Komma igång med YouTube Analytics

Du kan använda analyser för att bättre förstå kanalens och enskilda videors resultat med viktiga mätvärden och rapporter i YouTube Studio. Om du vill fördjupa dig ytterligare kan du öppna det avancerade läget och visa den utökade statistikrapporten. Där kan du se specifik data, jämföra resultat och exportera data. Läs mer om utökade statistikrapporter.

Obs! Vissa uppgifter, som geografi, trafikkällor och kön, kan vara begränsade. Läs mer om begränsad data i YouTube Analytics.

Analytics i YouTube Studio

Prenumerera på kanalen YouTube Creators för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Lär dig grunderna

I den här artikeln:

Öppna YouTube Analytics

Visa rapporter på kanalnivå

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. I menyn till vänster klickar du på Analytics .

Visa rapporter på videonivå

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Peka på videon och välj Analytics .

Läs mer om flikarna i YouTube Analytics

I YouTube Analytics finns olika flikar som hjälper dig att tolka din data.

Obs! Vissa rapporter kanske inte är tillgängliga på mobila enheter.

Fliken Översikt (kanal- eller videonivå)

På fliken Översikt finns en sammanfattning av resultatet för din kanal och dina videor. Du kan se den här informationen på kanal- eller videonivå. Du kan även visa rapporter som Realtid och Typiskt resultat. Läs mer om fliken Översikt.

På videonivå kan du läsa mer om hur du mäter viktiga händelser för behållande av tittarintresse.

Fliken Innehåll (kanalnivå)

På fliken Innehåll finns en sammanfattning av hur tittarna hittar och interagerar med ditt innehåll och vilket innehåll tittarna ser. Du kan se informationen på kanalnivå och filtrera efter innehållstyp om du till exempel vill se rapporter om exponeringar och hur de ledde till visningstid och populärast innehåll. Läs mer om innehållets räckvidd och engagemang.

Obs! Kanalexponeringar segmenteras efter nya och återkommande användare.

Fliken Räckvidd (videonivå)

På fliken Räckvidd får du en sammanfattning av hur tittarna upptäcker din kanal. Du kan se mätvärdena för räckvidd på videonivå. Kortet med viktiga mätvärden visar exponeringar, klickfrekvens för exponeringar, visningar och unika tittare. Läs mer om videoräckvidden och se dina exponeringar och din visningstid.

Engagemang (videonivå)

På fliken Engagemang får du en sammanfattning av hur länge tittarna ser på dina videor. Du kan se mätvärdena för engagemang på videonivå. Kortet med viktiga mätvärden visar din visningstid och genomsnittlig visningslängd. Läs mer om tittarnas engagemang och hur du mäter viktiga händelser för behållande av tittarintresse.

Tittare (kanal- eller videonivå)

På fliken Tittare visas en sammanfattning av vilken typ av tittare som ser på dina videor. Kortet med viktiga mätvärden visar återkommande och nya tittare, unika tittare och prenumeranter. Ta reda på mer om din målgrupp och dina unika tittare.
Obs! Du kan se mätvärdena för tittare både på kanal- och videonivå.

Intäkter (kanal- eller videonivå)

Om du deltar i YouTubes partnerprogram kan du använda fliken Intäkter för att spåra dina intäkter på YouTube. Du kan se mätvärdena för intäkter på kanal- eller videonivå. Kortet med viktiga mätvärden visar beräknade intäkter. Slutförda intäkter visas i YouTube Analytics när dina betalningar har lagts till i AdSense för YouTube, vanligtvis mellan den 7:e och 12:e dagen i efterföljande månad. Läs mer om betalningstidsplaner för AdSense för YouTube. Läs mer om hur du kontrollerar dina intäkter.

Obs!

• Källskatt kan påverka dina slutförda intäkter om källskatt gäller. Beloppet som tas ut visas bara i ditt AdSense för YouTube-konto.
  • Du kan även se dina intäkter på videonivå.
  • På RPM-kortet på videonivå kanske dina intäkter inte motsvarar de totala beräknade intäkterna. Det beror på att vissa intäktskällor inte tillskrivs en viss video. Kanalmedlemskap attribueras till exempel inte till en specifik video.

Inspiration (kanalnivå)

På fliken Inspiration får du en sammanfattning av vad dina tittare och tittarna på YouTube söker efter. Du kan se mätvärdena för inspiration på kanalnivå. Insikterna från fliken Inspiration kan hjälpa dig att upptäcka innehållsluckor för videor och Shorts-videor och videoidéer som tittarna kan vilja se. Läs om hur du använder fliken Inspiration.

Få tips för kreatörer om YouTube Analytics.