Gestionar productes de la teva botiga a YouTube

YouTube Shopping permet als creadors aptes mostrar els seus productes i productes de marxandatge de marca oficials a YouTube. Els espectadors que es trobin en aquestes ubicacions poden navegar pels productes i comprar-los en aquestes seccions de YouTube:

• Botiga del canal.
  • Productes a la descripció del vídeo.
  • Prestatge de productes a sota o al costat dels vídeos i de les reproduccions en directe.
  • Botó de compres als vídeos, als curts i a les transmissions en directe
  • Col·leccions

Pots organitzar els productes per mostrar-los en aquestes superfícies a YouTube Studio o amb l'aplicació mòbil YouTube Studio. Amb l'organització al nivell de canal i en vídeos concrets, pots personalitzar l'ordre dels productes per adaptar-lo a les teves necessitats.

També pots mostrar els teus productes enllaçant-los a la botiga del canal o creant i compartint col·leccions que els teus espectadors vulguin.

Compres a YouTube: etiquetar i vendre productes de la teva botiga

Seleccionar productes per al canal

Quan connectes una botiga i tens com a mínim un article apte per mostrar-se, els teus productes aptes es mostren automàticament a:

• Les descripcions dels teus vídeos
  • Una pestanya Botiga a la pàgina d'inici del canal

L'ordre de visualització dels productes s'optimitza per fomentar la implicació i s'automatitza en funció de diversos factors, com ara el preu, la popularitat i la disponibilitat. Pots seleccionar els productes perquè es mostrin en un ordre determinat per a tot el canal i la botiga.

L'organització al nivell de canal no s'aplica a les transmissions en directe.

Personalitza l'ordre de visualització de tot el canal i de la botiga a YouTube Studio:

1. Fes clic a Guanys.
  2. Fes clic a la pestanya Compres
    • Si és la primera vegada que canvies la selecció predeterminada, fes clic a Crea la teva pròpia selecció.
    • Si vols canviar una selecció anterior, fes clic a Personalitza.
  3. Arrossega, deixa anar i ordena fins a 30 articles.
  4. Fes clic a Desa.

Pots tornar a activar l'organització automàtica per al teu canal i botiga a la secció Guanys de YouTube Studio: fes clic a la pestanya Compres i després Torna a la selecció automàtica i després Desa.

Seleccionar productes per a contingut concret

Pots etiquetar i reordenar fins a 30 articles en vídeos o curts concrets per crear una experiència de compra més personalitzada per al teu públic. També pots triar si vols etiquetar i reordenar fins a 30 articles d'una transmissió en directe.

Enllaçar a la botiga del canal

Pots enllaçar a la pestanya Botiga copiant-ne l'URL i enganxant-lo en comentaris, descripcions i publicacions de la comunitat. També pots afegir un enllaç a la botiga del teu canal en descripcions de vídeos i en altres canals de comunicació. Quan els espectadors facin clic a l'enllaç, obtindran una previsualització dels articles de la botiga sense interrompre la seva experiència de visualització. Quan estiguin a punt per fer la compra, podran tornar a fer-hi clic per anar a la teva botiga i completar la compra.

Gestionar problemes amb els productes

Quan creïs o modifiquis articles amb una botiga o una plataforma compatibles, es revisaran per comprovar que compleixen les nostres polítiques. Aquesta revisió normalment tarda uns quants dies laborables.

Consulta l'estat de revisió dels articles a YouTube Studio:

1. Al menú de l'esquerra, fes clic a Guanys.
  2. Fes clic a la pestanya Compres.
  3. Fes clic a Organitza a la targeta "Estat".
Nota: els productes es revisaran automàticament per comprovar que compleixin les polítiques de Google Merchant Center i les de YouTube. Els productes no es mostraran a YouTube Studio si no els aproven tots dos conjunts de polítiques. Qualsevol canvi en un producte (inclosos, entre d'altres, el títol, la descripció o la imatge) activarà una nova revisió de compliment de l'article. Aquesta revisió normalment tarda uns quants dies laborables.

Si tens dubtes sobre algun producte que no es mostra al tauler d'organització dels articles, contacta amb la teva plataforma o botiga de marxandatge.

Tingues present que les funcions de compres no es mostraran al teu contingut si:

Suprimir les funcions de Compres del canal o de contingut concret

En qualsevol moment, pots suprimir temporalment les funcions de Compres del canal o desconnectar la botiga per complet.

Si vols suprimir les funcions de Compres d'un vídeo o curt concret, deixa d'etiquetar-hi tots els productes.

Suprimir les funcions de Compres del canal temporalment

A l'ordinador, ves a YouTube Studio per suprimir les funcions de compres de tot el canal:

1. Al menú de l'esquerra, fes clic a Guanys.
  2. Fes clic a la pestanya Compres.
  3. Desactiva l'interruptor "Compres" per suprimir temporalment el prestatge de productes.

Utilitza l'aplicació mòbil YouTube Studio per a Android o iPhone per suprimir les funcions de compres de tot el canal:

1. Al menú de la part inferior, toca Guanys.
  2. Toca la pestanya Compres.
  3. Toca Més '' al costat de la secció "Productes al canal".
  4. Toca Desactiva .