykyinen bittinopeus on suositusta korkeampi.
  • Suosittelemme, että asetat audiostriimin bittinopeudeksi 128 kt/s. Audiostriimin nykyinen bittinopeus on suositusta matalampi.
  • Muuta audiostriimin näytteenottotaajuudeksi 44,1 KHz. Nykyinen näytteenottotaajuus on virheellinen.
  • Suosittelemme, että käytät striimin bittinopeutta X. Striimin nykyinen bittinopeus on suositusta korkeampi.
  • Suosittelemme, että käytät striimin bittinopeutta X. Striimin nykyinen bittinopeus on suositusta matalampi.

Virheelliset ääniasetukset

Enkooderisi käyttää lähetykseen virheellisiä ääniasetuksia. Käytä virheilmoituksia varmistamaan, että ääni lähetetään oikein.

• Tuota yksi audiostriimi. Tulostriimi ei sisällä audiostriimiä.
    • Enkooderisi ei lähetä ääntä. Joissakin enkoodereissa on valintaruutu äänen käyttöönottoa varten. YouTube edellyttää, että kaikissa videoissa on ääniraita.
  • Tuota vain yksi äänistriimi. Tulostriimissä on useita audiostriimejä.
    • Tulon käsittelyssä ilmenee ongelmia, jos audiostriimejä on useita.
  • Korjaa äänikanavien määrä. Äänistriimissä on yli kaksi kanavaa. Vain yhtä (mono) tai kahta (stereo) tuetaan.

Virheelliset videoasetukset

Enkooderisi käyttää lähetykseen virheellisiä videoasetuksia. Käytä virheilmoituksia varmistamaan, että video lähetetään oikein.

• Tuota yksi videostriimi. Tulostriimi ei sisällä videostriimiä.
  • Tuota vain yksi videostriimi. Tulostriimissä on useita videostriimejä.
  • Nykyinen video on lomitettu, mutta lomitettuja videoita ei tueta.
    • Varmista, että video on progressiivinen. Muuten näet videossa sen laatuun vakavasti vaikuttavia artefakteja.
  • Nykyinen kuvanopeus on liian korkea.  Aseta kuvanopeudeksi X kuvaa sekunnissa tai vähemmän.
    • Muista, että kuvanopeus ja keyframe-taajuus liittyvät toisiinsa. Jos muutat kuvanopeutta, myös keyframe-taajuutta on muutettava, jotta keyframeja lähetetään 2 sekunnin välein.

Virheellinen videon keyframe-taajuus

Enkooderisi lähettää keyframeja liian usein tai liian harvoin. Säädä asetusta siten, että keyframeja lähetetään 2 sekunnin välein. Kun kuvanopeus on 30 kuvaa sekunnissa, keyframe-taajuuden on oltava 60 kuvaa.

• Aseta keyframe-taajuudeksi neljä sekuntia tai vähemmän. Keyframeja ei tällä hetkellä lähetetä riittävän usein, mikä saattaa aiheuttaa puskurointia. Nykyinen keyframe-taajuus on X sekuntia. Huomaa että tulovirheet voivat aiheuttaa kuvajoukkojen (GOP) kokovirheitä.
  • Kuvajoukkojen (GOP) koko on pieni, mikä voi heikentää kuvan laatua. Suositeltu keyframe-taajuus on neljä sekuntia. Nykyinen keyframe-taajuus on X sekuntia. Huomaa että tulovirheet voivat aiheuttaa GOP-kokovirheitä.
    • Joissakin enkoodereissa kuvajoukon asetukseksi on mahdollista valita avoin (muuttuva) tai suljettu (muuttumaton). Optimaalista muuntamista varten YouTube edellyttää, että asetus on Suljettu kuvajoukko.

Virheellinen videon koko (resoluutio)

Videon korkeuden ja leveyden on oltava samat kuin tuloasetuksissa valitsemasi resoluution. Oikeat koot eri resoluutiolle on lueteltu enkooderin asetuksissa muodossa leveys x korkeus.

• Tarkista videon resoluutio. Nykyinen resoluutio X ei ole paras mahdollinen.
  • Videon resoluutiota on muutettava. Tämä määritys ei tue nykyistä resoluutiota X. Odotettu videoresoluutio on X.

Ensisijainen striimi ja varastriimi eivät vastaa toisiaan

Ensisijaisella striimillä ja varastriimillä on oltava täsmälleen samat asetukset, jotta vikasieto toimisi oikein. Käytä näitä virheilmoituksia varmistamaan, että ensisijaisen striimin ja varastriimin asetukset täsmäävät.

• Määritä videon ensisijaiselle striimille ja varastriimille sama resoluutio. Nykyisessä määrityksessä striimeillä on eri resoluutio.
  • Määritä videon ensisijaiselle striimille ja varastriimille sama videon pakkauksenhallinta. Nykyisessä määrityksessä striimeillä on eri videon pakkauksenhallinta.
  • Määritä videon ensisijaiselle striimille ja varastriimille sama lomitus. Nykyisessä määrityksessä striimeillä on eri lomitus.
  • Määritä videon ensisijaiselle striimille ja varastriimille sama profiili. Nykyisessä määrityksessä striimeillä on eri profiili.
  • Määritä videon ensisijaiselle striimille ja varastriimille sama bittinopeus. Nykyisessä määrityksessä striimeillä on eri bittinopeus.
  • Määritä videon ensisijaiselle striimille ja varastriimille sama kuvanopeus. Nykyisessä määrityksessä striimeillä on eri kuvanopeus.
  • Määritä videon ensisijaiselle striimille ja varastriimille sama keyframe-taajuus. Nykyisessä määrityksessä striimeillä on eri keyframe-taajuus.
  • Määritä videon ensisijaiselle striimille ja varastriimille sama äänen näytteenottotaajuus. Nykyisessä määrityksessä striimeillä on eri äänen näytteenottotaajuus.
  • Nykyisessä määrityksessä videon ensisijainen striimi ja varastriimi käyttävät eri äänikanavia. Striimit on määritettävä käyttämään samaa äänikanavaa.
  • Määritä videon ensisijaiselle striimille ja varastriimille sama äänikoodekki. Nykyisessä määrityksessä striimeillä on eri äänikoodekit.
  • Määritä sekä ensisijainen striimi että varastriimi oikein. Striimien vertailu epäonnistui, koska toisen striimin määritys on virheellinen.