Vieraan kutsuminen livestriimiin Go live togetherilla

Ehdot täyttävät sisällöntuottajat voivat kutsua vieraita livestriimiin. Kun aloitat livestriimin puhelimella, videofiidisi näkyy vieraan fiidin vieressä.

Voit ajastaa livestriimin vieraan kanssa tietokoneella (Livetapahtumien hallinnasta) ja käyttää striimaukseen puhelinta. Livestriimin voi myös aloittaa välittömästi puhelimella.

Go live together vieraan kanssa

Livestriimiin osallistuvaa vierasta voi vaihtaa, mutta striimissä voi näkyä vain yksi vieras kerrallaan. Näet livestriimin tilastot YouTube Studiosta, mutta ne eivät näy vieraalle.

1. Valitse Luo ja sitten Live.
  2. Napauta Muokkaa ja valitse video- ja lähetysasetukset.
  3. Laita "Go live together" päälle ja sitten lisää metadata ja valitse Seuraava.
  4. Kutsu vieras striimiin kohdasta "Kutsu vieraita".
    • Kopioi linkki: Kopioi linkki ja lähetä se vieraalle tekstiviestillä, sähköpostilla tai somealustan kautta.
    • Lähetä kutsulinkki toiselle striimaajalle: Valitse viestintäalusta, jolla lähetät kutsulinkin.
  5. Kun vieras klikkaa linkkiä, hänet ohjataan odotushuoneeseen.
  6. Kun olet valmis, valitse Aloita live.
  7. Kun toinen striimaaja siirtyy odotushuoneeseen, näet ilmoituksen. Aloita livestriimi valitsemalla Lisää ja sitten Aloita live.
  8. Videofiidisi näkyy vieraan fiidin vieressä oletuksena pystysuuntaisena.
Huom. Toiseksi striimaajaksi voit kutsua kenet tahansa, jolla on YouTube-kanava. Livestriimiin osallistuvaa vierasta voi vaihtaa, mutta striimissä voi näkyä vain yksi vieras kerrallaan. Näet livestriimin tilastot YouTube Studiosta, mutta ne eivät näy vieraalle.

Striimiin liittyminen vieraana

Voit liittyä yhteisstriimiin, johon olet saanut kutsun. Näin voit tavoittaa uutta yleisöä YouTubessa.

1. Napauta yhteisstriimin järjestäjän kutsulinkkiä mobiililaitteesta. Olet voinut saada kutsun sähköpostitse, tekstiviestillä tai muun viestipalvelun kautta.
  2. Valitse kanava, jolla osallistut striimiin.
  3. Kun sinua pyydetään siirtymään odotushuoneeseen, valitse Liity.
  4. Ennen livestriimin alkamista tarkista audion ja videon laatu.
  5. Kun näet viestin "Lähetys käynnissä", yhteisstriimi on alkanut YouTubessa.

Usein kysyttyä

Näkyykö Go live together ‑striimeissä mainoksia, ja saako isäntäkanava tuloja?

Kyllä, yhteisstriimeissä voi näkyä videota edeltäviä ja videon jälkeisiä sekä kesken videon näkyviä mainoksia, ja mainostulot maksetaan striimin järjestäjälle.

Mitä tapahtuu, jos vieras rikkoo livestriimin aikana YouTuben käytäntöjä, esimerkiksi yhteisösääntöjä tai tekijänoikeuskäytäntöä?

Isäntäkanava vastaa livesisällöstä, ja sen on varmistettava, että striimin sisältö ja vieraat noudattavat YouTuben ehtoja, esimerkiksi yhteisösääntöjä, tekijänoikeuskäytäntöä ja kaikkia muita sovellettavia käytäntöjä. Jos vieras esimerkiksi rikkoo striimin aikana yhteisösääntöjä, isäntäkanava vastaa rikkomuksesta. Käy livestriimin pelisäännöt läpi toisen striimaajan kanssa ennen lähetystä. Järjestäjällä on livestriimin aikana käytössä valvontatyökaluja, joilla toisen striimaajan voi poistaa milloin tahansa.

Olen luonut linkin toista striimaajaa varten. Miten voin nollata sen?

Luo livestriimi tai muokkaa jo luotua livestriimiä. Siirry kohtaan "Kutsu toinen striimaaja" ja klikkaa alareunasta Nollaa linkki. Tämän jälkeen striimiin ei voi enää liittyä aiemmalla linkillä. Lähetä uusi linkki toiselle striimaajalle.

Lähetin linkin toiselle striimaajalle, mutta hän ei voi liittyä striimiin. Mitä minun pitäisi tehdä?

Joskus tietyt viestisovellukset eivät avaa kutsulinkkiä oikein. Tällöin sisällöntuottajat voivat lähettää linkin uudelleen sähköpostilla tai tekstiviestillä. Lue lisää täältä.