Best practices voor muziekpartners bij item- en kanaaloverdrachten

Deze functies zijn alleen beschikbaar voor muziekpartners die YouTube Studio Content Manager gebruiken.

Soms moeten muziekpartners items en kanalen overdragen naar een andere muziekpartner, bijvoorbeeld als een catalogus wordt overgenomen. Tijdens het overdrachtsproces moeten beide partners (de overdragende en ontvangende partij) samenwerken om gegevens uit te wisselen en stappen te coördineren. Door de best practices hieronder te volgen, zorgen de partners ervoor dat de overdracht soepel verloopt.

Best practices voor itemoverdrachten

Als je overstapt naar een nieuwe distributeur die content levert met het DDEX-element <SentOnBehalfOf> is het volgende proces misschien niet vereist. Neem contact op met je huidige distributeur voor hulp.

Het proces van itemoverdracht verschilt afhankelijk van de overgedragen itemtypen:

• Geluidsopnamen, muziekvideo's en webitems
  • Art-track-items

Geluidsopnamen, muziekvideo's en webitems

Voer deze 2 stappen opeenvolgend uit:

De ontvangende partner voegt eigendom over het item toe

De ontvangende partner moet het eigendom over een item updaten als die van plan is het eigendom op de items toe te passen in Content Manager. Voor deze items ontstaat er dan een eigendomsconflict tussen de ontvangende en de overdragende partner. Dit zorgt ervoor dat claims niet worden vrijgegeven als de overdragende partner het eigendom verwijdert.

Meer informatie

Afhankelijk van je methode voor contentlevering kun je het eigendom over items op verschillende manieren updaten:

Eigendom toevoegen aan afzonderlijke items

De ontvangende partner kan het eigendom over items toevoegen aan afzonderlijke items in Studio Content Manager.

Opmerking: Als een ontvangende partner eigendom toevoegt aan een item, worden de metadata van de overdragende partner niet overgedragen. Daarom moet de ontvangende partner consistente en volledige metadata toevoegen. De overdragende partner kan het Itemrapport of het rapport Items (aandelen) gebruiken om de metadata aan de ontvangende partner te geven.

Aan meerdere items tegelijk eigendom toevoegen via csv-bestanden

De ontvangende partner kan het eigendom voor meerdere items in bulk updaten met de spreadsheettemplate Itemupdate.

Opmerking: Als een ontvangende partner een item levert of er eigendom aan toevoegt, worden de metadata van de overdragende partner niet overgedragen. Daarom moet de ontvangende partner ook consistente en volledige metadata toevoegen. De overdragende partner kan het Itemrapport of het rapport Items (aandelen) gebruiken om de metadata aan de ontvangende partner te verstrekken.

Als er geen match_policy (overeenkomstbeleid) is opgegeven, wordt het standaard overeenkomstbeleid van Studio Content Manager toegepast. Ga naar de pagina Beleid in Studio Content Manager om te checken of er een standaard overeenkomstbeleid is.

Aan meerdere items tegelijk eigendom toevoegen via DDEX

Je kunt het eigendom van items updaten via DDEX. Hier vind je meer informatie over het gebruik van de DDEX-feed van YouTube.

Houd rekening met het volgende: Partners die de Partner API al gebruiken, kunnen het eigendom ook aan items toevoegen via de API. Houd voordat je dit doet rekening met eventuele API-quota.

Overdragende partner verwijdert eigendom van item

Nadat de ontvangende partner eigendom aan de items heeft toegevoegd, kan de overdragende partner dat van hun verwijderen. Op deze manier wordt het eigendomsconflict automatisch opgelost en wordt de opbrengst die tijdens het eigendomsconflict is gegenereerd, toegewezen aan de ontvangende partner.

Meer informatie

Afhankelijk van je methode voor contentlevering kun je het eigendom over items op verschillende manieren updaten:

Eigendom van afzonderlijke items verwijderen

De overdragende partner kan het eigendom verwijderen van specifieke items, ook in bulk, vanaf de pagina Items of Problemen. Op deze manier los je de eigendomsconflicten automatisch op.

