Enllaçar el contingut de marca a un anunciant

Si has col·laborat amb un anunciant en una campanya de contingut de marca, l'anunciant et pot enviar una sol·licitud per enllaçar el contingut de la campanya al seu compte de Google Ads. Si acceptes la sol·licitud, els anunciants podran veure les mètriques de rendiment del contingut a Google Ads. YouTube també permetrà que l'anunciant (i qualsevol entitat enllaçada al seu compte de Google Ads) orienti anuncis als espectadors del teu vídeo de YouTube en la mesura en què ho permetin les plataformes publicitàries de Google.

Enllaçar el teu contingut de marca amb l'anunciant et pot ajudar a:

• Gestionar col·laboracions amb marques.
  • Compartir mètriques orgàniques de vídeos.
  • Incrementar les probabilitats que els anunciants promocionin el teu contingut.

La majoria de les sol·licituds d'enllaç provenen d'anunciants amb els quals has treballat anteriorment, però és possible que rebis sol·licituds de marques amb què no hagis col·laborat. Tu decideixes si vols acceptar la sol·licitud d'enllaç de l'anunciant, tant si hi has treballat com si no. Sempre has de fer el millor per al teu canal.

Si acceptes la seva sol·licitud, recorda que hauràs de concedir els drets necessaris a l'anunciant perquè pugui utilitzar el teu vídeo a la seva publicitat, i que YouTube no està implicat en aquest acord. Assegura’t que entens les condicions de qualsevol acord que signis amb un anunciant.

Acceptar una sol·licitud d'enllaç

Quan un anunciant vulgui enllaçar el teu contingut al seu compte de Google Ads, t’ho notificarem per correu electrònic i mitjançant notificacions a YouTube i YouTube Studio. Pots revisar les sol·licituds i respondre-hi a YouTube Studio, a l'aplicació mòbil YouTube Studio i a l'aplicació YouTube per a mòbils.

Si selecciones l'enllaç al correu electrònic, se't dirigirà directament a la pàgina "Sol·licitud d'enllaç de la marca", on podràs enllaçar el vídeo o rebutjar la sol·licitud.

També pots revisar les sol·licituds i respondre-hi a YouTube Studio:

1. En un ordinador, ves a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Contingut .
  3. Cerca el vídeo corresponent i, al costat de la miniatura, fes clic a Detalls .
  4. A la secció "Enllaçament de marca", al costat de l'anunciant, fes clic a REVISA LA SOL·LICITUD D'ENLLAÇ.
  5. Tria si vols enllaçar el vídeo o rebutjar la sol·licitud.

Desenllaçar el contingut

L'anunciant o tu podeu desenllaçar un vídeo enllaçat en qualsevol moment. Per desenllaçar un vídeo d'un anunciant, navega fins a la secció "Enllaçament de marca" del vídeo i selecciona DESENLLAÇA al costat de l'anunciant.

Preguntes més freqüents

Quant duren les sol·licituds d'enllaçament?

Tot i que les sol·licituds d'enllaç de vídeo no caduquen després d'un període de temps determinat, l'anunciant pot revocar una sol·licitud d'enllaç pendent. També pots desenllaçar el vídeo en qualsevol moment. En desenllaçar el contingut, se suprimiran els elements següents de l'anunciant:
  • Accés a les mètriques de rendiment del contingut.
  • Capacitat d'orientar anuncis als espectadors del contingut enllaçat.
A més, si el vídeo sol·licitat se suprimeix o es marca com a privat, la sol·licitud d'enllaçament caducarà.

Si un anunciant ja utilitza els meus vídeos a la seva publicitat, he d'enllaçar el meu contingut de marca al seu compte de Google Ads?

No cal que els anunciants enllacin el seu compte al teu contingut per publicar anuncis, però et recomanem que enllacis el teu contingut de marca al seu compte. L'enllaçament t’ajuda a gestionar les col·laboracions amb marques de manera més eficient i permet que l'anunciant vegi el rendiment orgànic del vídeo. A més, pots limitar l'accés al contingut del canal enllaçant només un vídeo concret.