YouTube-podcastbadges gebruiken

Voeg een podcastbadge toe aan je website, social media of gedrukte media zodat je publiek je podcasts op YouTube makkelijker kan vinden. Maak een keuze uit de onderstaande opties om je serie te promoten en je publiek te helpen nieuwe afleveringen te vinden.

Je podcastbadge selecteren en downloaden

Als je een YouTube-podcastbadge wilt krijgen, selecteer je de optie die het best aansluit bij je marketingbehoeften. Download je badge via de onderstaande links.

Nu downloaden Nu downloaden Nu downloaden

Badgevereisten

Als je een YouTube-podcastbadge gebruikt, gebruik dan alleen het ontwerp dat YouTube je biedt. Als je de afbeelding wilt aanpassen, vul je dit aanvraagformulier voor merkgebruik in.

Check deze best practices om fouten te voorkomen:

• Gebruik alleen de bovenstaande bestanden. Gebruik geen andere afbeeldingen van YouTube, zoals het zelfstandige YouTube-logo.
  • Neem de grijze rand op als je de badge publiceert.
  • Zorg ervoor dat call-to-actions aanwezig zijn in de badgeafbeelding. Voorbeelden van call-to-actions zijn 'Beschikbaar op', 'Kijk op' en 'Luister op'.
  • Je mag de badge niet aanpassen, buigen, animeren, draaien, kantelen of speciale effecten toepassen op de badge.

Richtlijnen voor de grootte

De grootte van de badge hangt af van waar je de badge wilt gebruiken.
  • Voor digitale media moet de afbeeldingshoogte minimaal 20 dp (20 pixels) zijn.
  • Voor afdrukken moet de hoogte van de afbeelding minimaal 3,1 mm zijn.
Zorg dat de badge niet groter is dan de maximale grootte van de gedownloade afbeelding.

Vrije ruimte

De vrije ruimte rondom de badge moet minstens een tiende van de hoogte van de badge zijn. Zorg indien mogelijk voor meer ruimte.

Plaats geen foto's, typografie of andere grafische elementen in de vrije ruimte.

Achtergronden

Als je een badge toevoegt aan je media, houd dan rekening met de achtergrond, zodat je publiek de badge makkelijk kan vinden. Kies uit de volgende achtergronden als je een badge toevoegt aan je media:
  • Zwart, wit of een andere effen kleur
  • Een afbeelding die geen invloed heeft op de leesbaarheid
Opmerking: De grijze rand rond de badge maakt deel uit van de badgeafbeelding en moet na publicatie zijn opgenomen bij de badge.

Een badge toevoegen aan je media

Badges mogen alleen worden gebruikt op je website, social media of in gedrukte media. Plaats de badge onder of rechts van je promotiecontent. Je badge moet kleiner zijn dan andere afbeeldingen op de pagina.

Als je een badge wilt toevoegen, deel je de afbeelding zo in:

• Digitale items gebruiken de schaalbare vectorindeling, oftewel svg.
  • Afgedrukte items gebruiken de afbeelding in EPS-indeling, zodat het kleurprofiel overeenkomt met de printer.