Repartir ingressos amb Música per a creadors

A causa dels esdeveniments actuals, és possible que es bloquegi part del contingut que sembla apte per a la monetització o que està disponible per al repartiment d'ingressos a Rússia i Belarús.
Nota: Música per a creadors està en versió beta. Estem implementant-la gradualment per als creadors del Programa per a partners de YouTube (YPP) que viuen als EUA i, més endavant, la nostra intenció és ampliar aquesta funció als creadors de l'YPP d'altres països.
Les funcions que es descriuen en aquest article estan disponibles mitjançant un navegador web.

Si utilitzes una cançó que és apta per compartir ingressos al teu vídeo , vol dir que pots partir-te els ingressos del vídeo amb els titulars dels drets de la cançó.

Començar a repartir ingressos

Per activar el repartiment d'ingressos de la música en un vídeo:

1. Cerca cançons que permeten el repartiment d'ingressos.
  2. Crea un vídeo que compleixi els requisits d'ús del repartiment d'ingressos.
  3. Penja el vídeo a YouTube.
  4. Durant la fase de Comprovacions del procés de pujada, cercarem si hi ha contingut protegit per drets d'autor al teu vídeo. Si trobem una cançó que és apta per al repartiment d'ingressos, aquesta funció s'activarà automàticament al vídeo (sempre que no hi hagi cap reclamació de Content ID de contingut del qual no es poden repartir els ingressos).
El repartiment d'ingressos comença tan bon punt es publica el vídeo a YouTube.

Entendre els requisits d'ús per al repartiment d'ingressos

Els vídeos que utilitzin cançons amb repartiment d'ingressos de Música per a creadors han de complir aquests requisits d'ús per poder compartir els ingressos:

• Durada de la cançó i del vídeo: el vídeo utilitza una quantitat correcta de la cançó i té una durada adequada:
    • Si es pot obtenir una llicència de la cançó, però no vols comprar-la, pots compartir els ingressos utilitzant la cançó durant menys de 30 segons en un vídeo de més de 3 minuts.
    • Si no es pot obtenir una llicència de la cançó, però és apta per al repartiment d'ingressos, pots compartir els ingressos utilitzant tantes parts de la cançó com vulguis en un vídeo de qualsevol durada.
  • Cap problema de monetització: el vídeo no pot tenir problemes de monetització, com ara:
  • Cap transmissió en directe ni curt: el vídeo no pot ser una transmissió en directe ni un curt. Obtén informació sobre el repartiment d'ingressos de Shorts.
Si no es compleixen els requisits d'ús, el teu vídeo pot rebre una reclamació de Content ID o una sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor que podria desactivar la monetització o bloquejar el vídeo.

Recorda que els requisits d'ús poden canviar a discreció dels titulars dels drets. Per exemple, si penges un vídeo que utilitza una cançó amb repartiment d'ingressos, el titular dels drets podria desactivar la monetització de la cançó i, per tant, es desactivaria la monetització del vídeo. Els canvis en les condicions d'ús es poden aplicar en determinats territoris o en tots els territoris.

Entendre com es calcula el repartiment d'ingressos

Amb Creator Music, si un vídeo llarg utilitza cançons aptes per al repartiment d'ingressos, la quota d'ingressos estàndard del 55% s'ajusta per cobrir els costos d'obtenir els drets musicals tal com es mostra als exemples següents. Dependrà d'aquests elements:

• Nombre de cançons utilitzades: nombre de cançons aptes per al repartiment d'ingressos que un creador utilitza al seu vídeo (consulta els exemples següents).
  • Costos dels drets musicals addicionals: deducció per cobrir els costos dels drets musicals addicionals, com ara els drets d'interpretació. Aquesta deducció pot ser d'un 5% com a màxim i reflectirà el cost combinat d'aquests drets musicals addicionals en totes les cançons de Música per a creadors que siguin aptes per al repartiment d'ingressos.
Exemples de càlculs de la quota d'ingressos

Exemple: ús d'1 cançó amb repartiment d'ingressos

Exemple: el creador utilitza 1 cançó amb repartiment d'ingressos en un vídeo llarg i obté la meitat de la quota d'ingressos estàndard del 55% (27,5%). Per exemple, la deducció pels costos dels drets musicals addicionals pot ser del 2,5%.

Per a aquest vídeo, el creador guanyaria el 25 % del total d'ingressos (27,5 -2,5 %).

Exemple: ús d'1 cançó amb repartiment d'ingressos
Exemple Quota d'ingressos: 55%÷2 27,5%
Exemple Costos dels drets musicals addicionals -2,5%
Exemple Ingressos totals 25%

Exemple: ús de 2 cançons amb repartiment d'ingressos i 1 cançó amb llicència

Exemple: el creador utilitza 2 cançons amb repartiment d'ingressos i 1 cançó amb llicència al seu vídeo llarg i obté 1/3 de la quota d'ingressos estàndard del 55% (18,33%). Per exemple, la deducció pels costos dels drets musicals addicionals pot ser del 2%.

Per a aquest vídeo, el creador guanyaria el 16,33 % del total d'ingressos (18,33 %-2 %).

Exemple: ús de 2 cançons amb repartiment d'ingressos i 1 cançó amb llicència
Exemple Quota d'ingressos: 55%÷3 18,33%
Exemple Costos dels drets musicals addicionals -2,5%
Exemple Ingressos totals 15,83 %

Comprovar l'estat del repartiment d'ingressos

Després de publicar un vídeo, pots obtenir informació sobre el seu estat de repartiment d'ingressos a YouTube Studio:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Contingut .
  3. A la pestanya Vídeos, cerca el vídeo al qual has afegit una cançó amb repartiment d'ingressos.
  4. Per confirmar que el vídeo reparteix ingressos, cerca Repartiment a la columna Monetització.
  5. Per obtenir més informació, fes clic a la miniatura del vídeo.
  6. Al menú de l'esquerra, selecciona Drets d'autor .
  7. A la columna Impacte al vídeo, passa el cursor per sobre de Repartiment d'ingressos.

Tingues en compte que els detalls d'ús poden canviar a discreció dels titulars dels drets.

Més informació