SSL-mogelijkheden

Afhankelijk van de status van een gebruiker (ingelogd of niet) kunnen YouTube-pagina's via een beveiligde of niet-beveiligde verbinding worden geladen. Voor beveiligde verbindingen wordt SSL gebruikt. We willen waarschuwingsberichten in de browser van gebruikers voorkomen. Daarom is het verplicht om een geschikt verbindingstype te gebruiken voor advertenties, advertentiemateriaal en trackingelementen:

• Voor niet-beveiligde pagina's (HTTP://) mogen de advertentie, het advertentiemateriaal en de trackingpixels gebruikmaken van zowel HTTP als HTTPS.
  • Voor beveiligde pagina's (HTTPS://) moeten de advertentie, het advertentiemateriaal en de trackingpixels gebruikmaken van HTTPS. Als advertenties en advertentiemateriaal worden geladen via HTTPS://, moeten bovendien alle volgende verzoeken aan media-items of tracking-URL's ook gebruikmaken van HTTPS://. Al het advertentiemateriaal moet via HTTP en HTTPS kunnen worden geplaatst zonder dat hiervoor speciale trafficking nodig is. Als er URL's van trackingpixels worden gebruikt, moeten deze werken met SSL (ze moeten beginnen met HTTPS://). Het enige gedeelte van een advertentie dat niet met SSL hoeft te werken, is de klik-URL (de URL van de landingspagina).

Meer informatie

Door derden weergegeven display-advertenties

Sommige leveranciers corrigeren automatisch hun advertentiemateriaal zodat het werkt met SSL. Voor deze leveranciers hoef je weinig aan je advertentiemateriaal te wijzigen om ervoor te zorgen dat het werkt met SSL. Een lijst met leveranciers en hun mogelijkheden vind je hier.

VAST-trackingpixels

Bij het tracken van VAST-advertenties, zoals InStream en InVideo, worden onbeveiligde URL's aangeroepen via een beveiligde verbinding. Hiervoor wordt HTTP:// vervangen door HTTPS:// voordat de URL wordt aangeroepen. Als je trackingleverancier deze functionaliteit niet ondersteunt, moet de tracking-URL werken met SSL (beginnen met HTTPS://). Een lijst met leveranciers en hun mogelijkheden vind je hier.

Door derden weergegeven VAST-advertenties

Alle VAST-advertenties van derden moeten werken met SSL. Alle URL's binnen een VAST-reactie moeten het juiste verbindingstype gebruiken.

• Voor niet-beveiligde pagina's (HTTP://) mogen advertentiemateriaal en trackingpixels gebruikmaken van zowel HTTP als HTTPS.
  • Voor beveiligde pagina's (HTTPS://) moeten het advertentiemateriaal en de trackingpixels gebruikmaken van HTTPS. Sommige leveranciers corrigeren de advertentiereactie niet automatisch naar het juiste protocol of vervangen HTTP:// niet door HTTPS://. In dat geval moeten alle media en tracking-URL's in de VAST-advertentie standaard HTTPS:// gebruiken.