Content met een leeftijdsbeperking

Sommige content schendt onze Communityrichtlijnen niet, maar komt misschien niet overeen met de Servicevoorwaarden van YouTube of is niet geschikt voor kijkers jonger dan 18 jaar. In dat geval kunnen we een leeftijdsbeperking instellen. Dit beleid is van toepassing op video's, videobeschrijvingen, aangepaste thumbnails, livestreams en andere YouTube-producten en -functies.

Meer informatie over leeftijdsbeperkingen

Hieronder vind je meer informatie over de soorten content die in aanmerking komen voor leeftijdsbeperkingen. Als je content een of meer van deze thema's bevat, kunnen we de leeftijd beperken. Hieronder geven we voorbeelden van content die een leeftijdsbeperking kan krijgen. In de verschillende secties van het beleid vind je voorbeelden van deze thema's. Dit is geen volledige lijst.

Kindveiligheid

• Een video waarin volwassenen deelnemen aan gevaarlijke activiteiten die minderjarigen makkelijk kunnen imiteren, zoals omgaan met explosieven of challenges die kunnen leiden tot lichamelijk letsel.
  • Een video die is bedoeld voor volwassenen, maar die makkelijk kan worden verward met gezinsvriendelijke content.
Let op: Je publieksinstellingen hebben geen invloed op de leeftijdsbeperkingen voor je video's.

Schadelijke of gevaarlijke activiteiten, waaronder content over gereguleerde stoffen of drugs

• Een video over in scène gezette schadelijke pranks die zo echt lijken dat de kijker niet weet of ze echt of nep zijn.
  • Een video waarin een apotheek wordt gepromoot waar cannabis wordt verkocht.

Naaktheid en seksueel suggestieve content

• Een video die de kijker uitnodigt tot seksuele activiteiten, zoals uitdagend dansen of strelen.
  • Een video waarin iemand wordt afgebeeld in een pose die bedoeld is om de kijker seksueel op te winden.
  • Een video waarin iemand kleding draagt die over het algemeen onaanvaardbaar zou zijn in een openbare omgeving, zoals lingerie.

Gewelddadige of expliciete content

• Een video met content die de verwondingen van overlevenden bij een groot verkeersongeval in beeld brengt.
  • Een video met geweld of bloederig beeldmateriaal, bijvoorbeeld als er alleen aandacht is voor de meest gewelddadige beelden uit een film of videogame.

Grof taalgebruik

• Een video met zeer grof taalgebruik in de titel, thumbnail of bijbehorende metadata.
  • Een video die is gericht op het gebruik van grof taalgebruik, zoals een compilatie of clips die uit hun verband worden getoond.

Wat er gebeurt als er een leeftijdsbeperking is ingesteld

Video's met een leeftijdsbeperking zijn niet zichtbaar voor kijkers die jonger dan 18 jaar zijn of die uitgelogd zijn. Ook kunnen video's met een leeftijdsbeperking meestal niet worden bekeken op websites van derden. Gebruikers die op een andere website op een video met een leeftijdsbeperking klikken, bijvoorbeeld in een ingesloten speler, worden omgeleid naar YouTube of YouTube Music. Daar kunnen ze de content alleen bekijken als ze ingelogd zijn en 18 jaar of ouder zijn. Zo zorgen we dat video's die door YouTube worden gehost, alleen te bekijken zijn door het juiste publiek, waar de content ook wordt gevonden.

Als je denkt dat we een fout hebben gemaakt, kun je bezwaar maken tegen de leeftijdsbeperking.

Inkomsten genereren en leeftijdsbeperkingen

Neem onze richtlijnen voor advertentievriendelijke content door als je kanaal in aanmerking komt voor advertenties. Je kunt advertenties bij video's met een leeftijdsbeperking gebruiken om inkomsten te genereren. Sommige adverteerders adverteren liever bij content voor het hele gezin of content zonder de bovengenoemde thema's. Content met een leeftijdsbeperking komt minder snel of niet in aanmerking voor advertenties om inkomsten te genereren.

Sommige content schendt onze Communityrichtlijnen niet, maar komt misschien niet overeen met de Servicevoorwaarden van YouTube of is niet geschikt voor kijkers jonger dan 18 jaar.

Checken of er een leeftijdsbeperking voor je content geldt

Je kunt op verschillende manieren checken of er een leeftijdsbeperking voor je content geldt: ga naar YouTube Studio en gebruik het filter Leeftijdsbeperking of ga naar de pagina Video's en zoek in de kolom Beperkingen naar Leeftijdsbeperking.Onze systemen worden continu geüpdatet. Als ze vaststellen dat je beoordeling niet klopt, is er een kans dat de beslissing wordt aangepast.

Ingelogde kijkers van 18 jaar of ouder zien onder de videobeschrijving of een video een leeftijdsbeperking heeft. Meer informatie over video's met een leeftijdsbeperking bekijken