Overzicht van gepersonaliseerde URL's

Met gepersonaliseerde URL's worden gebruikers naar je nieuwe URL gestuurd die is gebaseerd op je gebruikersnaam. Als je je URL wilt wijzigen, kun je dit doen door je gebruikersnaam te updaten op youtube.com/handle.

Je kunt geen nieuwe gepersonaliseerde URL's meer instellen en je kunt bestaande gepersonaliseerde URL's niet meer aanpassen. Bestaande gepersonaliseerde URL's blijven gewoon werken. Als je je gepersonaliseerde URL permanent moet verwijderen, kun je dit doen door je kanaal te verwijderen. Let op: Als je je kanaal verwijdert, kun je dat niet terugdraaien.

Als je een nieuwe URL voor je kanaal wilt maken, wijzig je je gebruikersnaam. Er wordt automatisch een URL op basis van een gebruikersnaam gemaakt als je als kanaaleigenaar een gebruikersnaam kiest of deze wijzigt. Een voorbeeld van een gepersonaliseerde URL is youtube.com/@youtubecreators.