Meerdere streams tegelijk kijken met multiview op YouTube

Met multiview kun je tot 4 vooraf geselecteerde live wedstrijdstreams tegelijk bekijken op een smart-tv of streamingapparaat, zoals Chromecast of Fire TV Stick.

NFL Sunday Ticket-wedstrijden op YouTube kijken (alleen in de VS)

In dit artikel vind je onder andere informatie over waar je multiviews vindt en hoe je ze gebruikt.

Multiviews vinden

Vooraf ingestelde multiviews zijn groepen van maximaal 4 livewedstrijden die samen als één stream worden getoond.

Zo vind je het snelst de multiview voor een bepaalde combinatie van wedstrijden:

1. Zet een van de wedstrijden op die je wilt kijken.
  2. Druk op de pijl-omlaag om multiview-combinaties te bekijken.
  3. Selecteer de gewenste combinatie van wedstrijden uit de vooraf geselecteerde opties.
Opmerking: In sommige gevallen kun je specifieke wedstrijden kiezen om de combinatie te vinden die je zoekt.

Multiviews kunnen worden getoond op je streamingapparaat of in de YouTube-app van je smart-tv. Je vindt deze bijvoorbeeld op de homepage  bij Aanbevolen multiviews en bij de aanbevelingen voor Hierna bekijken terwijl je live wedstrijden kijkt. Je vindt multiviews ook op de homepage van Primetime-kanalen waar multiviews beschikbaar zijn, zoals de NFL-, NBA- of WNBA-kanalen.

Multiviews bekijken en gebruiken

Kies de multiview die je wilt bekijken. Alle wedstrijden in deze multiview worden op je scherm geopend. De stream links of linksboven wordt standaard gemarkeerd en de audio van die stream wordt afgespeeld.

Hier volgen nog enkele tips voor het gebruik van multiviews:

• Als je de audio wilt veranderen, gebruik je de D-pad op je afstandsbediening om een andere stream te markeren.
  • Als je de ondertiteling en audiotrack van je multiview wilt openen, druk je omlaag totdat je de afspeelbediening hebt bereikt. Hier kun je de ondertiteling en audiotrack aan- en uitzetten.
  • Als je de geselecteerde stream op volledig scherm wilt bekijken, druk je op je afstandsbediening op Select.
  • Druk op Back op je afstandsbediening om terug te gaan naar de multiview.

Meer informatie over multiview

Kan ik kiezen welke wedstrijden ik wil kijken in multiview?

Nee, je kunt je multiview-streams op dit moment niet aanpassen. Je kunt wel kiezen uit een groot aanbod aan streams. In sommige gevallen kun je specifieke wedstrijden kiezen om de vooraf geselecteerde opties te beperken.
We willen multiview beschikbaar maken voor iedereen met een televisie. Omdat de meeste apparaten geen ingebouwde multiview-mogelijkheden hebben, verwerken we alle videofeeds op onze servers. Dit betekent dat elke unieke combinatie die in multiview wordt bekeken beperkte datacenter- en rekencapaciteit gebruikt. Omdat elke regio unieke lokale content heeft, kunnen we maar een beperkt aantal combinaties met lokale feeds maken. We proberen de beste combinaties te selecteren op basis van de verwachte populariteit en verbeteren onze processen voortdurend.

Welke apparaten ondersteunen multiview?

Multiview is beschikbaar op streamingapparaten en smart-tv's die Primetime-kanalen ondersteunen. Multiview is nog niet beschikbaar voor YouTube op mobiel en het web.