Aan de slag met YouTube Analytics

Met Analytics in YouTube Studio krijg je belangrijke statistieken en rapporten die meer inzicht geven in de prestaties van je kanaal en afzonderlijke video's. Als je nog meer informatie wilt, kun je de geavanceerde modus gebruiken voor een uitgebreid rapport met analytische gegevens. Hier kun je specifieke gegevens vinden, prestaties vergelijken en gegevens exporteren. Vind hier meer informatie over uitgebreide Analytics-rapporten.

Opmerking: Sommige gegevens, zoals geografische informatie, verkeersbronnen of het gender van kijkers, kunnen beperkt beschikbaar zijn. Vind hier meer informatie over beperkte gegevens in YouTube Analytics.

Analytics in YouTube Studio

Abonneer je op het YouTube Creators-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Meer informatie over de basisprincipes

In dit artikel:

Naar YouTube Analytics gaan

Rapporten op kanaalniveau bekijken

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik in het linkermenu op Analytics .

Rapporten op videoniveau bekijken

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content  in het linkermenu.
  3. Plaats de muisaanwijzer op je video en selecteer Analytics .

Meer informatie over de tabbladen in YouTube Analytics

In YouTube Analytics vind je verschillende tabbladen die je meer inzicht geven in je gegevens.

Opmerking: Sommige rapporten zijn misschien niet beschikbaar op mobiele apparaten.

Tabblad Overzicht (kanaal- of videoniveau)

Op het tabblad Overzicht staat een samenvatting van de prestaties van je kanaal en video's. Je hebt op kanaal- of videoniveau toegang tot deze gegevens en kunt rapporten tonen zoals Realtime prestaties en Gebruikelijke prestaties. Vind hier meer informatie over het tabblad Overzicht.

Op videoniveau vind je meer informatie over hoe je belangrijke momenten voor publieksloyaliteit meet.

Tabblad Content (kanaalniveau)

Op het tabblad Content vind je een overzicht van hoe je kijkers bij je content terechtkomen, wat ze ermee doen en welke content ze bekijken. Je hebt op kanaalniveau toegang tot deze gegevens en kunt filteren op contenttype om rapporten te tonen, zoals vertoningen en hoe deze tot kijktijd hebben geleid en de populairste content. Vind hier meer informatie over het bereik van je content en de betrokkenheid.

Opmerking: Kanaalvertoningen worden opgedeeld in nieuwe en terugkerende gebruikers.

Tabblad Bereik (videoniveau)

Op het tabblad Bereik staat een overzicht van de manieren waarop je publiek je kanaal ontdekt. Je hebt op videoniveau toegang tot de bereikstatistieken. De kaart met belangrijkste statistieken bevat de vertoningen, klikfrequentie voor vertoningen, weergaven en unieke kijkers. Ontdek meer over je videobereik en controleer je vertoningen en kijktijd.

Betrokkenheid (videoniveau)

Op het tabblad Betrokkenheid vind je een overzicht van hoelang je publiek naar je video's kijkt. Je hebt op videoniveau toegang tot de engagementstatistieken. Op de kaart met belangrijkste statistieken staan de kijktijd en gemiddelde weergaveduur. Ontdek meer over de betrokkenheid van je publiek en hoe je belangrijke momenten voor publieksloyaliteit meet.

Publiek (kanaal- of videoniveau)

Op het tabblad Publiek vind je een overzicht van het type kijkers dat je video's bekijkt. De kaart met belangrijkste statistieken toont het aantal terugkerende en nieuwe kijkers, unieke kijkers en abonnees. Ontdek meer over je publiek en krijg inzicht in je unieke kijkers.
Opmerking: Je hebt op kanaal- of videoniveau toegang tot de publieksstatistieken.

Opbrengst (kanaal- of videoniveau)

Als je deelneemt aan het YouTube-partnerprogramma, kun je op het tabblad Opbrengst je inkomsten op YouTube bijhouden. Je hebt op kanaal- of videoniveau toegang tot de opbrengststatistieken. De kaart met belangrijkste statistieken toont je geschatte opbrengst. Definitieve inkomsten worden in YouTube Analytics getoond zodra je betalingen zijn toegevoegd aan AdSense voor YouTube, meestal tussen de 7e en 12e dag van de volgende maand. Vind hier meer informatie over de betalingstijdlijnen van AdSense voor YouTube. Vind hier meer informatie over hoe je je opbrengst controleert.

Opmerking:

• Je definitieve inkomsten kunnen veranderen door belastinginhouding (als dit van toepassing is). Het ingehouden bedrag is alleen zichtbaar in je AdSense voor YouTube-account.
  • Je kunt ook je opbrengstprestaties op videoniveau raadplegen.
  • Op de RPM-kaart op videoniveau komt je opbrengst mogelijk niet overeen met de totale geschatte opbrengst. Dit komt doordat sommige inkomstenbronnen niet worden toegeschreven aan een specifieke video. Kanaallidmaatschappen worden bijvoorbeeld niet toegeschreven aan een specifieke video.

Inspiratie (kanaalniveau)

Op het tabblad Inspiratie vind je een overzicht van waar je publiek en kijkers op YouTube naar zoeken. Je hebt op kanaalniveau toegang tot de inspiratiestatistieken. Met de inzichten op het tabblad Inspiratie kun je contentkloven voor video's en Shorts ontdekken en ideeën opdoen voor video's die je publiek misschien wilt bekijken. Vind hier meer informatie over hoe je het tabblad Inspiratie gebruikt.

Creators vinden hier tips voor YouTube Analytics.