Eigendom van meerdere items tegelijk verwijderen via csv

De overdrachtspartner kan het eigendom van meerdere items tegelijk verwijderen met de spreadsheettemplate Itemupdate. De kolom 'eigendom' moet worden ingesteld op '0%territories'. Bijvoorbeeld: '0%WW' verwijdert het eigendom wereldwijd. Op deze manier los je de eigendomsconflicten automatisch op.

Eigendom van meerdere items tegelijk verwijderen via DDEX

Je kunt het eigendom van items updaten via DDEX. Hier vind je meer informatie over het gebruik van de DDEX-feed van YouTube. Op deze manier los je de eigendomsconflicten automatisch op.

Houd rekening met het volgende: Partners die de Partner API al gebruiken, kunnen hun eigendom van items ook verwijderen via de API. Houd voordat je dit doet rekening met eventuele API-quota.

Art-track-items

Art-track-items kunnen niet worden overgedragen en kunnen niet het eigendom zijn van meerdere muziekpartners. Daarom moeten art-track-items opnieuw worden geleverd.

Voer deze 2 stappen opeenvolgend uit om ervoor te zorgen dat de catalogus tijdens het overdrachtsproces beschikbaar blijft op YouTube:

De ontvangende partner levert de art-track-items opnieuw

Nadat de ontvangende partner de opnamen en bijbehorende metadata voor de catalogus heeft gekregen, moet die alle art-tracks opnieuw leveren via hun gewenste methode voor contentlevering. Er worden dan nieuwe art-trackvideo's gemaakt met nieuwe video-ID's en het aantal weergaven wordt teruggezet naar 0. De weergaven van het oude art-track-item kunnen niet worden overgezet naar de nieuwe art-trackvideo en gaan dus verloren.

Als de overgedragen catalogus groot is, moet de ontvangende partner de leveringen misschien over meerdere dagen spreiden om te voorkomen dat die de limiet van het aantal toegestane leveringen per partner per dag bereikt. Heb je hulp nodig? Neem dan contact op met je YouTube-vertegenwoordiger.

Houd rekening met het volgende:
  • De ontvangende partner moet alle relevante metadata leveren met dezelfde ID's (ISRC, UPC, EAN, GRid) als de overdragende partner. Zo blijven de plaatsingen in de huidige algoritmische playlists en in de door gebruikers gemaakte YouTube Music-playlists en -bibliotheken behouden.
  • De ontvangende partner moet alle verkregen content 2 weken voor de geplande publicatiedatum opnieuw aan YouTube leveren om de beschikbaarheid van de catalogus op het platform tijdens het overdrachtsproces te garanderen.
  • Nieuwe art-track-video's worden niet getoond in de zoekresultaten op YouTube als de oude versies nog beschikbaar zijn.

De overdragende partner dient verwijderingsverzoeken in voor eerder geleverde art-track-items

Nadat de ontvangende partner alle art-tracks opnieuw heeft geleverd, kan de overdragende partner verwijderingsverzoeken indienen voor de eerder geleverde art-tracks via de methode die oorspronkelijk is gebruikt om de items te leveren.

De einddatum moet minstens 2 dagen in het verleden zijn ingesteld wegens tijdzoneverschillen.

Visueel overzicht van de voorgestelde tijdlijn voor itemoverdrachten

Best practices voor kanaaloverdrachten

Bij muziekvideo's en webitems kunnen partners het proces voor de overdracht van kanalen en de bijbehorende geclaimde video's starten nadat de eigendomsoverdracht is afgerond. Voer hiervoor deze 2 stappen opeenvolgend uit:

De overdragende partner verwijdert het gekoppelde kanaal uit Content Manager

Ontdek hoe je gekoppelde kanalen verwijdert uit Content Manager.

De ontvangende partner koppelt het kanaal aan Content Manager

Ontdek hoe je kanalen koppelt aan Content Manager.

Houd rekening met het volgende: Tijdens het proces voor kanaaloverdracht kunnen eigen claims veranderen in claims van derden. Als dit gebeurt, is het overeenkomstbeleid van het betreffende item van toepassing. Als het overeenkomstbeleid is ingesteld op Blokkeren, kan de overgedragen video niet worden afgespeeld.

Meer informatie