Jaksojen julkaiseminen RSS-syötteestä ja RSS-syötteen yhteyden katkaiseminen YouTubessa

Jos olet podcast-sisällöntuottaja, voit ladata podcasteja YouTubeen YouTube Studion RSS-syötteen avulla. Katso alta, miten voit julkaista jaksoja RSS-syötteen kautta tai katkaista RSS-syötteen yhteyden YouTubessa olevaan podcastiin. Voit myös lukea lisää podcastien lataamisesta YouTubeen RSS-syötteen kautta.

Huom. RSS-muunnos on käytettävissä tietyillä alueilla.

Audiopodcastien lataaminen YouTubeen RSS-syötteiden avulla

RSS-syötteen yhdistäminen podcastien lataamiseksi YouTubeen

Kirjaudu aluksi YouTube Studioon. Lataa podcast-jaksoja RSS-syötteestä YouTubeen seuraavasti:

RSS-syötteen lähettäminen YouTubessa

1. Valitse YouTube Studiossa Luo ja sitten Uusi podcast ja sitten Lähetä RSS-syöte .

Huom. Jos sinulla ei ole pääsyä lisäominaisuuksiin, sinun on vahvistettava henkilöllisyytesi.

2. Lue ja hyväksy RSS-muunnostyökalun käyttöehdot.

3. Lue näytöllä olevat ohjeet ja klikkaa Seuraava.

4. Lisää RSS-syötteen URL-osoite ja klikkaa Seuraava.

5. Vahvista tilisi klikkaamalla Lähetä koodi.

6. Lisää RSS-syötteeseen liitettyyn sähköpostiosoitteeseen lähetetty vahvistuskoodi ja valitse Vahvista. Jos et tiedä RSS-syötteeseen liitettyä sähköpostiosoitetta, ota yhteyttä hosting-palvelun tarjoajaan.

7. Valitse YouTubessa olevaan podcastiin ladattavat jaksot. Valitse sitten Seuraava. Voit ladata

• kaikki jaksot
  • tietyn päivämäärän jälkeen julkaistut jaksot
  • vain tulevat jaksot.
Jos jaksot sisältävät maksettua mainossisältöä, valitse "Suurin osa RSS-syötteen jaksoista sisältää maksettua mainossisältöä". Lue lisää RSS-syötteiden parhaista käytännöistä YouTubessa.

8. Tarkista näkyvyystiedot ja klikkaa Tallenna.

Podcastien julkaiseminen RSS-syötteestä

Kun olet ottanut syötteen käyttöön, jaksojen latautumisessa voi mennä muutama päivä. Saat sähköposti-ilmoituksen, kun podcast on valmis julkaistavaksi. Sitä ei kuitenkaan julkaista, ennen kuin käyt läpi alla olevat vaihteet.

Syötteen julkaiseminen:

1. Valitse YouTube Studiossa Sisältö ja sitten Podcastit.
  2. Valitse "Videoiden määrä" ‐kohdassa podcast-syötteen vierestä Julkaise. Tämä painike näkyy vasta, kun podcastin jaksot on ladattu.

Julkaisun jälkeen podcast ja kaikki uudet jaksot näkyvät julkisina kaikille YouTubessa. Voit muuttaa näitä asetuksia Podcastin tiedot ‐sivulla. Seuraavassa osiossa kerrotaan, miten voit muokata videoiden oletusnäkyvyyttä.

Podcastin tietojen muokkaaminen

Jos RSS-syötteellä toimitetun podcastin tietoja puuttuu tai niissä on virheitä, voit muokata niitä Podcastin tiedot ‐sivulla.

1. Valitse YouTube Studiossa Sisältö ja sitten Podcastit.
2. Vie hiiri muokattavan podcastin päälle ja valitse Tiedot Muokkaa asetusta, kynäkuvake.
3. Päivitä "Podcastin tiedot" ‐sivulla jokin seuraavista asetuksista:

• Nimet
  • Kuvaukset
  • Videon näkyvyys
  • Videoiden oletusjärjestys
  • RSS-asetukset

4. Kun olet valmis, valitse Tallenna.

Huom. Jaksojen tiedot päivittyvät automaattisesti RSS-syötteestä. Jos jakson tiedot muuttuvat, voit muokata niitä RSS-syötteessä. Jos muutat jakson tietoja YouTube Studiossa, RSS-syötteessä tehtyjä myöhempiä muutoksia ei huomioida.

RSS-syötteen ja YouTubessa olevan podcastin yhteyden katkaiseminen

Jos katkaiset YouTubessa olevan podcastin ja RSS-syötteen välisen yhteyden, uusia jaksoja ei enää ladata.

1. Valitse YouTube Studiossa Sisältö ja sitten Podcastit.
  2. Vie hiiri muokattavan podcastin päälle ja valitse Tiedot Muokkaa asetusta, kynäkuvake.
  3. Etsi "Podcastin tiedot" ‐sivulta RSS-syötteen linkki ja valitse Katkaise yhteys.
  4. Vahvista, että haluat katkaista RSS-syötteen ja kanavan välisen yhteyden.

Jakson lataaminen uudelleen

Jos haluat päivittää audiotiedoston RSS-syötteen kautta, lataa video uudelleen alla olevien ohjeiden mukaan.

1. Valitse YouTube Studiossa Sisältö ja sitten Podcastit.
  2. Vie hiiri muokattavan podcastin päälle ja valitse Videot .
  3. Vie hiiri uudelleen lisättävän videon päälle ja klikkaa valikkoa .
  4. Valitse Uudelleenlataus RSS-syötteestä