Informatie over online veiligheid – Singapore

YouTube is een plek waar mensen naartoe komen om hun verhaal te delen, hun mening te uiten en samen te zijn. We willen ervoor zorgen dat creators en kijkers zich hierbij veilig voelen. De meeste YouTube-creators en -kijkers willen delen, leren en met anderen communiceren, maar we weten dat er ook personen zijn die anderen lastigvallen of zelfs intimideren. Lees hieronder meer over de beleidsregels en tools waarmee we je op YouTube beschermen.

Creators en gebruikers moeten hun steentje bijdragen om het YouTube-platform veilig en gezond te houden. Hier vind je meer informatie over hoe we creators en gebruikers verantwoordelijk houden voor het naleven van deze normen.

Meer informatie over de beleidsregels van YouTube vind je in onze Communityrichtlijnen.

Beleid tegen haat en intimidatie

YouTube heeft specifieke beleidsregels om gebruikers te beschermen tegen haat en intimidatie.

• Aanzetten tot haat: Dit beleid beschermt specifieke groepen en leden van die groepen. Volgens ons beleid zet content aan tot haat als de content haat of geweld tegen bepaalde groepen aanjaagt op basis van beschermde kenmerken zoals leeftijd, geslacht, ras, kaste, religie, seksuele geaardheid of veteranenstatus. Meer informatie over ons beleid tegen aanzetten tot haat
  • Intimidatie: Dit beleid beschermt specifieke personen. Content valt volgens ons onder intimidatie als deze zich met langdurige of opzettelijke beledigingen tegen een individu richt op basis van intrinsieke kenmerken. Denk daarbij aan het wel of niet behoren tot een beschermde groep of het hebben van bepaalde fysieke kenmerken. Dit omvat ook schadelijk gedrag zoals bedreigingen, pesten, doxing of aanmoediging van ongepast gedrag van fans. Meer informatie over ons beleid tegen intimidatie

Gevoelige content

We willen kijkers, creators en met name minderjarigen beschermen. Daarom hebben we regels opgesteld over seks en naaktheid, zelfbeschadiging en de bescherming van kinderen. Ontdek wat op YouTube toegestaan is en wat je moet doen als je content ziet die niet aan dit beleid voldoet.

Hulpbron voor zelfmoord en zelfverwonding

Hieronder staat een organisatie die mensen in nood wil helpen in Singapore. Deze organisatie is een erkende crisishulppartner.

Samaritans of Singapore

1800-221-4444

Gewelddadige of gevaarlijke content

Roofdiergedrag, expliciet geweld, kwaadaardige aanvallen, aanzetten tot haat, en content waarin schadelijk of gevaarlijk gedrag wordt gepromoot, is niet toegestaan op YouTube.

Gereguleerde goederen

Content melden die het beleid schendt

Als je content tegenkomt die het bovenstaande beleid schendt, vind je hier meer informatie over hoe je ongepaste video's, kanalen en andere content op YouTube meldt.

Als je illegale content vindt, vind je hier meer informatie over hoe je een juridische klacht indient of hoe je dit rechtstreeks meldt.

Ouderlijk toezicht

Als je een ouder bent, kun je hier meer informatie vinden over ouderlijk toezicht en instellingen voor YouTube Kids-profielen en accounts onder toezicht.

Veiligheidscentrum voor creators

Als je als creator meer tips en video's zoekt om je veiliger te voelen op YouTube, ga je naar het Veiligheidscentrum voor creators.