Podcastien toimittaminen RSS-syötteen avulla

Jos olet audiopodcast-sisällöntuottaja ja julkaiset podcastit RSS-syötteen kautta, voit ladata RSS-syötteen YouTubeen. Lue alta lisää RSS-syötteiden lähettämisestä. Katso sitten, miten voit julkaista RSS-syötteen YouTubessa.

Huom. RSS-muunnos on käytettävissä tietyillä alueilla.

Audiopodcastien lataaminen YouTubeen RSS-syötteiden avulla

Podcastien lataaminen YouTubeen RSS-syötteen avulla

Kun lähetät RSS-syötteen YouTubeen, YouTube luo videon jokaiselle ladattavalle podcast-jaksolle. YouTube luo staattisen kuvavideon podcastin kuvitusgrafiikan pohjalta ja lataa sen kanavallesi puolestasi. Kun RSS-syötteeseen lisätään uusi jakso, se ladataan automaattisesti kanavallesi. Ilmoitamme uudesta jaksosta ehdot täyttäville tilaajille.

YouTube ei tee seuraavia asioita:

• Podcastiasi ei jaella muille alustoille. Podcast on saatavilla vain YouTubessa ja YouTube Musicissa.
  • Tilaajille ei ilmoiteta, kun kanavallesi lisätään vanhoja jaksoja RSS-syötteen kautta.
  • RSS-syötteeseen lisättyjä podcastin tietoja ei päivitetä automaattisesti. Lue lisää podcastin tietojen muokkaamisesta.
  • RSS-syötteeseen uudelleen ladattuja audiotiedostoja ei päivitetä automaattisesti. Lue lisää jaksojen lataamisesta uudelleen.
  • Podcastin ja jaksojen nimissä tai kuvauksissa ei sallita virheellisiä merkkejä, kuten ">", "<" tai HTML-koodeja.

Parhaat käytännöt

YouTuben käyttöehdot edellyttävät, että YouTubeen ladattavassa podcast-sisällössä ei saa olla mainoksia. Jos podcast sisältää maksettua mainossisältöä (kuten juontajan ääneen lukemia mainoksia), sponsorointeja tai suosittelua, sinun on ilmoitettava asiasta meille ja noudatettava kaikkia sovellettavia käytäntöjä.

Maksetusta mainossisällöstä voi ilmoittaa kahdella tavalla:

• Merkitse podcastin tietosivulta maksetun mainossisällön ruutu valituksi.
  • Päivitä videoasetukset videon tietosivulta.

Kun lähetät RSS-syötteen ensimmäistä kertaa YouTubeen, valitsemasi jaksot ladataan yksityisinä videoina. Mahdollisten ongelmien vuoksi suosittelemme odottamaan kaikkien jaksojen latautumista ennen kuin julkaiset podcastin.

Kun jaksot on ladattu, Video-välilehdeltä näet mahdolliset kaupallistamis- tai tekijänoikeusongelmat. Selvittämällä ongelmat voit ehkäistä sisältöösi kohdistuvia vaatimuksia tai varoituksia.

Usein kysyttyä

Voinko toimittaa RSS-syötteen, jos minulla on jo podcast YouTubessa?

Kyllä. Näin voit aloittaa jaksojen toimittamisen RSS-syötteen kautta:
  1. Avaa YouTube Studio ja valitse Sisältö ja sitten Podcastit.
  2. Vie hiiri muokattavan podcastin päälle ja klikkaa Tiedot Muokkaa asetusta, kynäkuvake.
  3. Valitse "Podcastin tiedot" ‐sivun "RSS-asetukset"‑kohdasta Yhdistä RSS-syötteeseen.

Suosittelemme lataamaan jaksoja vasta sen jälkeen, kun uusin jakso on julkaistu YouTubessa, jotta jaksoja ei tule ladattua kahteen kertaan. Voit valita tämän päivämäärän, kun lähetät RSS-syötteen Studiossa.

Ohjekeskuksen artikkeli kertoo, miten voit yhdistää RSS-syötteen kanavaasi.

Jos lataan uuden audiotiedoston RSS-syötteessä olevalle jaksolle, päivittyykö se automaattisesti YouTubeen?

