Toegang geven of krijgen tot de rol van ondertitelingsbewerker in YouTube Studio

De ondertitelingsbewerker is een nieuw kanaalrecht in YouTube Studio waarmee creators ondertiteling kunnen laten maken door anderen. Meer informatie over hoe je toegang tot je YouTube-kanaal geeft of intrekt

De nieuwe rol van ondertitelingsbewerker is niet beschikbaar als je een merkaccount gebruikt. Meer informatie over hoe je kanaalrechten gebruikt met een merkaccount
Rol van ondertitelingsbewerker met kanaalrechten

Als kanaaleigenaar of -beheerder toegang geven tot de rol van ondertitelingsbewerker

Belangrijk: Geef alleen toegang aan gebruikers die je vertrouwt.
  1. Log op je computer in bij YouTube Studio.
  2. Klik in het linkermenu op Instellingen.
  3. Klik op Rechten.
  4. Klik op Uitnodigen en geef het e-mailadres op van het kanaal dat je wilt uitnodigen.
    1. Het uitgenodigde kanaal moet aan een Google-account zijn gekoppeld.
  5. Klik op Toegang en selecteer de rol van ondertitelingsbewerker.
  6. Klik op Klaar.
  7. Klik op Opslaan om de uitnodiging te sturen.

Als kanaaleigenaar of -beheerder de videotaal instellen

Editors voor ondertiteling kunnen alleen ondertiteling toevoegen of bewerken als je een videotaal hebt ingesteld voor een video.

1. Log op je computer in bij YouTube Studio.
  2. Klik in het linkermenu op Content.
  3. Klik op de selectievakjes naast alle video's waaraan je ondertiteling wilt toevoegen.
  4. Klik in de balk bovenaan op Bewerken.
  5. Klik op de pijl-omlaag en selecteer Videotaal.
  6. Kies de gewenste videotaal.
  7. Klik op VIDEO'S UPDATEN.
Ga naar Instellingen in YouTube Studio om een standaard videotaal in te stellen voor alle toekomstige uploads. Selecteer de gewenste videotaal op het tabblad Geavanceerde instellingen.

Als niet-kanaaleigenaar/-beheerder toegang krijgen tot de rol van ondertitelingsbewerker

1. Creators moeten je eerst via de instellingen van YouTube Studio uitnodigen voor de rol van ondertitelingsbewerker.
  2. Nadat een creator je heeft uitgenodigd, krijg je een e-mail met het onderwerp Uitnodiging voor toegang tot [kanaalnaam].
  3. Klik op Uitnodiging accepteren om naar YouTube Studio te gaan.
    1. Er verschijnt een pop-up met de naam van het kanaal waarvoor je de ondertiteling bewerkt en welke rol je hebt binnen het kanaal.
  4. Klik op SLUITEN om als ondertitelingsbewerker naar Studio te gaan.
Opmerking: Editors voor ondertiteling hebben alleen toegang tot het gedeelte Ondertiteling van YouTube Studio. Gebruikers met dit toegangsniveau kunnen geen andere kanaalgegevens of gegevens over opbrengsten bekijken. Bekijk meer informatie over rechten voor Editors voor ondertiteling.

Ondertiteling toevoegen als ondertitelingsbewerker

1. Log op je computer in bij YouTube Studio.
  2. Ga via het linkermenu naar het gedeelte Ondertiteling.
  3. Als je een video wilt zoeken om ondertiteling aan toe te voegen, klik je op het tabblad Alle, Concepten of Gepubliceerd.
  4. Klik op de video die je wilt bewerken.
  5. Klik op TAAL TOEVOEGEN en selecteer je taal.
  6. Klik op TOEVOEGEN onder Ondertiteling.

Bekijk meer informatie over hoe je ondertiteling toevoegt en hoe je ondertiteling bewerkt en verwijdert.