Ei. RSS-muunnetun videon ääni on samanlainen kuin muissa YouTube-videoissa, eli sitä ei voi päivittää julkaisun jälkeen. Näin voit ladata jaksosta uuden version:
  1. Avaa YouTube Studio ja valitse Sisältö ja sitten Podcastit.
  2. Vie hiiri muokattavan podcastin päälle ja valitse Videot .
  3. Vie hiiri uudelleen lisättävän videon päälle ja klikkaa valikkoa .
  4. Valitse Uudelleenlataus RSS-syötteestä.

Jaksolle luodaan uusi video. Vanha video asetetaan yksityiseksi, joten näet edelleen sen datan (esim. katselukerrat ja kommentit).

Miten vahvistan RSS-syötteeni omistajuuden?

Jos haluat vahvistaa omistajuuden, tarkista RSS-syötteeseen liitetty sähköpostiosoite. Lisää sähköpostissa oleva vahvistuskoodi ja valitse Vahvista.

Jos et tiedä RSS-syötteeseen liitettyä sähköpostiosoitetta, ota yhteyttä hosting-palvelun tarjoajaasi.

Miten voin muuttaa syötteen jaksojen oletusnäkyvyyttä?

Kun podcast on julkaistu YouTubessa, kaikista jaksoista tehdään julkisia. Voit muuttaa näitä asetuksia Podcastin tiedot ‐sivulta.
  1. Valitse YouTube Studiossa Sisältö ja sitten Podcastit.
  2. Vie hiiri muokattavan podcastin päälle ja klikkaa Tiedot Muokkaa asetusta, kynäkuvake.
  3. Valitse "Oletusarvoinen RSS-videon näkyvyys" ‐kohdasta Yksityinen, Piilotettu tai Julkinen.
  4. Klikkaa Tallenna.

Kun olet päivittänyt podcastin näkyvyysasetukset, uusi asetus koskee podcastin kaikkia uusia latauksia.

Miten RSS-syötteen videot lajitellaan YouTubessa?

RSS-syötteen kautta ladatut videot lajitellaan soittolistasivulla RSS-syötteessä olevan julkaisupäivän mukaan. Jos julkaisupäivää ei ole saatavilla, jaksot lajitellaan YouTuben julkaisupäivän mukaan. YouTube ei vahvista julkaisupäivää.

Mikä jakson julkaisupäivä näkyy YouTubessa?

Joillakin alustoilla YouTube näyttää jakson varsinaisen julkaisupäivän RSS-syötteen perusteella ja toisilla YouTuben julkaisupäivän. YouTube ei vahvista julkaisupäivää. Jos varsinaista julkaisupäivää ei ole saatavilla, jaksot näkyvät YouTuben julkaisupäivän mukaan. Julkaisupäivän muokkaaminen YouTube Studiossa ei vaikuta RSS-syötteen päivämäärään.

Miksi RSS-syötteen vanhat jaksot näkyvät Videot-välilehden yläosassa?

Kanavasi Videot-välilehti on lajiteltu YouTuben latauspäivän mukaan. Tulevaisuudessa Videot-välilehden aikajärjestyslajittelussa huomioidaan myös RSS-julkaisupäivä.

Voinko ladata lisää jaksoja sen jälkeen, kun olen yhdistänyt RSS-syötteeni YouTubessa olevaan podcastiin?

Kyllä. Voit ladata lisää jaksoja RSS-syötteestä Podcastin tiedot ‐sivulla.
  1. Valitse YouTube Studiossa Sisältö ja sitten Podcastit.
  2. Vie hiiri muokattavan podcastin päälle ja klikkaa Tiedot Muokkaa asetusta, kynäkuvake.
  3. Valitse "Podcastin tiedot" ‐sivun alareunasta Näytä lisää.
  4. Valitse "Ladattavat jaksot" ‐kohdasta ladattavat jaksot.
  5. Tarkista näkyvyystiedot ja klikkaa Tallenna.

Kaikkien ladattavien jaksojen näkyvyydeksi tulee määrittämäsi oletusnäkyvyys. Voit muuttaa RSS-syötteestä ladattujen podcastien näkyvyyttä Podcastin tiedot ‐sivulla.

Jos poistan videon podcastista YouTubessa, poistetaanko se RSS-syötteestä?

Ei. YouTube ei muuta RSS-syötettäsi.